Karja No když já mám dojem, že i když dostanou dvě stejné věci, tak se stejně za chvíli začnou sápat po té, kterou má ten druhej
ale jinak jedu politiku hračky jsou společné, ale každý si může určit některé kusy, které jsou jenom jeho a tam teda vymáhám vracení. A až tuhle teorii pochopí i syn, tak budu slavit :)
Vše o těhotenství a dětech
MPLee záleží fakt jak co. My máme většinu věcí jednou, třeba ten podvozek bych zatím neřešila, pokud už teď nevíš, že to bude problém. Kluci nemají problém se dělit, v podstatě všechno berou jako všech, my nijak nezdůrazňujeme, že tohle dostal ten a tohle ten, ale oni mají hlavně stavebnice, knihy a pár aut. Nárokují si akorát pár plyšáků, některá auta a starší syn ten boffin. Nicméně u těch aut na dálkové ovládání by to určitě byl problém, mít jen jedno.
MPLeeZáleží co, my zas všechno dvakrát nemame Ale když už něco pořizuji, snažím se aby to bylo podobné, stejně atraktivní, i na jídlo se radši v obchodě zeptám několikrát, když to mají odlišné, jestli jsou si jiste. Třeba oblečení dostává samozřejmě častěji ta starší.
Makara No tak víš co, ona je ještě malá, nejsou ji ani čtyři, takže ona by tam chtěla chodit, ale se ségrou. A když nebude chodit nikam, tak ji to v těch čtyřech letech nějak extra nepoznamena, ale od toho předškolního ročníku samozřejmě už pojede po vlastní ose, protože by to byla škoda. Na hlídání už sama chodí a užívá si to.
Karja u nás je oblečení paradoxně nejhorší. Tím, že kupuju prakticky jen staršímu, tak se zásadně vyhýbám tlapkové patrole a podobným hrdinům, protože jakmile takové tričko jeden vytáhne ze skříně, chce to i ten druhý. A taky ten kus většinou jen vyperu a beze slov zařadím do šatníku.
Karja a ted si predstav, ze u nas to nikdy nepreslo. Ta starsi vsechno chce, porad se ji zda malo. Ta mladsi by sice chtela, ale.pro klid v rodine radsi nechce nic. Ale vidim, ze jito zacina mrzet. Minule mi jen tak nadhodila, ze ma vse po sestre, protoze zacala dbat na to, co nosi a ma jiny styl.
Ted mam pro mladsi nekolik fajn darku, coz se nestava a nevim, jak bude reagovat ta starsi. Protoze ona si preje drahe tenisky a nejakou drazsi kosmetiku. Ale pak uvidi, ze segra k Vanocum dostala vesti darek a ona ne, neuvidi spoustu malych serepeticek za stovky, co chtela. A vim, ze jeste bude brat mladsi to jeji.
MPLee koukam na tu stavebnici a ačkoliv mely deti hračky až na vyjimky společné, asi bych ten podvozek dokoupila taky. ![]()
Musím napsat, že jsem tak šťastná, že holky jsou ve stavu, že mi letos obě nezávisle řekly, že ani neví, co si mají přát, že ty Vánoce nejsou o dárcích. ![]()
Mne zase ta dcera, co jsem si ted stezovala, rekla, ze se snazi mi vymyslet nejvic nejndarek, protoze si vsimla, ze cele vanoce zarizuju ja a ja skoro nic nedostanu. Nebo to neni uplne pro radost (ac se manzel teda snazi, ale on ma.specialni dar netrefit)
Uz to me hrozne potesilo
Gatita Já jsem teda odpůrce stejných dárků, myslím, že děti je třeba školit i za cenu zničených rodičů.
Já jsem matka ras, takže buď se dokážou podělit, nebo tu hračku nebude mít ani jeden....ale zrovna u těch aut na dálkové ovládání se po zkušenostech s různými malými dětmi a především tatínky různého věku přimlouvám za dvě, ona je to i větší sranda, můžou do sebe různě narážet a tak, je to větší zábava.
Evaeva Povznes se nad to, že jsou to drobnosti, dětem udělají radost stejnou. Fakt, je to trochu těžký, ale naučila jsem se netrápit tím, že někdo třeba dostane výrazně dražší dárek, dost na tom, že jsem to musela řešit u babičky
, která měla na každé vnouče stejný obnos....pamatuj si, že důležitý je v jeden věk POČET dárků!!! (=musí být stejný). To jsem první rok, kdy k tomu došlo, dost podcenila.....
continuity
To je moc hezký. U nás se teda naštěstí ty Vánoce nevím jak daří držet v mezích, moje zásluha to není, ale už jsem tu pouštěla ty historky, jak si dítě jeden rok napsalo o jednu korunu, jeden rok o ozdobený stromeček a jeden rok o zasněžený kopec, především syn je na tyhle přání expert. Zbylé roky tvoří 90% knihy. Moje ségra mi každý rok, když čte naše dopisy Ježíškovi, vyhrožuje sociálkou.
Ale já si myslím, že v tom hraje dost roli absence televize a tudíž reklam. Pamatuju jedny Vánoce, kdy trávily v prosinci dost času u babičky a to teda byl jediný rok, kdy se dopisy vymkly, protože znaly kdeco, na co by jinak ani nepřišly....
Candance
To je pecka!!! Musím říct, že to by asi pro mě byl největší dárek.
Garfiepočet určitě, ale taky nějaký princip, takže nemůže dostat knížku, když mladší dostane hračku.
continuity tohle říkala ségra asi ve dvanácti sestřenici, že na vánocích má nejradši, že se sejde celá rodina ![]()
Evaeva To u nás úplně roli nehrálo, je teda jasný, že nedáš jednomu dítěti tři svetry a druhému tři lega.
Jako jo, je třeba našlapovat, ale zrovna cena nebo významnost z pohledu dospělých nehraje roli vůbec. Tak do patnácti, haha...
V pátek dostaly holky od sestřenice metrového plyšového koně. Říkám OK, kůň je jeden, ale ať si to cvičí...jojo, budeme si to střídat. Koně si zabrala samozřejmě postupně starší, dostal jméno, večeři, spala s ním, jel s náma na výlet, připoutanej na sedačce. Po dvou dnech ráno u snídaně malámala říká hledíc na koně sedícího v dětské židli s chlebem před sebou ,,mami, ale já toho kone vůbec nemám, přitom jsme se domlouvaly, že si to budeme střídat,, takže OK, nabidnu ji, že ji dám jiného plyšáka (poslali mi k nákupu v hračkářství zdarma takoveho aušusoveho malého tygra). No tak jako to dopadlo? Modří vědí. Maximální rev, úplnej hysterickej záchvat, že velkamala chce toho tygra, řvala půl hodiny jako blázen, strašný vyvadění, hrůza prostě. Zbytek dne čelim dotazům, kdy koupím druhýho tygra. Kůň nevím kde je. Kurna co dělám špatně?
já nechci!!!![]()
ale včera si tak dokonale hrály ve vane!!! Jenom jsem se tiše rozplyvala, jak na sebe cakaj vodu a chechtaj se, i když je většinou koupelna jak po potopě a konciva to dunivym úderem a hlavou pod vodou u mladší, tak je to (aspon chvíli) úplně ![]()
![]()
Garfie u nás děti zjistily až ve škole, že existuje obchod zvaný hračkářství. Ale já jsem je do nakupaku netahala ani jako mimina, s mužem to tam svorně neznasime.
A pak měly odjakživa limit třech věcí v dopise, i když byly roky, kdy si napsaly třeba jedno, dvě přání a pak překvapení. Je pravda, že až na ten nešťastný dvoupatrový autobus z lega, vždy dostaly, co si napsaly + nějaké překvapení.
Ale generovalo to dost problémů s babickami, když i jedna i druhá trvala na tom, že tam mám dovalit alespoň dva dárky. To by mi kolikrát doma nic nezbylo pod stromeček. ![]()
Obe naše děti si k prvnímu samostatnýmu vztyceni vybraly říjen, malý dite mělo tlusty vlneny fusky a navleky merino/softshell a úplně ledový nohy, a to nemrzlo, fakt jswm doufala, ze to tentokrat vyjde na jaro a ne ze si stoupne v 10 m (kroky ještě nedělá, jen stojí)

continuity Garfie Naše děti mají letos fakt nabitý seznam, ale musím uznat, že všechno jsou to moc pěkné dárky a vyhrají si s tím. No tak já to asi nevýchovně koupim skoro všechno.
Reklamy neznají, časopisy taky ne, do nákupáků chodíme jen do Pepca a Takka, tak tím to nebude:-D:-D. To až poznají, tak to bude teprve lejstro.
Karja hehe,to mi pripomnelo, jak jeden rok nebyla schopna starší vymyslet ani ty dve věci, tak si tam napsala tu svoji, překvapení a to poslední místo propustila ségře. ![]()
Karja starší ted opakovaně projevila touhu dostat k svatku policejní auto.....v létě na narozeninách u kazdyho balíčku tak moc doufala, ze tam bude sanitka (nebyla), ze jsem ještě večer na alze doobjednavala
Lukasko chce len 1 vec, lebo Ježiško mu aj tak donesie viac.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články