Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Myrtila
5309 příspěvků moje polička 11. dubna 2024 20:15

Evaeva No, radši bych sem tam nějakou nepravidelnost

Zuzuli Tak to syn jich měl cca 5, ale na každý bylo potřeba ho zdlouhavě uspat, takže když se počet zmenšoval, bylo to pro mě naopak snazší o ta ubývající uspávání. To už jsem taky milosrdně vypustila

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2024 20:16

Tabea já ano. Teda nevím, jestli už ve čtyřech dnech, ale o jednom plně kojeném miminku, co spalo v šesti nedělích celou noc, jsem slyšela Nevím teda, jestli si to drželo třeba i v půl roce.

Mně přišly fajn ty tři kojení, co měli kluci. Jedno se zvládlo než jsem šla spát a dvakrát za noc vstát, to se dá. Mladší navíc vyspával do půl deváté. To byly časy

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2024 20:17

#continuity držím palce!

Offline Myrtila
5309 příspěvků moje polička 11. dubna 2024 20:20

continuity Už zítra? Tak držím palce, i ostatním "místním" deváťákům. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2024 20:21

Zuzuli a co to dítě jako dělá celý den? Protože syn je spokojený tak deset minut po probuzení (teda po kojení po něm), dalších dvacet minut to ještě jde, ale pak už nic moc. Ještě by teda asi zvládl pobývat v rychle jedoucím kočáře. Když ho po hodině a půl dávám spát, tak usne rychle, ale když se za půl hodiny vzbudí, tak to by spal ani nevím kolikrát za den.

Offline Tabea
8072 příspěvků moje polička 11. dubna 2024 20:27

Evaeva tomuhle miminu je měsíc (4 týdny). Jak se to dělá s kojením, když dítě spí celou noc (8 hodin v kuse)? To se prsa naučí, že se produkuje jen za světla?
Mně jedno dítě jednou jedinkrát vydrželo spát tak 6 hodin a vzbudila jsem se bolestí. 

Offline letfenixa
10850 příspěvků moje polička 11. dubna 2024 20:27

Evaeva no je hore. Buď ho máš na rukách,  pochoduješ s ním a ukazujes mu svet. Alebo plače a ty zúfalo rozmýšľaš  prečo. Ako som už písala, Lukáško vydržal 2 hodiny hore už v pôrodnici. A tam som nekojila, fľaša bola rýchla. Normálne som s ním chodila hore-dole po chodbe.

Offline Potrefenáhusa
38750 příspěvků moje polička 11. dubna 2024 20:31

Evaeva řve a ty ho chováš?
ja si to vůbec nepamatuju, kdy kolikrat a jak dlouho spaly, malý dite spi teď 2x za den, ale vůbec si nepamatuju, kdy na ty dva spanky přešla, ani kdy starší zacala spát jen jednou. 
v noci se budí několikrát, ale vůbec nevim, jestli pravidelně, nebo nepravidelně, dvakrát nebo pětkrát. Ale povazuju ji za docela slusnyho space, to i starší 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2024 20:31

Tabea prsa se přizpůsobí, začátky jsou asi horší. Taky se mi to jednou stalo, že se syn vzbudil po šesti hodinách a musela jsem odstříkávat. Já mám teda mléka celkově dost, začátky byly dost mokré i po třech hodináchAle později už to nebyl problém.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2024 20:35

Potrefenáhusa podle staršího sis mohla řídit hodinky. A když přešel na příkrmy, klidně jsem večer vyrazila ven, věděla jsem, že před druhou se nevzbudí. Ta pravidelnost mi přišla dobrá, že to tělo se přizpůsobí a člověk je odpočatější.

Jinak nepopisujete moc spokojené děti teda. Takhle si to nepředstavujuHlavně on pak fakt většinou usne, tak doufám, že si to zase sedne. (O tom, že jsem chtěla dopoledne věnovat práci a ne vození kočárku na balkoně, pomlčím)

Offline Zuzuli
3750 příspěvků moje polička 11. dubna 2024 20:37

Evaeva no letfenixa odpovedela za me. Proste nespi.

Nosis, houpes, postavas u okna, ukazujes co je kolem. Uklizis a varis jednou rukou, mimino u vseho asistuje. Nebo nosis i doma v satku a proste fungujete spolu. Plus si nejaky cas spolu hrajete na zemi.

Online Blaire
74 příspěvků moje polička 11. dubna 2024 20:38
Reakce na Tabea:

Mě tenhle týden poslala do kolen vychovatelka v družině, shodou okolnosti Slovenka, když se zeptala matky čtyřtýdenního sourozence jedné holčičky, jestli už mimino spí celou noc v kuse. Matka dost vytřeštila oči.
Znáte někdo takovej případ?

​Ano, dcera spala od 6 tydnu 7-8 hodin v kuse. Kdyz se v noci budila, mohly za to bud zuby nebo nemoc. Syn se prvni 3 mesice budil co 2-3 hodiny a byl to dost sok. :D oba plne kojeni. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2024 20:39

letfenixa v porodnici vydržel i čtyři pak šest hodin spal. Ale to se ustálilo na 45 minutách až hodině bdění a dvou až třech hodinách spánku jako u kluků. Ale popravdě si moc nepamatuju, jestli kluci měli taky takovéhle regresy, možné to je. Už je i docela velký, možná si zruší ten třetí spánek a nějak si to sedne.

Offline Myrtila
5309 příspěvků moje polička 11. dubna 2024 20:39

Evaeva Mně toto mozek opravdu milosrdně vypustil, ale u fotek jsem si vzpomněla, jak jsem ho pořád chovala, chodila od okna k oknu a vyprávěla, co je venku, byla zima a sníh, takže to nebyla žádná hitparáda zajímavostí a nebo jsem mu zpívala. Ta první zima byla hodně dlouhá.

edit: než jsem to naklepala, je tu hodně podobných odpovědí

Online Blaire
74 příspěvků moje polička 11. dubna 2024 20:40
Reakce na Tabea:

Evaeva tomuhle miminu je měsíc (4 týdny). Jak se to dělá s kojením, když dítě spí celou noc (8 hodin v kuse)? To se prsa naučí, že se produkuje jen za světla?
Mně jedno dítě jednou jedinkrát vydrželo spát tak 6 hodin a vzbudila jsem se bolestí. 

​Telo se naucilo rychle, to vubec nebyl problem. 

Offline continuity
42858 příspěvků moje polička 11. dubna 2024 20:40

Evaeva Myrtiladíky.

Jestli mám popsat úroveň stresu,tak zítřejší čtvrtletní písemka z matiky u mladší je o něco větší problém.

Offline Potrefenáhusa
38750 příspěvků moje polička 11. dubna 2024 20:41

Evaeva no počkej, voni spokojeny jsou, když je mas na sobě a chovas :-) 

my mely takový obe, mne už to s tou druhou ani tak nepřišlo, dala jsem ji do satku, nebo ji mám na ruce, jen muž mi porad tvrdí, ze rve víc než starší, a to zas myslím, ze ji krivdi  

Offline continuity
42858 příspěvků moje polička 11. dubna 2024 20:42

Evaevajá si myslim, že si to sedne. Ono to může být i změnou času. U nás to vždy to vždy rozstrelilo celou rodinu. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2024 20:45

Zuzuli no já sedím u něj na zemi, odejít se teď moc nedá, ale po chvíli už nejsem atraktivní. Na úklid a vaření dlabu, problém je hlavně můj oběd před odchodem do školky, to holt někdy řve. A odpoledne se na hřišti občas musím věnovat i dalším dětem, ale to si pamatuju, že měli všichni, náročnější odpoledne.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2024 20:47
Reakce na Blaire:

​Ano, dcera spala od 6 tydnu 7-8 hodin v kuse. Kdyz se v noci budila, mohly za to bud zuby nebo nemoc. Syn se prvni 3 mesice budil co 2-3 hodiny a byl to dost sok. :D oba plne kojeni. 

​Já si pamatuju šok u druhého dítěte i když se budilo úplně stejně jako jeho sourozenec před dvěma lety. Člověk si na lepší rychle zvyká