Kokoska já myslela, že v Americe to dělají taky tak. Soudě teda dle všech filmů a seriálů.
Vše o těhotenství a dětech
Kokoska Pamela Druckerman, Francouzske deti nedelaji sceny. Mne se ta knizka celkem libila, byla ctiva a popisovala kulturni sok Americanky ve FR, ona porad neco resila kolem deti, tahala vsude tasku s hrackama a jidlem a soudcovala detske spory, zatimco dospeli Francouzi se spolu normalne bavili
. Kdyz jsem to cetla, tak mi ten FR zpusob prisel takovy jakoby normalni, asi tak jako to tady bylo treba v devadesatkach, takovy ten styl deti maji svuj zivot a rodice taky, taky ve FR se casto matky vraci do prace po 3 mesicich, coz taky dela svoje. Mne se to dost libilo, protoze my to mame ted dost "americke" (jakoze tak trochu za tema detma vlajeme) a jsme z toho dost utahani:)
Kokoska jo, já to i někde mám (dostala jsem ji), ze se zamknou v ložnici a batole v pyzamku klidne nechaj spát venku na prahu ![]()
mne noční kojení na požádáni vyhovuje, dite se nevzbudi poradne a ani já ne
ale je pravda, ze mi přijde, ze směrem ke 2 letům se z toho fakt stava zlozvyk a budej se fakt už "zbytecne" a hlavně furt...naše starsi dite po odstavu fakt začalo spát vicemene celou noc, ale zase když už se vzbudila, nemohla nijak snadno usnout a začaly třeba dvouhodinovy bdely okna, který byly teda na odstřel
Všem moc děkuju za účast, nezvládnu reagovat jmenovitě s na někoho bych určitě zapomněla.![]()
Evaeva Dělali a pozitivní nevyšel. Spoustu těch věcí teda začal zvládat těsně před tím vyšetřením v 18m. Syn má zdaleka největší deficit v sociální oblasti, a to se u takových mrňat až tolik nepozná. Podle mě tenhle screening odhalí ty těžší případy, co vůbec nemají oční kontakt a na kterých je to víc vidět "na první pohled". Vlastně jsem i tenhle dotazník znovu teď vyplňovala (kromě jiných, protože syn je mezi kategoriema mrňat/nemluvících malých dětí a čtyřletých a výš). Myslím ale, že byl tehdy asi těsně pod hranicí pozitivity,. protože jsem na ty výsledky koukala i doma (hodně těch specialit totiž měl od miminka). Znám ale i případy, kde se na to pediatr vykašlal, pozitivní výsledek neřešil a později diagnózu dostali.![]()
Ještě k tomu kojení, taky jsem si už myslela, že to kojení, ve smyslu příjem tekutin a kalorií, syn už nepotřebuje, protože pil už třeba jednou denně/v noci, nebo i ob den, a navíc mi přišlo, že už stejně nemám moc mléka, ale když jsem ho odstavila ve víc než třech letech, začal se budit před šestou ráno s bojovým pokřikem "jdeme papat!", takže to jedno kojení nad ránem mu asi fakt kaloricky chybí.
Pinot Noir Byli jsme jinde, v nautisu (tam to myslím hradí pojišťovna) mi řekli pro tříletý dítě čekačku rok a půl a to mě přimělo hledat dál. Kdyby tě zajímal kontakt, klidně ti ho pošlu, určitě by s tebou aspoň po telefonu probrali, jestli to vyšetření má smysl. Ale osobně tipuju že jo, s dětma na spektru to bude hodně různý a řekla bych, že budou právě zvyklí i na totální nespolupráci.
Len ano, prosím pěkně, pošli.
Len díky za odpověď. Naše pediatrička je pečlivá, ale třeba švagrová ten dotazník vůbec nedělala (přitom pro pojišťovnu ho doktor vykázal
), tak mně zajímalo, jak to je.
Zina Já nechci pediatričku zas úplně hejtit (abych přispěla i k debatě o děsný mluvě), sice vyjádřila pochyby a asi mě chtěla i uklidnit, ale nějaký kontakt mi dala. Ten jsem teda nevyužila, protože mají dost hrozný recenze a terapie, které tam běžně dělají jsou mi úplně proti srsti. Ta psychiatrička mě ale upozorňovala, že vzhledem k tomu, že to na synovi není na první pohled vidět (např. hodně dobře mluví a má velkou slovní zásobu, jakžtakž kooperuje a není agresivní) se s tím budeme setkávat úplně běžně a nemáme se tím nechat rozhodit. Prý má takové zkušenosti i ze speciálně pedagogického centra (dokonce u těžšího autisty)
.
Evaeva Tak to je vážně na facepalm.
Já tu s nima dneska koukám nešetřím.![]()
Myrtila u mých dětí se právě nestalo vůbec nic, spaly stejně dlouho, nejedly víc, um nedostaly, bylo jim 15m. Oni už se teda kojili jen před spaním a jednou v noci, obojí dost symbolicky. Je to hrozně individuální a vůbec se podle mě nedá odhadnout, jak to které dítě má.
Len já jsem se na ten dotazník tuhle koukala, jak nás to za chvíli zas čeká a taky mi přijde takovej fakt spis pro zcela zjevný případy, i se mi to vybavilo, jak jsem premyslela u starší, jestli se ta hra dá počítat jako hra na něco? Ona jak nechodila (další otázka), tak ani ještě moc nesplhala (další otázka)...teď i vidím na mladší, jak strašná výhoda a motor je ten starší sourozenec, přijde mi, ze odkoukava i tu hru (a dela zvuk smrkani do kapesniku a utira se toaletakem) - proste je to jen takovej první nástřel
Len ona s ní asi pohovořila, ale mně přišlo, že tam jsou takové věci, které běžně neprobereš, já u dost věcí váhala a fakt se musela zamyslet.
To je ale dobře, že syn mluví, spolupracuje,...
Potrefenáhusa syn zas moc nedělal ten oční kontakt, koukat se tam, kam já a podobné věci. Jak si hrál hodně sám, tak u tohodle jsem váhala dost. Hry na jako taky moc nebyly. A máš pravdu, že sourozenci jsou rozhodně zajímavější než rodiče ![]()
Evaeva Tak my ten dotazník u pediatra vyplňovali, ale stejně se ještě na všechny otázky, co nejsou rovnou vidět, zeptal i přímo mě.
Lukáško má určitú formu selektivneho mutizmu, papier na to nemá, čakala som, ako bude fungovať v škole, že ak by nerozprával, išli by sme do poradne po papier. Oficiálne to prezentujem, že sa hanbí.
A najmä kvôli jeho (ne)jedeniu premýšľam, či nie je aj autista. Psychologicka povedala, že nie.
Zas aj ja mám nejaké sklony, ktoré sú prisudzovane autizmu a žijem s tým v pohode. Neviem, či sa v tom vŕtať.
Evaeva v těch 18m jsou to furt mimina (ale u mladší prave teď nevaham ani v jednom bodě, ale má to oproti starší víc nakoukany)
letfenixa My dceru doma podezíráme, že má ADHD. Taky si nejsem jistá, jestli se v tom vrtat, ale při studiu příznaků jsem dospěla k názoru, že ho mám nejspíš taky :) Tak nakonec co já můžu tomu dítěti vyčítat ;)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články