Evaeva Jojo, bud ho znáš dlouho a nebo se mi stává, že je to taková varianta, co používáš tak často, že to použiješ i pak na někoho nového, že už ti to přijde automatické.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva Moravák by Péťa v životě nevypustil z huby, u nás je je to krátce - Peťa. A to se hodí na chlapa od 0 až do smrti. ![]()
brrrJežíši představit mě někdo na přednášce zdrobnělinou ![]()
Mně teda "Tereza, jedině Tereza" přijde krásné jméno. Ale ty zdrobněliny už zdaleka nejsou tak dobré. Když si tam nekdo chce nechat říkat, proměně za mě, ale když ne, mělo by se to respektovat. To jako kdyby Romeo lkal pod balkonem: Julinko, Julčo.
Mnoho lidí má tu základní variantu asi spojenou s tím, že jim tak v dětství říkali, jen když něco provedli.
Pinot Noir Peťa i Péťa jsou strašný pro kohokoliv nad deset let ![]()
Zvlášť u těch mužů mi ty zdrobněliny přijdou srandovní, čtyřicetiletej Míša, Pája... Pepa ani Mirek mě nevyvedou z míry, to je taková dospělá domácká podoba.
Ale nakonec je to přesně o tom zvyku.
Já jsem moc ráda, že jsme vybrali jméno, které i v té základní verzi zní moc pěkně, nijak tvrdě a používám ho i nezdrobněle. Syn momentálně nejvíc upřednostňuje podivný patvar, kterým mu začali říkat ve škole a už jsme si na to zvykli i my. Ale doufám, že až půjde třeba na gympl, setřese to ![]()
continuity já základní varianty nepoužívám vůbec, měním akorát tón hlasu ![]()
Ale na přednáškách a v oficiálním styku je to teda šílené
Pinot Noir peťa je asi tak stokrát horší ![]()
Takže zrovna Péťa přinese tolik kontroverze, to by mě nenapadlo:D.
Pinot Noir doufám, že se teď neurazíš. Já za tím vidím vesnického balíka, takového Vencu ze slunce seno po dvaceti letech
(pro mě jako Pražáka je to hodně nezvyklá varianta)
Mně moc nejde přes pusu oslovení Petře. Petr super, ale Petře, to mi hned naskočí nepřepepři toho vepře.
. Tak radši Peťo.
A nově máme v rodině Erika, tam snad žádná zdrobnělina ani není. Jméno je to hezké, ale přiznám se, že nějaká domácí verze by mi chyběla.
Evaeva balík je Peťan. ![]()
Pinot Noir no ten taky ![]()
![]()
Pinot NoirErika znám jako Erička, Eríska a Rikiho. Všechno jde zdrobnit, i když nechceš ![]()
Stelča i Klojinka už zazněly ![]()
Pinot Noir a my ho právě kvůli tomu vybrali, ale namonec sami nemjaké zkráceniny a zdrobněliny používáme a naše okolí je víc než kreativní ![]()
Pinot Noir Ježiš, to je dobrý ale, Viki a Riki:-D.
Karja už chybí jen Kiki ![]()
Evaeva u nasich mladych si muzes mezi Honziky vybirat, malej, velkej, kam se podivas, samy Honza.
continuity Gretka je manzelova sestra, ale ona je Grete.
Mariim se u nas rika Mařenka, jen jedna protivna sestrenice moji mamy byla Mařka. A uplne nejhorsi zdrobnelina, co jsem kdy slysela, je Máca (Marcela), sama chtela, aby se ji tak rikalo.
Moja prvá bábika sa volala Petruška
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí