Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 09:58

JankaM Já bych jí je koupila a snažila se s ní domluvit, ať je na ně opatrná, jelikož při rozbití/ztrátě už žádné takové drahé nebudou. A v sobě už bych se s těma brejlema rozloučila, mně šlo vždycky o to, aby si syn uvědomil na vlastní kůži hodnotu a zodpovědnost a to prostě něco stojí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2024 09:59

notna ale myslím, že je to častější, že ty nekojené spí déle než vzbuzení.

continuity jasně, ale proto mi to u nekojených dětí nepřijde tak nemožné. Ale nemysli si, mladší taky nepůjde spát dřív než brácha ani za nic. To musí být nemocný. Taky dneska vstával v půl deváté a brácha před sedmou. (Výjimečně nejdou do školky).

Offline notna
9398 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 10:00
Reakce na brrr:

continuity notna Tak ať to holkám dobře dopadne!

​Díky!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2024 10:01

JankaM synovi bych je nekoupila, ale nevím, jak tvoje dcera, třeba je klidnější. Syn by ty horší musel mít pořád Taky asi bude schopnější si na ně dát pozor, pokud jí bude jasné, že další budou zase plastové, když se s nimi něco stane. 

Offline notna
9398 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 10:01

Pinot Noir Díky!

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 10:03

Len Je dobře, že ses nedala, měli byste to zbytečně těžší, a zbytečně. Pokud jde o hlášky o přecitlivělosti a přílišném pozorování dítě/psa/sebe sama, jsme na ně trochu alergická, zaprvé si myslím, že nci přehnaně nepozoruju, a zadruhé nás už tahle moje "přecitlivělost" zachránila od průšvihu (i když pokud jde o mojí vlastní osobu, jsem se nechala odradit a byla to chyba). Člověk jako rodič zná svoje dítě nejlíp, má ho načtený, takže snadněji zachytí i případný odlišnosti, taky líp zachytí nepohodu/stres, který se nemusí projevovat tak, aby byly pro okolí čitelný. Doufám, že si pediatrička aspoň nasype popel na hlavu a aspoň u budoucích podobných případů bude volit i jiné postupy než chlácholení rodiče.

Offline DruI
5566 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 10:03

JankaM No, asi takhle, jestlli kvůli tomu nemusíte jíst týden suché rohlíky, tak já bych ty peníze asi dala. Přeci jenom ty brýle nosí pořád a je lepší když je bude nosit ráda. Jestli je to na rodinný rozpočet moc, tak bych to s ní zkusila domluvit, že se třeba na oplátku vzdá většího dárku k narozeninám, nebo tak něco, aby se mohla rozhodnout, jestli jí na právě těchhle brýlích tolik záleží.

Offline JankaM
3096 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 10:14

DruI Evaeva Kan a další, je jí 10 a klidná moc tedy není .

Jako finančně to zvládneme, ale taky se mi to nějak rozleželo. Skla jí doktorka mění cca jednou za dva roky. Je tedy pravda že chodíme do údajně jedné z dražších optik ve městě, na doporučení doktorky, že tam to fakt umějí zaměřit a dobře udělat, má korigované šilhání, tupozrakost a +- 5 dioptrií. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2024 10:17

JankaM skla se měnit budou, to je jasné. Ale to bude stejné i u těch levnějších. 

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 10:20

Pro pobavení, včera spustila menší dcera na nákupu hroznou scenu, řvala jak protržená, pak začala mlátit segru a sestřenici a završila to tim, že ve vzteku bránila i cizí paní jít k pokladně:D. Prostě když už, tak už! Když už jseš nasranej,tak pořádně, můžu být ráda, že tam vlastně ještě něco nerozmlátila. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2024 10:22

Karja co na to ta paní? Snad se dceři ulevilo

Offline continuity
42858 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 10:39

Evaeva no já si myslím,že většinu té ceny dělá právě požadavek na tenčené skla, které do těch brýlí prostě potřebuješ. 

JankaM u těch vyšších dioptrie je to tenčení určitě vhodnější bez ohledu na obroučky, ale fakt bych zkusila ještě jinou optiku. Já si myslím, že zaměřit to umí dnes už všude, ale mám právě zkušenost, že očaři rádi posílají pacienty do svych spřátelených Optik, které jsou docela drahé. 

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 10:39

Evaeva jako ta byla v pohodě, ale jiný lidi moc ne. Víš co ono takhle v těch 4 letetch si říkáš, že tam jsou nějaký možnosti pro zklidnění, to není jak vřískající dvouleták. Bohužel já jsem žádnou cestu nenašla no:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2024 10:44

Karja no kéž by byly! Syn teď ztropil šílenou scénu na hodinu u babičky, protože nebyl čokoládový jogurt a my ho nutili sníst i něco jiného než buchtu a bonbóny. Je mu šest. On je takový nervák, den před tím mrštil sandály dva metry daleko, že jsou úplně hrozný. Do teď nevím, proč.

Offline notna
9398 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 10:46

JankaMTuto sumu dáváme za brýle u dcery od začátku. Právě skla jsou ta většinová položka a na tom šetřit je blbost. a odlehčená tenčená skla jsou komfortní. My jsme je dávali, i když nebyly do daného typu obrouček nutné. Nevím, jakou vadu tvoje dcera má. U naší bylo nutné, aby ty brýle nosila a nepodváděla, takže jsem dělali maximum, aby se jí brýle líbily a nešidila s nošením. Samožřejmě jestli to není částka přes rozpočet.

Offline notna
9398 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 11:00

JankaM Taky se těším, až dcera doroste a budeme chodit do naší optiky, protože dosud jsme chodili specializované dětské. Zkusili jsme i jiné, ale narazili jsme na omezený sortiment. V té dětské bohužel opravdu mají největší výběr obrouček na dětské drobné obličeje, umějí s tím pracovat a i ty dětské oční vady jsou jim známé. Dřív jsme potřebovali i okluzory a tam taky měli největší sortiment.

Offline Tabea
8072 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 12:12

Díky za odpovědi ohledne mimin, co prospí noc. 
Ta maminka je Francouzka a tatínek Ind. Říkal mi, jak to bylo s první dcerou strašný. Bydleli tenkrát ve Francii a francouzský děti proste spí samy v pokojíčku a basta. Takže jeli fr styl. Jenže dcera pořád brecela, oni lítali do pokojíčku a byli úplně ko. Dokonce prý šli k, myslím psycholožce, ta jim řekla, ať vytrvají, dítě má být samo v pokojíčku. Takže on usínal v práci a tak. Jeho rodina v Indii to vůbec nebyla s to pochopit, proč si dělají takovej stres. Oni měli děti běžně v posteli u sebe, nikam neběhali a děti spaly dobře. Říkal, že už se poučili a že na nějaký rady jak se něco má, už kašlou a budou to dělat podle pocitu.

Offline continuity
42858 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 12:20

Tabea slyšela jsem, že v těchto kulturách děti spí s rodiči, dokud jim nezačnou padat mléčné zuby. U nás to bylo stejné

Offline Kokoska
34807 příspěvků moje polička 12. dubna 2024 12:41

Tabea o vychove deti ve Francii napsala knizku nejaka Americanka, to samostatne spani tam zminovala. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2024 13:07

continuity vietnamka, se kterou jsem sdílela pokoj v porodnici, si mimino taky hned šoupla do postele.

První syn vůbec naší postel nevyhledával, ale jinak to asi děti ocení. Ale dát kojené dítě do jiného pokoje by mně vůbec nenapadlo, lítat do jiné místnosti několikrát za noc.