Len gratuluji, a za rok se budou vybírat růžový boty ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Len gratulujem (a mám slzy v očiach)![]()
Len jéje, ta je nádherná. Blahopreji, hodne stesti a zdravi![]()
Len jéje, ta je nádherná. Blahopreji, hodne stesti a zdravi![]()
Len juu, gratuluju! Ten nosánek...a ty ručičky...![]()
Len juu![]()
Lenvelka gratulace a hodne zdravi ![]()
Len Ju, miminko. Gratuluju!
Miminko krásné! Moc blahopřeji!![]()
Len To je aspon příspěvek do debaty ;)! Gratuluju a přeji vše nej ![]()
Len Týjo, gratuluju! Je moc roztomilá, a jak je ještě maličko pomuchlaná
Myslela jsem, že máš ještě pár týdnů čas ![]()
V Motole me ten porod stal jen asi sedm stovek za otce u porodu.
On jim doted nemuze zapomenout, ze si zaplatil za to, ze ho misto na sal ke me posadili do predsali pred prosklenou stenu, odkud mel vyhled na to, jak do me rezou, zatimco ja byla schovana za plentou. Pak si pochoval dceru na asi minutu, nez ji odvezli, a zase ho posadili na tu jedinou zidli tam, pred tim oknem. Takze on videl celou operaci, ale jinak tam byl sam, ani neslysel, co se na sale deje. Takze kdyz me zacal pri siti klesat tlak a zacala jsem zvracet, tak jen pres sklo sledoval, jak se tam kolem me zacalo behat, ale netusil proc. Myslim, ze muzu rict, ze ja jsem po cisari v pohode, za me lepsi, jak hodiny rodit, ale poradne trauma si odtud odnesl on. Jeho bych uz k porodu nikdy nedostala.
Ja si tenkrat myslela, ze to je kvuli kovidu. Ze bezne prece otec sedi matce u hlavy a nic nevidi pres plentu. Z toho me ale vyvedla ma spolunocleznice na pokoji, ktera tam byla na tretim cisari a rikala, ze to tak bylo pokazde.
Zřítelnice se taky narodila v Motole, císařem v celkový narkóze - a zeť tam byl celou dobu, předtím celou noc v předporodním pokoji (nadstandard), pak přímo u toho císaře, pak mě vzal podívat se na čerstvý mimino v inkubátoru... je to teda 18 let a žádný omezení tam neměli (a kolik se platilo nevím, snad litr nebo tak podobně).
Jediný co si z toho zážitku odnes, byl naprostej úžas nad tím jak to šlo rychle - prej šup sem se skalpelem a dítě bylo venku, sotva stačil zaostřit ![]()
Tak blahopřeju! ![]()
barbucha ja mela hlavne smulu, ze se dcera narodila v dubnu 2020. Jen necely tyden predtim opet povolili otce u porodu a zaroven prestali davat rousky i novorozencum... Bezne oddeleni pro rizikove tehotne bylo zavrene, bylo z nej kovidarium. Takze jsem na cisare cekala ctyri dny (pichali mi kortikoidy na dozrni plic, dcera byla nedonosena) na jedinem funkcnim oddeleni, kde byly dohromady zeny prijate k indukci, rizikove rodicky, zeny po sekci, nez je pustili na sestinedeli za ditetem a k tomu starsi zeny na gynekologicke operace. Takze ja treba jeden den toho cekani na sekci na pokoji pro tri byla s rodici zenou, co rano prisla, dostala tabletu a celou prvni dobu porodni tam byla s nama a odpoledne ji odvazeli na porodni sal rovnou porodit, a s druhou, co mela den predem cisare a cekala, az se uvolni misto na sestinedeli. A muz mi nesmel ani predat tasku u dveri na oddeleni. Ja byla v porodnici 14 dni a za tu dobu jsem ho videla jen tu chvili na sale. Odmitli ho pustit i za dcerou, ze pousti jen matky jednou denne.
Všem moc děkuju, nezvládnu vás obepsat jednotlivě.![]()
Myrtila Je narozená o chlup dřív, po ukončeném 38. týdnu jsem se přimluvila.
A porodila jsem si ji darem k patnáctýmu výročí s mužem, aspoň si to datum budeme konečně pořádně pamatovat![]()
![]()
Zuzuli WTF, roušky novorozencům?!
Trefila ses teda bohužel děsně, o půl roku později k nám taky muže nepustili, ale jinak to byl už víceméně běžný provoz. Tý rodící spolubydlící je mi vyloženě líto.
Taky mi ji bylo lito. Misto, aby mela klid, tak tam v kontrakcich koukala na me, jak tam sleduju filmy, a poslouchala, jak ta pani po sekci porad s nekym telefonuje a stezuje si, ze neni misto na sestinedeli a ze ji to strasne stve. Jako bonus ji pak pripojili na monitor a zapomneli na ni. Ja tam pak chodila po oddeleni a hledala nekoho, kdo by ji odpojil, protoze na zvonek nikdo nereagoval. Ale k dispozici byly jen sestry, co pry byly z pooperacniho, tak na monitor sahat nesmely. Ta porodni asistentka se nakonec vratila po dvou hodinach, prohlasila neco o tom, ze ma teda asi poradne kontrakce a ze se teda podivaj na to, jak na tom je. Ona rikala, ze chce epidural a hned, tak po vysetreni asistentka prohlasila, ze na ten je uz pozde, a odvezla ji na porodni sal... no byla jsem fakt rada, ze cekam na planovanou sekci ![]()
Len to je hezké s tím výročím
No jo no, covid zamíchal se vším.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí