Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline brrr
12335 příspěvků moje polička 26. července 2024 21:10

Mi umřeli prarodiče naštěstí až pozdě, první děda v mých 17, poslední babička před třema rokama. S jedněma jsme bydleli, babička byla taková venkovská žena, perfetkní švadlena, děda byl takovy odtažitý, ale pamatuju si,jak nam dával klobásky,co večeřel před televizí u zpráv. V důchodu pracoval jako účetní, tak měl v igelitce třeba půl mega, pak jsem mu pomáhala počítat. A poslouchla fotbalové přenosy v rádiu, jednou mě vzal do opavy na hokej a dvě třetiny tam proseděl v hospodě. K druhé babičce a dědovi jsme jezdili na prázdniny min. na měsíc, babička byla totiž učitelka. Ti byli takoví nóbl, předplatné na koncerty,do divadla... Po obědě jsme tam museli spát, ale byli super. Děda byl amatérský malíř, občas jsme s ním museli do plenéru a pak jsme několik hodin dřepěly se ségrou na mezi a dělaly bugr. S těma prázdnináma mám spojenou vůni floxů

Offline Raduza
příspěvků moje polička 26. července 2024 21:16

Archivářka Děkuju

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 26. července 2024 21:21

Já jsem nechodila do školky a byla jsem u prarodičů. Děda byl takovej laskavej a pamatuju si ho hodne, jak furt něco dělá a já se kolem toho motam. Krmili jsme spolu králíky, udělal mi na zahradě domeček, chodili jsme na vycházky a taky šil, měl takovej kamrlik, fakt jako spajz, dva metry na metr dvacet tak a tam jsme byla zalezla a koukala mu pod ruce. No jeho letitý krejčovský nůžky jsem minulej měsíc našla u ségry doma!?! Jak to ta holka udělala?:D. Ale já mám na půdue singerovku a stoličku, zrestauruju to buď v důchodu nebo až budu na pracaku

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 26. července 2024 21:55

Mňa mrzí, že som nezažila láskavých starých rodičov a vlastne ani moji rodičia láskavosťou neoplyvali

A keď moja mama nonstop rieši, že je L. rozmaznany, že sa ku mne moc túli, vždy jej poviem, že sa môže tulit koľko len chce a dokedy chce. 

Napr u nás mohli rodičom sedieť deti na kolenách len kým nechodili do školy. 

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 26. července 2024 22:04

letfenixa Jojo, kámoška vždycky říká, ,,v patnácti mi sedět na klíně nebude,,;-).

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. července 2024 22:22

Kokoska tie tvoje spomienky na detstvo sa tak krasne citaju

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 26. července 2024 22:36

Mrakoplas to vsechny tady, teda skoro. Je skoda, kdyz se ty vztahy pokazi. 

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 26. července 2024 22:42
Reakce na letfenixa:

Kokoska tak nech vám to s Adelkou pokračuje stále dobre.

​Drz palce. Ona je Adelka teda taky skvela redukcni dieta, pridala jsem vyrazne na pohybu a nestiham se moc najist. Uz jsem zapomnela, jak jsem to zvladala se dvema kousky pred temi cca 40 lety.

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 26. července 2024 23:55
Reakce na moora:

Schvalne, jaka je vase prvni vzpominka na detstvi? Nemyslim nejranejsi, ale ktera se prvni vybavi, ktera je takova "esence" pojmu detstvi. Moje, jak sedim doma na koberci v detskym pokoji, a oblikam papirovy panenky. A hrozne si preju, at me nikdo nikam netaha a nevymejsli mi program :))

​Sedím u babičky, mame "popoludňajšiu kávu", ja teda čaj, smiem si zobrať pár bonbónov z poschodovej (heč!) bonboniéry,  cukor v cukorničke je lisovaný do tvaru kartových znakov (ozaj toto som už dávno nevidela, da sa to niekde kúpiť?) a z okna pozeráme, či už ide dedko z práce domov (pracoval v budove cez námestie).

711990 

Inak s tym časovym vnímaním je to sranda, ja som si roky myslela, že som tam bola niekoľko meziacov - mama mala disť rizikové tehotenstvo - a potom som zistils, že len cca dva týždne pred pôrodom.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2024 00:01

slniecko haha, to mám taky. Na chalupu jsme dřív jezdili celý den. Máme to (a vždycky jsme měli) ani ne hodinku

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 27. července 2024 00:06
Offline Potrefenáhusa
38831 příspěvků moje polička 27. července 2024 05:07
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2024 11:02

Nemáte někdo nápad, kde koupit Playmobil lanovku? Už se nevyrábí a my bysme jí hodně potřebovali

Offline Potrefenáhusa
38831 příspěvků moje polička 27. července 2024 13:20

Evaeva my se chystáme v září do toho playmobilparku, máme příbuzné ve Fürthu, tak jestli to bude ještě aktuální, muzu se tam podivat, co vinted, nemeckej amazon? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2024 14:15

Potrefenáhusa to jsem obojí zkoušela a budu dál hledat. Myslím, že to aktuální bude, zatím je to přání na vánoce. (Ne teda přímo tahle, ale ta vysněná stojí 5000)

Offline Tabea
8094 příspěvků moje polička 27. července 2024 14:33

Potrefenáhusa v tom obchodě v areálů mají jen novinky. 
Evaeva Koukni na eBay kleinanzeigen. Tam jich několik vidím. 

Offline Tabea
8094 příspěvků moje polička 27. července 2024 14:37

Potrefenáhusa přeju vám na tu návštěvu teplý počasí, ať si děti můžou pěkně pohrát. Tam je to na tropický počasí ideální, u většiny atrakci je ledová voda. A je dobrý tam být lehce před devátou a pak počkat ve frontě.

A u těch vodních atrakci jsou v koupelnach sušičky, ale doporučuju vzít ručník a i tak víc věci na převlečení. 
Nám to letos zatím nevyšlo, doufám, že v září bude počasí ještě dobrý. Jinak to budu mít na talíři ještě za rok.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2024 14:37

Tabea díky, zkusím 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2024 14:39

Tabea ty jo, sušičky u vodních atrakcí

Nám by teda stačila jakákoliv podobná lanovka, takže klidně i z novinek. Zkoušela jsem i lego, nedělají.

Offline brrr
12335 příspěvků moje polička 27. července 2024 14:47

Nesnáším balení, ale těch 14 dní potom je moje nejoblíbenější část roku