Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. března 2025 11:58

Lindex je na mně moc drahý, půlku věcí má na jedno použití, protože fleky. (Nosí je pak teda na doma, ale jaksi nám chybí něco mezi lidi ). Já mám na tom Reserved vyhlédnuté nějaké věci pro sebe, tak jsem chtěla něco přihodit.

Do 104 dělá Tchibo, ty tu mám, ještě je neměl na sobě, ale zdají se mi dlouhá a hubená, snad se vytáhnou. Velikost právě úplně nevím, nosí 86/92 z Lidlu, 92 z pepca už je tak na hraně. Ale právě si myslím, že s tím zahýbala sušička, protože měří tak 83 podle dvířek v kuchyni

Offline Jimik
příspěvků moje polička 11. března 2025 12:06

Evaeva Mam tu po juniorovi nějaká ta žebrovaná Lindex body velikost 86 a od výstřihu po rozkrok měří zapnutá na poslední řadu patentek 50 cm. 

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 11. března 2025 12:10

Evaeva

Sanytol na fleky vypere fakt všechno (mam teda čerstvý podezření, ze je to sundavac cedulek mamalabels a barev z třpytek na tricku)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. března 2025 12:12

Potrefenáhusa nevypere(já teda nemám moc morál na to prát to nejdřív v něm a na ty zaprané má tak poloviční úspěšnost)

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 11. března 2025 12:36

Evaeva ja teda vzdala snahu o lepsi obleceni "mezi lidi" jako jeste jsem neprisla na to, kam by to ty deti mely nosit. Bavim se teda o detech do 3-4 let. I kdyz jdeme do restaurace, tak tam ji a zaflakaj se, takze flicek na rukavu nebo brise neresim. Stejne tak do do divadla. Na udalosti jako vanoce, fotka s dortem na narozeniny a tak si vystaci s jednou kosili/satama. A jestli to ma nekde flicek taky nejsem schopna resit Ale mozna jsem uz rezignovana matka, no. Vlastne deti maji kazdy jedny lepsi kalhoty, ale ona je meli na sobe tak jednou v zivote, mladsi mozna ani to ne

Tak se mozna nemusis trapit, ale jinak potvrzuju Lindex, nas nosi normale 98, ale body z Lindexu oblece 92 v pohode. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. března 2025 12:54

MPLee kdo mluví o flíčku? On jí napůl sám, takže má flek přes celé břicho třeba. V tom ho fakt na cvičení nevezmu. 

Lepší kalhoty jim dávám k doktorovi nebo do muzea třeba. Mně nevadí, když si je pak zaprasí na hřišti, ale nenechám je jít v teplákách, softshellky jsou pořád zabahněný.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 11. března 2025 13:03

Nasi jedli taky od cca 9m sami, ale ja teda vyradila uz v te dobe vsechno bile/svetle a vetsina tricek je vzorovanych, takze ee to ztrati

A jo, jako ja o tom vzdycky premyslim, ale pak si reknu, se v tom muzeu/restauraci stejne budou pobihata hrat si a dam jim ty teplaky/leginy. Sle pravda je, ze mladsi ma jedny, co vypadaji trochu jako rifle a jedny skvely mansestraky pruzny ze Zary. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. března 2025 13:14

MPLee oni mají ty "joggers" převážně, nic, co by je tlačilo nebo nějak omezovalo

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 11. března 2025 13:48

Evaeva ja jednu dobu kupovala ten Sanytol snad na kila, vzdycky, kdyz byl v lidlu v xxl tydnu, tak minimalne po třech kusech a davala ho snad ke kazdymu prani plnou dávku. Ale spolu s denkmitem na bily to zachránilo skoro celej balík oblečení, co si půjčila kamarádka a vratila to flekaty a šedivý 

ted jsou horsi ty diry a blato

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. března 2025 13:56

Potrefenáhusa hele a neudělal ti fleky na neflekatém? Já jsem ho jednu dobu taky dávala do každého praní, ale občas měli některé věci jako bílé fleky, které se někdy následně vypraly a někdy ne. Od té doby, co ho používám sporadicky, se to neděje. Ale miminí pak peru ještě jednou, bude to nějaký sajrajt, si myslím, tak to je celkově nepraktické.

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 11. března 2025 14:02

Já vůbec nejsem schopná ty různé čističe a odstraňovače a různé přípravky na všechno možné používat, koupila jsem ten Sanytol pod zdejším vlivem kdysi v době plenek a doteď je v koupelně dóza skoro plná, a to půjde R. za chvíli na střední.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. března 2025 14:05

Pinot Noir tvoje děti nedělají tolik fleků, si myslím. U nás to ve věku 1až 3,5 bylo fakt několik triček na den, z nichž půlka nešla vyprat. Teď už je to dobrý (u větších).

Já moc nejsem na nějaké šudlání v ruce nebo předepírání, ale přisypat sanytol jako poslední fázi před vyhozením, to dokážu

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 11. března 2025 14:14
Reakce na Evaeva:

Já moc nejsem na nějaké šudlání v ruce nebo předepírání, ale přisypat sanytol jako poslední fázi před vyhozením, to dokážu

fleky to nikdy neudělalo. Kupuju teda ten na barevný prádlo 

nic neperu podruhy, jen mám nastaveny dvojitý míchání. Deti flekaty nikdy nebyly, ale malejm miminum jsem to nedávala 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. března 2025 14:17

Potrefenáhusa já mám oba, ale tohle dělal ten na barevný.

Jinak taky machám dvakrát, ale pro mimino a sanytol mi to přijde nedostatečné. Takže to nedávám ke každému praní, ale občas tím přeperu vše flekaté. Akorát jak už je to zaprané, tak ta účinnost není taková 

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 11. března 2025 14:21

Evaeva Nejsi v Lindexu registrovaná? Pořád chodí nějaké slevy, teď byla i na dětské, a když se to vezme s tou jejich kolekcí 3za2, tak se mi povedlo nakoupit body cca za 160 korun. Ještě jak jsou rostoucí, tak vydrží přes 3 velikosti, a to je pak cenou srovnatelné s pepcem a podobnými obchody. Náš starší končil s body od Lindexu na velikosti 92, a to už jiné oblečení nosil i 104. 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 11. března 2025 14:23

Sanytol si zapisuju.

Evaeva Potrefenáhusa Já spoléhám na to, že vlastně 5 měsíců bude teplo, máme balkon, a když ustoupím ze svejch obsesí ohledně věšení prádla, může něco odpracovat i muž

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 11. března 2025 14:26
Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 11. března 2025 14:28

Už jsem úplně zapomněla ty miminí velikosti - když je novorozený chlapeček 3,5 kg, tak nějakou tu 56 můžu koupit?

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 11. března 2025 14:30

Kokoska Já zatím porozuměla, že nemá moc smysl kupovat 52, ale 56 je akorát.

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 11. března 2025 14:30

Kokoska Pokud nejdete na návštěvu hned po porodu, je možné, že z 56 mezitím vyroste, vzala bych něco trochu většího.