Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8088 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 09:30
Reakce na Pinot Noir:

Lamicka

Jeden z kluků u nás přespal a za chvíli je muž taky radši bere do kina.

​to jste tu oslavu vzali zgruntu

Překvapilo mě, že na oslavu 7. narozenin přišly nejen děti, ale i rodiče a sourozenci. Tak do těch pěti let bych to chápala, pak už ne. Pokud by v pozvánce vyloženě nestálo, že je zvaná celá rodina. Máš můj obdiv. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 09:41

Tabea jsem zvědavá, kdo příští týden přijde k nám ale mladšího sourozence má jen jeden a ten chodí s mladším do školky, tak to by nevadilo. Ale ono asi záleží, jak daleko ty děti bydlí, jestli se rodičům "vyplatí" se vracet.

Offline dorota
1230 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 09:43

U nás bývajú oslavy narodenín detí iba v rámci rodiny (tak to u nás fungovalo, aj keď som bola dieťa ja, s kamarátkami som oslavovala až 18. narodeniny). Včera mal synovec oslavu, mal 9 rokov. Boli na nej starí rodičia, bratranci, tety, ujovia. Žiadni spolužiaci či kamaráti. Myslím, že by oslavu s kamarátmi ani nechcel.

Offline Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 09:57

dorota myslím, že kdyby na nějaké dětské oslavě byl, tak pak už by ji chtěl

Offline Tabea
8088 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 10:00

Evaeva jaks nakonec napsala tu pozvánku?

Hele vyplatí nevyplatí, nedovedu si představit, že bych přivedla dítě na oslavu, sundala boty a šla si sednout do obýváku, aniž by mě organizátoři vysloveně pozvali. Vždycky se dá jít na procházku, nebo si sednout někde na kafe. 

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 10:07

dorota u nas je naopak oslava s kamarady tim nejvetsim darkem. Kdyz se syna ptam, co by si pral k narozenimam, je oslava na prvnim miste. Ma to tak asi od predskolniho rocniku, a to syn neni zadny lev salonu. Ma jen par kamaradu, ale chce je pozvat domu.  Ja to nemam rada, mivam z toho i migrenu, ale jednou za rok se da prezit.

Tabea mne rodice naopak vubec nevadi. Kdyz jsme meli oslavu poprve, naplanovala jsem to bez rodicu, co tady s nima. Ale bylo to blby, kluci byli strasne divoci, prali se a tak, byla jsem na ne sama a dost nervozni, nebyla jsem pripravena na takovou jizdu. Dalsi roky se tu pak treba 2 matky zdrzely na sklenicku, prislo mi moc fajn, ze v tom blazinci nejsem sama. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 10:12

Gatita já myslím, že k těm mým dvěma se další tři ztratí Já hlavně nemám chuť mezi kojením a přebalováním hostit rodiče, i když jinak bych si s maminkami klidně popovídala.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 10:13

dorota přesně, syn byl loni na dvou oslavách, tak si přál taky takovou. Chtěl jít ven, ale to v listopadu úplně nejde, tak si domů pozval tři nejlepší kamarády. Oslavu s babičkama, tetama a bratranci měl taky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 10:14

Tabea myslím, že to byl tvůj tip napsala jsem, kdy mají vyzvednout děti.

Offline Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 10:14

Tabea já právě psala do pozvánky "můžeš tu být sám, nebo s rodiči, jak si budeš přát". Jedni tu byli chvíli, že pokračují na další oslavu, tam je jasné, že vracet se jim nechtělo, courat venku při sněžení s mladším taky ne. Jedni se ujišťovali, jestli to fakt nevadí, chlapeček je bilingvní, má opožděný vývoj češtiny, hůř se domlouvá, je dost nesmělý. Máma má naslouchátka, táta je Angličan. Zkrátka bylo vidět, že v cizím prostředí je jim nejlíp pohromadě. A jak jsem psala, nakonec byli hrozně fajn a slíbili jsme si nějakou letní garden párty. 

Já vůbec neumím navazovat kontakty, nedám se s nikým do řeči jen tak. Jak píše Candance - přes ty děti je to nakonec nejpřirozenější a pro mě nejschůdnější. Takže mně to vlastně nevadí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 10:16

Pinot Noir jo, s těmi dětmi máš hned společné téma. Syn se teď chystá do školy, takže kdo kam půjde, jaké má informace nebo zkušenosti se staršími dětmi,... bych si klidně poslechla.

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 10:20

Evaeva no jasne! U nas uz se to za ty roky tak vybarvilo, ze z nekterych tech rodicu se stali nasi znami a vzdy se nejak domluvime. Nektere ty rodice zas naopak skoro neznam, a to jsou ti, ktere vidim jen pri predavani ditete. Ono to asi vyplynulo nejak prirozene, ze kdyz se nezname, nehrnem se na navstevu. Ja na jejich oslavach taky jen zazvonila a utekla

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 10:25

Gatita jo, to dává smysl. 

Já ty maminky zatím poznávám, až letos máme podobný režim a nemusíme ze školky tolik spěchat nebo se občas potkáme na hřišti. Před tím na těch dětských cvičení a podobně jsem si obvykle rozuměla s maminkami, s jejichž dětmi si ale nerozuměli ty moje A ze školky jsme zase spěchali spát/na oběd.

Online Karja
44623 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 11:34
Reakce na Evaeva:

Gatita jo, to dává smysl. 

Já ty maminky zatím poznávám, až letos máme podobný režim a nemusíme ze školky tolik spěchat nebo se občas potkáme na hřišti. Před tím na těch dětských cvičení a podobně jsem si obvykle rozuměla s maminkami, s jejichž dětmi si ale nerozuměli ty moje A ze školky jsme zase spěchali spát/na oběd.

My jsme tu měli na spaní sedmiletou neteř a paradoxně jsme si strašně odpočinuli, i se muž ptal, jestli by tu nemohla být každý víkend, že jen tak se to dá jakžtakž přežít:D Já jsem pak druhý den nebyla doma, a nechal si ji tu do 5 odpoledne:-D. Sudej počet je problémovej a Evaeva to ví, tak se podle toho zařídila:-D:-D.

Online Karja
44623 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 11:37

Nemáte náhodou někdo dívčí kombinézu do sněhu s obrázky, vel 122? Asi ne, co, tady má každej ještě malé děti....Zjistila jsem, že lidl od 116 už nedělá, vinted mě neoslovil a jako dvanáct set za novou, když člověk neví jaká bude zima?.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 11:40

Karja u nás sudý počet problém nebyl, dneska kluci přišli až o půl desáté, to už šlo mimino zase spát. Akorát hluk nadělaj hrozný.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 11:42

Karja u nás je kombinéza nezbytná, ale tvoje holky se možná na sněhu chovají jinak, nestačily by oteplováky a bunda? Ty na Lidlu seženeš.

Online Potrefenáhusa
38814 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 11:46

Karja ještě Tchibo má pěkný, ale nevim, do jaký velikosti, koupila jsem na vinted na naše dite tmavě ruzovou s cervenyma puntikama, je moc hezka 

(trochu se bojim, ze u toho počtu je zásadní věk zúčastněných, pripadne mentální odolnost rodiče...prosím te, chci se zeptat, v kolika (letech) se te menší dite pustilo? Jako ten krok sun krok po kuchyni, zatímco se drží nohavice a řve, je fakt už narocnej!!!!!!! (Teď spi)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 11:56

Potrefenáhusa tohle u nás přešlo až s chůzí. Je to peklo.

Kombinézu máme taky z Tchiba, ale za plnou cenu mi přijde drahá na válení ve sněhu. Ale myslím, že teď mají slevu 25% Karja 

Offline dzizisketa
8946 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 12:26

Jupí