Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Len
2673 příspěvků moje polička 11. dubna 2024 22:29

Nerada sdílím osobní informace o dítěti, ale tohle sem napíšu, protože už jsem to tu dřív nakousla. Věřte mateřský intuici, už podruhý mi moji pracovní diagnózu všichni vyvraceli (moc vzácný, dítě na to nevypadá, moc ho pozorujete aj.) a zas se mi potvrdilo, že na to mám kašlat a jednat. Konečně máme diagnózu, moji kamarádku to rozbrečelo, ale já to vůbec neberu negativně, naopak se mi asi i trochu ulevilo. PAS podle očekávání, lékařka provádějící diagnostiku byla skvělá (a vtipný bylo, když jsme si v čekárně uvědomily, že se známe) a hodně jsem ocenila, že to celý trvalo jen den, ještě večer jsem měla v e-mailu podrobnou zprávu. Vlastně z toho mám moc dobrej pocit, dala mi spoustu doporučení a tipů a konečně mám pocit, že zas někam směřujeme. Potřebuju teď teda urgentně vyřídit spoustu formalit i kvůli zápisům do školky a trochu čekám problémy při jednání se systémem, ale celkově jsem ráda, že jsem se do toho opřela. Nelituju jediný koruny, a to jsem taky trochu zaváhala, když jsem odesílala těch 12k. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 11. dubna 2024 22:38

Mrakoplas

Mě od hospitalizace na psychiatrii v tomhle období drželo jenom vědomí, že by syn nejspíš skončil v nemocnici se sondou, jakýkoliv pokusy o nakrmení jinak než kojení (který taky nešlo, jen ve spánku) končily fiaskem. Kurník, ani složit jsem se nemohla. 

Člověk zapomene hrozně moc. Já jsem si nedávno uvědomila, že jsem úplně vytěsnila ten reflux, kterej byl taky moc hroznej. Fotku s babyboxem samozřejmě mám!

Offline DruI
5566 příspěvků moje polička 11. dubna 2024 22:38

Len Já tě chápu, člověk by radši měl normální dítě, ale když už něco, tak je lepší vědět diagnózu,už kvůli těm tipům jak s tím pracovat.

Tak ať vám to jde co možná dobře.

Offline DruI
5566 příspěvků moje polička 11. dubna 2024 22:41

letfenixa No s jídlem bojujeme zase u mladšího

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 11. dubna 2024 22:47

DruI Děkuju. Píšeš to úplně přesně. Tušení jsem měla, že je syn speciální taky víme dlouho a pořád je to moje stejný milovaný dítě. Právě proto jsem tu diagnostiku chtěla, měla jsem pocit, že nikam nesměřujeme a vlastně nevím, jak ho podpořit, protože to má v některých oblastech těžší. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2024 23:09

Len investice se "vyplatila", to je super. Určitě se s tím nějak popasujete. Je dobře, že máte diagnózu takhle brzy (aspoň se mi zdá, že je to brzy/včas) a máte čas na hledání té nejlepší cesty pro malého.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 11. dubna 2024 23:27

Len tak to dopadlo vlastne uplne skvele! Jsem rada, ze vite co a jak a drzim moc palce!

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 11. dubna 2024 23:46

Evaeva Jo, kdybych se nechala uchlácholit těma řečma, že nic takovýho určitě nemá (včetně pediatra a logopedky), reálně by se to začalo řešit až ve chvíli, kdy by šel do školky a nezvládl ji. Což já jako rodič vidím, že by to byl průser. Psychiatrička o tom taky mluvila, že by byl sám mezi dětma totálně ztracenej. Akorát dokud na to jeden nemá papír, jsem všude za hyperprotektivní úzkostnou matku. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. dubna 2024 23:55

Len ono sa cloveku aj trocha ulavi, ked mu to odbornik potvrdi a vie ako to cele uchopit a s dietatom pracovat. Si pamatam ten vnutorny rozpor - nechcem, aby mal tuto diagnozu vs.ked mi povedia, ze je normodieta, tak kde robim chybu a co mam robit? Tvoj syn ma super mamu :) drzim palce!

Offline Jimik
příspěvků moje polička 12. dubna 2024 01:10

Len Myslím, že jsi se k tomu postavila nejlepším možným způsobem. Držím palce abyste na další cestě narazili jen na podobně skvělé odborníky, jako byla tato paní doktorka. Jsi skvělá máma, ono je občas sakra těžké nepodlehnout tlaku okolí.

Offline Myrtila
5309 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 03:35

Len A je skvělý, že se vám podařilo dobrat se toho závěru tak brzy, to bych taky peněz nelitovala. 

Online Tabea
8072 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 06:16

Len jsi skvělá, že ses nenechala přesvědčit okolím a šla jsi do toho. Mama to prostě pozná, že něco nesedí, ale je těžký odolat ostatním. Dobře se do tvých pocitů dovedu vcítit.

Online Potrefenáhusa
38750 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 06:32

Len

Offline brrr
12315 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 06:33

continuity notna Tak ať to holkám dobře dopadne!

Offline brrr
12315 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 06:33

Len

Offline Adina
215 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 06:41

Len

Online Zuzuli
3750 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 07:18

Len

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2024 07:18

Len můžu se zeptat? Ten screening v 18m mu dělali? Myslím ten dotazník. Mně to vždycky vrtá hlavou, jestli to odhalí jen nejtěžší případy nebo nad tím pediatr mávne rukou.

Offline Garfie
28494 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 07:29
Reakce na Tabea:

Evaeva tomuhle miminu je měsíc (4 týdny). Jak se to dělá s kojením, když dítě spí celou noc (8 hodin v kuse)? To se prsa naučí, že se produkuje jen za světla?
Mně jedno dítě jednou jedinkrát vydrželo spát tak 6 hodin a vzbudila jsem se bolestí. 

​To protože jsou prsa naučená kojit častěji. :-) Moje dítě spalo celou noc a žádný problém s kojením jsem neměla, ale tam to bylo spíš k neprospěchu věci, protože byl lehce předčasně, měl nějaké problémy, byl extrémně spavý a musela jsem ho na kojení budit. Evaeva A co dělalo to dítě celý den? Zhruba hodinu pilo, pak bylo deset minut vzhůru a pak upadlo do spánku...:-) A za tři hodiny jsem ho musela vzbudit. Jako zní to jako sen, ale byla to vlastně dost pakárna a neustálý stres, jestli má dost mléka a přibírá jak má, pít uměl jen z lahvičky a to ještě mizerně, takže skoro celou dobu jeho spánku jsem odstřikovala mléko a desinfiovala všechny pomůcky. Vlastně jsem nedělala nic jiného. Ale jasně, že občas jsem ho nechala prospat celou noc, když jsem si potřebovala odpočinout. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2024 07:36

Garfie u podměrečného dítěte věřím! Ti moji čtyřkilový klacci v šestinedělí vydrželi vzhůru 45 minut a po čtyřech hodinách od kojení jsem je taky kolikrát budila (mladšího i později, přiznávám). Dokonce i v porodnici mi u jednoho sestřička říkala, ať ho nebudím, že tak krásně spí

A jinak, stačí si postěžovat