Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7362 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 21:41

MPLee

Chlupatý lyže, to je super

Nás dcera dnes odrovnala lakonickou větou, že by taky chtěla zkusit běžkovat. Dosud prudce odmítala a my ji nenutili, já jdu raději na kopec a muž má zásadu, že jí ve sportu nechává dělat, co jí baví. Muž na to běžkování řekl, že mu to přijde jako zbytečná komplikace

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 21:49

Mohučanka já běžky taky nemusím, ale učila jsem se na nich až těsně před těhotenstvím. Nicméně si říkáme, že ona teď chce všechno, co my a v podstatě na těch horách teď bydlíme. Tak bude dost příležitostí to vyzkoušet. I když chápu tvého muže

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 21:54

Tak se taky přidám, nechcete někdo zimní overal z Lidlu? Je to 86 a na jedný nohavici chybí taková ta guma, co se (asi) přetahuje přes boty, jinak je ok. 

A hodil by se nám overall ve velikost 98, kdybyste se ho někdo potřeboval zbavit

Offline Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 21:55
Reakce na letfenixa:

Lukasko mi spomínal, že niekedy pani vychovávateľka povedala,  že si v druzine spravia autickovy deň, tak to s ňou v piatok dohodol na pondelok a teraz mi tu teplotuje 

Chápete, moje dieťa, ktoré nehovorí s ľuďmi.

​Ale ne, chudáček. . Snad si to vynahradí jindy.

A ať jste fit! Tady už to opět krouží, muž má opět teplotu, zítra jde na ORL, mně se vrátil kašel, zasoplení jsme všichni...

Offline Mohučanka
7362 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 22:06

MPLee já jsem na běžky jako dítě musela, což mě přivedlo k nenávisti k tomu sportu...Teď se na nich docela ráda sklouznu, pokud nemůžu jít sjezdovat no uvidíme, zd nadšení vydrží, mně by teď nebylo ani líto jí běžky pořizovat, když je může za pár let mít mladší dítě.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 22:08

Mohučanka no přesně, muž zvedl z přebalováku legíny mladšího velikosti 104 a ptal se, jestli tohle má dát miminu toho času velikosti 56

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 22:13

Mohučanka já se chci k běžkám vrátit, až budou děti větší, v pubertě jsem je začala nesnášet a už se k tomu nevrátila. Akorát budu muset přesvědčit ještě muže. Myslím, že staršího by to mohlo bavit. Ségra právě bývala nadšený běžkař už od mala, ale teď už se jí prý taky moc nechce.

Offline tv
4197 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 22:15

Jak to máte s vánočními dárky, co se týče dětí? Kluci psali dopis Ježíškovi a byli hrozně skromní a já je nutila, ať tam ještě něco vymyslí.kvůli babickam a dedeckum, protože oni jim chtějí taky něco dát. Štve mě to každý rok. Jedny Vánoce by jim stacily. Ale to jsou Vánoce u nás, u tatínka, jedna babička, druhá babicka, prababička. Já už si tady stěžovala kdysi na bývalou tchyni a švagrovou...jako, myslí to dobře, ale je to dárkový masakr. Jeden rok jsme to rozbalování v půlce museli utnout, dítě bez zájmu rozbalovalo dalsi a další dárek. Další rok dostali šlapací traktor do 2+1. Tak letos jim tatínek napsal, že teda nenene, max 3 dárky, jinak žádné Vánoce. Zatím žádná odezva.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 22:23

tv my vybalujeme čtyřikrát (doma, naši, tcháni, moje babička), pokaždé je tam rodina z té strany, takže dárků kupa. Kluci dostanou od (pra)babiček cca tři dárky od každé, do pěti dárků od nás a pak ještě od tří tet po jednom. Ale tím, že to nevybavují najednou, tak je to v pohodě. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 22:24

tv dopis jeden psát nechce, druhý trvá na autě na ovládání (dostane) a dronu (ani omylem )

Online Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 22:25

MP Meri ja to chapem, moj tak raz poslal starsieho do skolky v mladsieho mikine. Na moju otazku, ci nezbadal, ze mu je mala, odpovedal: vsak ju nosil! Ano, pred dvomi rokmi . A to, ako raz mama hladala nohavice, co si na rano nachystala a otec v nich odisiel do prace, som tu uz pisala.

Online Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 22:28

tv u nas je pravidlo max jeden darcek (alebo dva male) od kazdej osoby(resp.rodiny). Od nas rodicov je to samozrejme viac. Aj tak toho maju vzdy vela.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 22:35

Já vůbec nechápu, ze se syn nebránil. Neviděla jsem to, ale podle mě v tom musel vypadat jak Harapes v leginach. A on má ve svým oblečení dost přehled. Asi byl rozespalej

Offline tv
4197 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 22:42

Mrakoplas mne to přijde zbytečné, oni toho ani tolik nechtějí. Naštěstí moje mati-jeden dárek, s tetama jsem se dohodla na sumě do obálky. Manželova strana je taky rozumná, až na tchyni a švagrovou. Když já jsem byla malá, měli jsme vánoce jedny a u babičky jsme dostali 50 korun na Štěpána. Za mě ideální!

Offline tv
4197 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 22:48

Evaeva no ale i tak jsou to hromady.verim, že postupně je to v pohodě, ale to množství. Já jsem letos úplně dojatá z těch dopisů. Mladší si s tím úžasné vyhrál.

Online continuity
42982 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 22:54

tvjá bych je nenutila, ať si příbuzní poradí, když nemaji míru. 

Kupuji dohromady maximálně tak 5-6 dárku s tím, že je tam něco už i od našich a od tchýně a už to se mi zdá až dost. Hromady dárků bez zmyslu fakt nesnáším a více méně kvůli tomu jsme přestali jezdit na Vánoce k ségře. Děti tam jindy jezdí rády, ale o těch vánocích samé řekly, že radši by byly doma. 

Každý strašné množství dárků, jak je nás hodně, tak z balíků je hromada přes půl obrovského obýváku a vybalené to bylo za 20 minut, závěje papíru půl metru vysoko. Fakt nemusim mít všechno. 

Offline Karja
44623 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 22:56

tvVíš co, u nás se moc dárků od babiček nedává, fakt třeba dva drobné dárky od každé. Takže já bych asi využila toho, že kupovat chtějí a směřovala je k takovým darkum, které vím, že kluci využijí, přijdou mi dobre, sama bych za to nechtěla vydat atd atd. Jakože zaměřit se na kvalitu a účelnost toho dárků, když to jinak nejde. Ale chápu, že je to pro kluky moc, zvlášť pokud je to ještě se vší parádou okolo.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 23:32

Mohučanka já právě moc nenacházím něajký smysl běžek pro mě - na sjezdovkách jezdím hodně a ráda, ty ro nenahradí. Když chci na procházku, jsu na skialpy. Na běžkách se snažím fakr běhat. Jenže s mužem si společně nezaběháme, protože výkoností jsme totálně jinde. Jak to pořádně neumím, tak ale neuběhnu v nějakém rozumném tempu víc jak 10km max a kvůli tomu se mi nechce nikam jezdit a všechen ten cirkus okolo. To radši nazuju tenisky a jdu běhat normálně. Ale to je můj problém a nechci ho přenášet na děti. 

Jo ale podělím se o vtipnou fotku ze včera - aneb jak absolvovalo batole 2 hodinovou cestu na kopec?  Ne, neni to mrtvola ani balík... Ale sjezd dolu si užil víc

Offline Mohučanka
7362 příspěvků moje polička 27. listopadu 2023 00:19

MPLee no právě! Kdybych bydlela v Liberci, tak to vidím jinak, ale když se dostanu jednou za rok do Alp, tak chci na kopec. Bežkování s mužem nemusím řešit, nemáme hlídání. Loni v Alpách jsme si přehazovali děti - dopoledne sjezdovky a starší on, odpoledne já. Večer on šel na běžky, ale to už jsem nepotřebovala, šla jsem jen jednou.

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 27. listopadu 2023 08:15

tv nase deti take dostavaji darky natrikrat (u nas na Stedry vecer a pak v nasledujicich dnech jeste u kazde babicky, prestoze se na ten Stedry vecer schazime vsichni u nas). Mne to prijde moc, mimo tradice, ale chapu, ze ti prarodice chteji deti potesit "za sebe", ze je chteji k sobe tak trochu nalakat. Nam z toho mnozstvi jde hlava kolem. Nasi rodice se vzdycky ptaji, co bychom pro deti chteli, takze uz byly vyzkouseny ruzne scenare: od prispevku na spolecny darek, kdyz mel syn dostat treba nejake hodne velke lego, az po tip na konkretni vec. Spolecny darek ale babickam neresi prazdno pod jejich stromeckem a s tipem na konkretni vec se musi taky opatrne, protoze pod tim jejich stromeckem musi byt idealne neco atraktivniho, ne merino podvlikacky nebo sada drevenych spalicku z Agatina sveta, co bych si predstavovala ja. Tak bud to prohodime, ze ten atraktivni darek dostanou u babicek a u nas ty spalicky, nebo jim davam tip na veci, ktere bych nikdy nekoupila - treba letos jsem poslala odkaz na sadu dvou Nerf pistoli, rodice tech par stovek nezruinuje a budou mit radost, ze maji kluci radost.