Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Potrefenáhusa
38816 příspěvků moje polička 19. června 2024 10:42

žluťásek (od lviho krále musím odcházet já )

Online DruI
5575 příspěvků moje polička 19. června 2024 10:43

Evaeva Jestli rád zvířátka, tak je hezké Sammyho dobrodružství

Online žluťásek
8860 příspěvků moje polička 19. června 2024 10:45

Potrefenáhusa no to ovšem neznamená, že by nechtěl koukat na netflix na nekonečnou sérii Médi a lumíků nebo jiný podobný hovadiny

Mně spíš přijde, že nedovede nějak pobrat ten děj? Minule jsem ho vyzvedávala z družiny ve slejváku, koukali tam na Gumpa a K. si u toho stavěl lego. 

Offline Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 19. června 2024 10:52

žluťásekRíša taky, vydržel jen toho Sonica, ale na dvě nebo tři části, a nadvakrát toho Kubíka. Třikrát byl s kamarádem v kině, ale vůbec mi nebyl schopen říct, o čem byl film, jenom básnil o popcornu. Mně se zdá, že ten děj nepobírá, začne rozebírat jednu větu, nebo scénu, chce to vysvětlit, dalších deset minut mu uteče, pak už to nechápe vůbec. Ze stejného důvodu nedává ani audioknihy. Mě vždycky čerti berou, takovej chytrej kluk, jak to, že nechápe dětský film?!

Díval se rád třeba na ty Burákovy povídačky, ovečku Shaun a podobné krátké příběhy, a teprve když je viděl několikrát, začalo mu to podle mě dávat trochu smysl.

Offline Kokoska
34870 příspěvků moje polička 19. června 2024 10:56

žluťásek co třeba Beethoven?

Online žluťásek
8860 příspěvků moje polička 19. června 2024 10:57

Pinot Noir jo já myslím že K. to má stejně. Nejradši má takový ty blbiny, kde je jen sled gagů, někdo padá, něco se rozbíjí, zakopává. Na to se může koukat na pět dílů po sobě

Příběh v knize naštěstí chápe a čte se zaujetím, i dlouhý knížky, tak snad nějakej problém s porozuměním nemá. 

Já si film taky pustím spíš vyjímečně, asi jsme porouchaný oba

Online DruI
5575 příspěvků moje polička 19. června 2024 10:59

Pinot Noir No tak popcorn v kině je zážitek nad zážitky, na ten by se mohlo chodit i bez toho filmu! ;o)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2024 10:59

žluťásek mladší film taky nevydrží, ani teda žádnou obrazovku stejné délky. Ale hrané pohádky by asi nebavily ani staršího, možná nějaké hodně písničkové

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2024 11:03

žluťásek starší tohle zvládá velmi dobře, audioknihy zvládá od tří let. V tv má nejradši seriál Spidermana 6+ a podobné věci, na Mášu nebo binga už ho neutáhnu. To mladší má pozornost akvarijní rybičkyUmí se do něčeho zabrat, umí mi toho říct mnohem víc než starší, ale rychle tu činnost opouští.

Offline Kokoska
34870 příspěvků moje polička 19. června 2024 11:04

Já jsem vloni stáhla nějaké díly Alfa, když jsme jeli s tenkrát osmiletým vnukem na týden na dovču. A jelo to teda pořád a kolem dokola, strašně ho to bavilo. Skoro celý týden nám propršel, po venku jsme toho moc nestlihli, kromě jednoho dne jen vždycky na pár hodin, v dešti dítě stávkovalo. Tak se Alfík hodil (a lego, lego, lego!)

Online continuity
43004 příspěvků moje polička 19. června 2024 11:41

Pinot Noir žluťásekjá si myslím,že to je normální. Soustředit se jen na film je i pro mne složitější než na knížku a to je myslím důvod, proč děti kiukaly na ty stejné věci pořád dokola. My jsme měli v jednom období oblíbené třeba dva, max tři a ty jely pořád, minimálně desetkrát (výhoda je taky,že jim to můžeš utnout v půlce). A klidně si u toho hrály nebo odešly (to jsem to pak samozřejmě vypla). 

Proto bych vybírala ostražitě, člověku to nesmí moc brnkat na nervy. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2024 12:03

continuity já to umím odstínit. Po 20. v řadě mi brnká na nervy asi cokoliv

Kluci si u toho nehrají. Stojí přímo před tv a koukají, nechtějí si ani sednout na zemAle mladší po chvíli odejde. Kolikrát sám řekne, že už se nechce koukat, což starší v životě neudělal.

Offline letfenixa
10862 příspěvků moje polička 19. června 2024 12:08

U nás sa teraz hodiny sleduje Minecraft na youtube jediné plus (pre mňa) je, že má napočúvanú češtinu. Kino sme skúsili 3- alebo 4-x a nikdy nevydržal do konca.

Online DruI
5575 příspěvků moje polička 19. června 2024 12:14

Evaeva To máme taky tak, starší kouká na cokoli, co se na obrazovce hejbe a neumí od toho odejít (a to i v případě, že vytrvale komentuje, jaká je to hloupost ) a mladší se chvíli dívá a pak se zvedne a jde si hrát.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2024 12:15

letfenixa mladší si teď zase oblíbil nějaké slovenské písničky

Ale Minecraft u nás jede taky 

Online Karja
44629 příspěvků moje polička 19. června 2024 12:18

Za poslední dva dny, dvakrát zubař po jedné plombě a bez problémů. Dneska to zubařka komentovala, co jsem s nimi udělala, že je nepoznává. Tak jí říkám, že jsem ustoupila od vysvětlování, udělala doma fakt dusno a vrátila se ke starým osvědčeným metodám. A jako pohoda, i pro ty holky je to najednou mnohem menší stres, ještě že jsem se minulý měsíc tak naštvala.-D, věřím, že teď už to pujde.-D

Offline Mohučanka
7362 příspěvků moje polička 19. června 2024 12:56

rasaNori doporučuji si na ty kroužky dát bacha. Já jsem tento rok měla pocit, že můj život se točí výhradně kolem vodění do školy, ze školy, na kroužky a z kroužků, plus logistika, jestli brát mladší s sebou nebo jestli se najde nějaký hlídač. Je to dost vyčerpávající. Muž teď asi dva měsíce pokrývá jeden kroužek, protože zasahuje do spánku mladší, která přestala spát v kočárku a je to pro mě fakt úleva. 

Online žluťásek
8860 příspěvků moje polička 19. června 2024 13:11

letfenixa ty Minecraft videa jsem zatrhla hned v zárodku. To mi přijde mimořádně blbý, aby koukal jak někdo hraje hru

U nás je největší vodvaz, že si na YouTube pouští workouty pro děti s nějakým herním videem. Běží tam Mario ve hře a u toho nějakej chlápek předcvičuje, takže u toho skáče, dělá dřepy atd. U toho vydrží překvapivě dlouho a fakt cvičí docela vydatně. Ale chce to hledat a sledovat to trochu, některý ty videa jsou debilní a spíš se jen čumí na tu hru než hýbe. To si pouští třeba když já jsem v kuchyni, abych to slyšela a viděla na něj, aby to nesklouzlo ve sledování blbostí.

U vás je teda samozřejmě aktuálně úplně jiná situace a to bych teda asi taky sklouzla k mnohem většímu screentimu, co má taky celý dny dělat, chudák. Jak to zvládá?

Online Karja
44629 příspěvků moje polička 19. června 2024 13:21

Já budu muset tu TV taky nějak vyřešit, aktuálně máme jen youtube, což je pro takhle větší děti už nevyhovující, ty programy jsou tam krátké, hodně balastu, plus třeba chtějí něco konkrétního co slyší od jiných dětí a to tam není. CHtěla bych to přes prázdniny nějak vyřešit. nemůžete mi s tím nějak pomoct? Nemám problém platit nějaký kanál, technicky to bude horší, ale pozvu souseda asi prostě:-D. Prostě vůbec nevim no, screentime hodně omezujeme, ale takhle při nemoci nebo v zimě je to prostě dobrý a určitě bude lepší pustit film nebo nějaký díly seriálu než když prasátko pepa skončí v půlce. Plus teda přemýšlím, že bych jim to chudákům pouštěla jenom v AJ:-D

Offline rasaNori
8832 příspěvků moje polička 19. června 2024 13:30

Mohučanka tak já jsem tu věčně sama na komplet logistiku, ted mamka vyfasovala navic sluzebak s gps takze taky prusvih, protoze nemuze zaskakovat za muže když ten je mimo, takže spravedlivě dělím absence, když to vyjde...