Snažím se čistit zuby denně od chvíle, kdy vylezl první. Dokud si malej může okusovat kartáček sám, tak se směje. Jak je chci vyčistit já, začíná boj s řevem. Včera jsem zkusila čistit plenou nebo látkovým kapesnikem, jde to mnohem lépe.
Vše o těhotenství a dětech
Syn má zatím dva zuby, čistíme je každý večer takovým tím silikonovým návlekem na prst. Ale stačím udělat jen pár pohybů, než mi to sebere a pak se s tím baví sám ;) Je to zatím spíš jen takový rituál, aby si zvykl, že se se zuby něco dělá a že se pak už nejí. Zubní kartáčky jinak miluje, má jich několik a jsou to už dlouhé měsíce nejoblíbenější kousátka ![]()
Děkuju za tip na ten Viburcol, zkusím to. Není to drahé, to si koupím. Už čtyři zuby? Tak to jste nás předjeli
Dnes jsem našla třetí. Nejvíc mě trápí ty opruzeniny, doteď jsem nevěděla, co to je, netrpěl na ně.
Malej měl v roce už 8 zubů. Naštěstí kromě potoků slin úplně bez problémů. Čištění je boj ovšem. Já ho držím a partner čistí.
A patria opruzeniny k zubom? Mala uz ma 6, ale toto pri tom nebolo...inak pri hornych dvojkach take place, ze som davala nurofen. Ostatne celkom bez problemov.
Nie je to pravidlo, ale moze to byt.
ja uz takmer 4 mesiace cakam kedy vylezie nejaky zub a stale nic. pocas tejto doby zacal extremne slintat. ruky a vsetko co zobere do pusy si tlaci s takou silou do dasien ze az. aj mna furt hryzie ked mu chcem prstom po hmate skontrolovat dasna a sledujem aj vzadu lebo u nas v rodine vyliezli ako prve dokonca stolicky. pred 2 tyzdnami na kontrole tam pediatricka nic nevidela tak ja uz fakt neviem kedy sa nejaky ukaze ked to ma dlhodobo taky priebeh
Dentalna hygienicka mi hovorila prave cistit zuby plienkou, to bolo v pohode. A ked som sa o tom rozpravala so zubarkou (v strachu, ze ak syn podedil moj chrup, tak aspon nieco spravit), tak div ze sa nepokrizovala, ze od prveho zubu kefkou. A ze pred dovrsenim prveho roka uz mal sediet v zubarskom kresle. Tak to sme uz nestihli.
neprehanala tp ta zubarka? faktom je ze ma ozaj zaujima kedy s dietatom 1x k zubarovi
My jsme začali hned, jak jim začaly zoubky. Máme celá rodina jednoho, tak jdeme vždy všichni najednou. Je naprosto úžasný, děti se ho nebojí, dokonce se vždy hádají, kdo půjde jako první ![]()
opravdu by se melo chodit od prvniho zubu...aby se podchytil pripadny spatny vyvoj
Mamka je dětská zubařka (psst, oslovení zubařka nemá ráda
). S dítěm se má začít chodit na kontroly už od roku nebo od prvního zubu. Taky mě nutila vlhčeným hadříkem vytírat pusinku po každém kojení. Haha, nereálné, ani jsem to nezkoušela, obvykle jsem chtěla kojením uspat. Pak jsme měli kousátko od curaprox (má takové gumové štětinky) a prsťáček (šprcka na prst
). A6 vylezly zuby, začli jsme s kartáčkem, skoro až do dvou let jsem nedávala pastu. Pak jen malinko, elmex junior.

Taky používáme od začátku na doporučení zubaře jenom Elmex.
dakujem vsetkym za odpovede. zuby zatial nema ale chodit sa mu uz zachcelo. na nohy sa prvy raz postavil o ohradku postele presne 6 mesiacov od porodu. myslela som ze ma porazi ![]()
V roce by se k zubaři už mělo jít. Byla jsem se synem minulý týden, zubní průkaz jsem samozřejmě zapomněla doma ![]()
Toto curaprox hryzatko som kupila a bola to pomaly jedina vec v domacnosti, ktoru maly nie ze nedal do ust, ani do ruk ju nechytil. A ze som sa mu ho napodstrkovala.
Ja som vobec nevedela, odkedy sa chodi k zubarke. Mozno ma mohla pediatricka na poradni nasmerovat.
Zubny preukaz neviem co je.
My jsme dokonce asi někdy kolem roku dostali poštou pozvání ke spádovému zubaři. Měli jsme vlastního, tak jsme s díky odmítli. A pediatr se ptal.
V roce by se k zubaři už mělo jít. Byla jsem se synem minulý týden, zubní průkaz jsem samozřejmě zapomněla doma ![]()
Tak já průkaz sice nezapomněla, ale byla jsem tam z toho tak vyjevená (blbě zaparkované auto, čekání, než přijdem na řadu, dítě, tašky, zubař...), že jsem ten průkaz zapomněla doktorce vnutit, aby nám do něj něco napsala. Naštěstí nebylo co.
U nás bylo zase jedině, které jakž takž prošlo, jinak kousátka nezájem. Proč taky, když jde okusovat sposuta jiných věcí ![]()
Tolko tu o tom hovorime, az som teraz vecer zistila, ze syncek ma novy zub :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články