Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
42858 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 07:44

Lenjseš super máma.

Úplně rozumím té úlevě, když člověk ví, co je jinak a může s tím pracovat. Dnes už jsou pro tyhle děti doporučení jak s nima pracovat. Držím moc palce. 

Offline viktorka_od splavu
49237 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 08:03

Len

Offline Pinot Noir
29832 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 08:25

Len držím palce, ať to zvládnete co nejlíp a systém ať je aspoň nějak schůdný.

Můžu se zeptat - byli jste v tom Nautisu na diagnostice? Nebo jinde? Já to vzdala, protože ho prostě nic nedonutí ke spolupráci, představila jsem si, jak zaplatím tu sumu a on to pak proleží s nosem pod dveřmi. 

Offline letfenixa
10850 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 09:06

Len

Super, že si si za tým stála!

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 09:09

Len moc ti fandím, nemáte to jednoduchý, ale líbí se mi, jak to nevzdáváš a jdeš si za svým. 

Offline notna
9398 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 09:15
Reakce na continuity:

notna jak jste ready na zítra?

Já dnes vyrazila koupit kružítko, ani jsem se neptala. A dobře jsem udělala: "ono celkem funguje, když se člověk trochu snaží"

​Tak nějak podobně to bylo i u nás . Odpoledne jsem šla koupit úhloměr, který má už aspoň 14 dní zlomený a i přes upomínání si ho nebyla schopna koupit, protože "se dají ty dva díly k sobě a dobrý" . Tak ale lepší než kdyby stresovala, což parádně umí, a měla jsem z toho obavy.

Ráno byla taky v klidu, tak snad jí to vydrží na celé dopoledne.

Držím palce!

Offline continuity
42858 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 09:20

notna u nás si celá rodina že mě večer dělala srandu. Akorát večer jsem ještě orezavala úplně tupé tužky a hledala ořezávátko. hlavně, že v penálu měla připravené nůžky, řezák, několik zvýrazňovačů.

No držím palce i vám, bude to něco. 

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 09:21

LenTys to fakt cejtila, seš fakt šikovná, že ses nenechala odradit. Syn bude po tobě a oba dva se nenecháte;-)

Offline notna
9398 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 09:31
Reakce na Tabea:

Mě tenhle týden poslala do kolen vychovatelka v družině, shodou okolnosti Slovenka, když se zeptala matky čtyřtýdenního sourozence jedné holčičky, jestli už mimino spí celou noc v kuse. Matka dost vytřeštila oči.
Znáte někdo takovej případ?

​Jj, znám. Kamarádky syn. Sám v pokoji, snad od dvou týdnů. Asi to bylo v rámci přežití, protože podle mě měla kamarádka laktační psychozu a odmítala si to přiznat a něco s tím dělat a podle toho ta péče vypadala. Po šestinedělí jeli rodiče na dovolenou k moři a dítě bylo týden s babičkou. Já to nehodnotím, kamarádka tehdy asi dělala, co mohla. Nejdřív jsem si myslela, že mi kecá, ale pak jsme byli na společné dovolené a dítě cc 5 měsíců spalo každou noc 8-10 hodiny v kuse. První den jsem je nutila, aby ráno k němu do pokoje šli, že to není možný, aby tak dlouho spal. Nešli, prý ho nebudou budit. Fakt jsem se bála, že se mu něco stalo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2024 09:34

notna to ale asi nebylo kojené, ne? Nekojené děti spí líp. Moje starší děti se budily jen hlady, takže si myslím, že nekojit je, taky prospí celou noc v kuse. Nebo aspoň většinu. 

Offline notna
9398 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 09:37

continuity Dcera si vůbec nenechá do školy mluvit, natož abych se mohla podívat na pouzdro. O stavu penálu nemám páru. Ten úhloměr mi řekla před časem a pak asi litovala, když jsem jí upomínala ke koupi nového. 

trochu nervózní jsem, protože jí samozřejmě přeju, aby se dostala na vysněnou školu. Stres na druhé kolo by bylo asi pro ni peklo, to by na salámu neměla. A hlavně, její základ je fakt super škola s výborným a individuálním přístupem. Jestli jí osud zavane někam, kam nechce, asi bude hodně v šoku z českého školství a s její rebelskou povahou těžko říct, jestli by to vůbec zkousla.

Offline continuity
42858 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 09:40

Evaevajá si myslím, že nekojeni spí líp hlavně kvůli tomu, že jim prostě nemůžeš dat napít kdykoliv si vzpomenou. U toho kojení se to naopak doporučuje. Takže tomu dítěti přestane stát za to se budit, když ho maximálně pochováš.

Mě se děti rozhodne nebudily jen hlady - u starší to byl opravdu extrém, u mladší jsme to ustálí o něco líp tím, jednak líp spala obecně a už jsem věděla, že vytáhnout prso pokaždé je cesta do průseru. 

Offline Kokoska
34807 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 09:41

Evaeva moje dcera zacala spat celou noc s prechodem na UM cca v sesti tydnech. Predtim řvala hlady co hodinu, po te prvni prospane noci jsem se fakt rano vydesila, ze se ji neco stalo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2024 09:42

continuity u mimina si jistá nejsem, ale ti dva starší se fakt budili jen hlady. Se zavedením příkrmů jedno noční kojení ubylo bez jakéhokoliv mého aktivního zapojení. A když starší jednou večer vyzvracel kaši, zase se tu noc vzbudil. Akorát to poslední kojení okolo páté ráno, co zbylo po prvních narozeninách, si myslím, nebylo z hladu.

Offline continuity
42858 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 09:50

Evaevajenomže ty máš fakt medvědy, kteří preferují spánek před čímkoliv dalším. Moje obě děti měli a dodnes mají spánek až jako poslední prioritu v životě, snad aby jim něco neuteklo. (je tomu tak dodnes - ta mladší si teda ráda o víkendu prispi, ale žeby začla chodit spát dřív v týdnu, protože reálně potřebuje spát víc než ségra, tak to je nogo)

Offline notna
9398 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 09:50

Evaeva Jj, nekojené. I nekojené se běžně budí dřív než za 8 hodin, si myslím, takhle malé.

Offline JankaM
3096 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 09:51

Potvrzuju že oba dva kusy v noci spaliy, na kojení jsem je budila, od cca 4 měsíce nebudila a klidně těch 6-8 hodin prospali

Ale téma brýle a děti. Dcera si vybrala obroučky kovové, kulatý tvar, co se teď nosí. Cena komplet cca 9 tisíc, protože musí mít nějak speciálně upravená a tenčená skla.

Daly byste to s výhledem že budou tak na rok až dva?  Taky je možný, že za měsíc zakopne a bude po nich. Dosud měla klasický plastový, kde tlustý čočky nevadily. Sice slíbila že na sporty a nějaké rizikovější aktivity bude nosit staré, ale kdoví jak by to bylo.

Sambo je proti, dnes jde do optiky s ní on a jsem zvědavá jak dopadne.

Offline Pinot Noir
29832 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 09:54

notna continuity držím holká palce! Ať to klapne i se zlomeným úhloměrem a kružítko je zrovna v dobrém rozmaru.

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 09:54

JankaM Já bych to svým dětem kolem 10 let nekoupila a to bych řekla, že příjmy máme slušné, abychom si takovéto výstřelky mohli dovolit. Tlačila bych to na to, že si projdeme jiné optiky a zkusíme vybrat něco levnějšího. Ale to je fakt individuální, třeba jí to vydrží 4 roky, asi nejde říct, že by jedna z těch cest byla špatně, to je na vás no:-D, ale tatínek to už asi rozhodl a šel dobrým směrem, že si to vyřídí sám a ne že ty to máš udělat jinak.

Offline continuity
42858 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 09:58

JankaM kolik jí je a kolik má dioptrií? Se bojím, že spíš ji budou vyhovovat tak rok. Alespoň u nás se ty dioptrie mění celkem svižně. 

Druhá věc je, že tenčené skla jsou taky lehčí. 

Teď jsem dala za brýle 2x 4 litry a kroutila jsem se u toho docela dost, především je mladší moc nenosi. Ještě je možnost se vydat do jiné optiky, ty cenově rozdíly můžou být dost značné a třeba ji padne do oka něco jiného.