Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lamicka
14179 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 12:28
Reakce na Sweet Potato:

Děkuji všem za rady, zkusím odpovědět souhrně. Přes den je bez plen úplně a většinou kaká do první noční pleny. Jednou dvakrát se nám ho podařilo odchytnout po koupání, to se vykakal do wc, měl radost, my taky, ale tím to pro něj skončilo. Když se mu nepodaří vykakat, tak zase až  další den večer. Proto se taky trochu bojím, aby stolici nezadržoval při odebrání plen. Co je trochu boj, že do té pleny se mu to už nedělá snadno, proto je to nepraktické i pro něj. 

Bez plen přes den je od jara a docela bez problémů, občas nehoda, ale na wc chodí sám, dopoledne chodí i do školky, tam se taky obsluhuje sám.

Plenu na noc nechám a zkusím pořádnou motivaci. 

Offline Lamicka
14179 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 12:32
Reakce na Pinot Noir:

Asi tě nepotěším, u syna to tak bylo.  U dceri jsem nevěděla, že jí zuby rostou. Jak říká kamarádka, kluci jsou roztomilí budulínci, ale hrozní potížisti. 

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 12:42
Reakce na Lamicka:

U dcery nám pomohlo hlídat, aby dost pila, a přidávat do pití vlákninu pro děti, kakání pak šlo snadno a bez bolesti.

Ale u nás to bylo trochu komplikovanější, dcera nějakou dobu odmítala jíst a pít, aby nemusela kakat. Začalo to příšernou zácpou po tom, co si ji jednou vzali tchánovci na odpolední spaní do kočárku a vrátili mi ji po několika hodinách dehydratovanou, hladovou a příšerně unavenou, protože ji do kočárku nedali, když tak hezky ťape. A jídlo a pití, co jsem jim pro malou dala, zavrhli, že jí to nebude chutnat, tak jí koupili jídlo jiné a pití žádné nedali, i když bylo vedro... Nikdy jsem to nepochopila, tchýně je dětská zdravotní sestra a roky pracovala ve školce, tak jsem myslela, že to zvládnou v pohodě.

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 12:47
Reakce na Emi:

Ajaj, vidím, že to u nás asi ještě nemá ten nejhorší průběh  No, budu si radši vážit současného stavu.

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 12:50
Reakce na Lamicka:

Budulínku mu říkám furt a roztomilej to on je. Naštěstí, zachraňuje ho to od roztrhnutí nebo zardoušení  Asi to tak je, ti kluci jsou takoví problémoví mazánci.

Offline Lamicka
14179 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 15:26
Reakce na Emi:

Tohle u nas problem nebude. Pije hodne od miminka, ji taky dost, i hodne zeleniny a ovoce. Ma prave spis ten psychicky blok nez, ze by mu to neslo. Naopak, je pak velmi rychle hotovy :)

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 15:46
Reakce na Lamicka:

U nás to bylo oboje. S dcerou často jsme často probírali jídlo, pití a vylučování a nakonec jsme ten blok zlomili, ale trvalo to několik měsíců. Přeju vám hodně štěstí.

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 15:51
Reakce na Pinot Noir:

Preji hodne sil v boji se zuby.

Libi se mi hlaska o roztomilosti, vzdycky kdyz se nekdo rozplyva nad velikosti mladasovo oci,tak rikam jo,jo krasnej on je. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 15:59
Reakce na Emi:

U dcery nám pomohlo hlídat, aby dost pila, a přidávat do pití vlákninu pro děti, kakání pak šlo snadno a bez bolesti.

Ale u nás to bylo trochu komplikovanější, dcera nějakou dobu odmítala jíst a pít, aby nemusela kakat. Začalo to příšernou zácpou po tom, co si ji jednou vzali tchánovci na odpolední spaní do kočárku a vrátili mi ji po několika hodinách dehydratovanou, hladovou a příšerně unavenou, protože ji do kočárku nedali, když tak hezky ťape. A jídlo a pití, co jsem jim pro malou dala, zavrhli, že jí to nebude chutnat, tak jí koupili jídlo jiné a pití žádné nedali, i když bylo vedro... Nikdy jsem to nepochopila, tchýně je dětská zdravotní sestra a roky pracovala ve školce, tak jsem myslela, že to zvládnou v pohodě.

Teda teď jsi mě upřímně vyděsila. To dcera po jednom takovém odpoledni přestala kakat? Já totiž taky někdy dostanu dítě nenakrmené, protože "on papat nechtěl", přitom domluva je jasná, co v takových případech dělat... On teda zatím o vylučování nepřemýšlí, ale jednou bude.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 16:03
Reakce na Pinot Noir:

Zuby, pohroma huby! U nás se růst projevuje většinou odmítáním jídla, pak se to srovná, pár dnů nic a pak se objeví zub. Tak nevím, která fáze růstu je ta bolestivá. Syn má 10 měsíců a 4 zuby.

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 17:25
Reakce na dynda:

Jojo, bylo to po jednom odpoledni. Ale bylo to opravdu extrémní. Bylo vedro, nedostala celé odpoledne najíst ani napít, a byla šíleně přetažená, jak ji nenechali vyspat. Zbytek dne a v noci nechtěla jíst, pít ani spát. A další den už měla zácpu a vysvětlovala mi, že jíst ani pít už nebude, že by pak kakala a to bolí. 

Offline megisek
55 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 18:26

Nemáte prosím někdo zkušenost s  účinným krémem na  bradavky, které začaly bolet hned 3.den od začátku kojení?

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 18:36
Reakce na megisek:

Nejlepší je Purelan od Medely, čistý lanolin, opravdu funguje a hlavně se nemusí smývat před kojením, protože to je to poslední, co by chtěl s bolestivými bradavkami člověk dělat  Dej si pozor na techniku kojení, bolest je způsobena většinou nesprávným přisátím (mám s tím bohatou zkušenost  ).

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 18:41

Ked hovorime o tych zuboch (aj vedla), ako sa vam dari detom umyvat zuby? Lebo ja som vacsinou rada, ked syncekovi aspon trochu posmodrcham zubky a niekedy sa snazi on sam. Ale velke cistenie to nie je.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 19:11

Purelan nebo cisty lanolin z lekarny, Bepanthen, materske mleko. Vetrat a nechat si zkontrolovat techniku kojeni. Ale i pri dobre technice je to na bradavky proste v prvnich dnech/tydnech velka zatez. Bude se to zlepsovat. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 20:06
Reakce na Emi:

Tak to je drsný, radši budu důslednější s tím dohlížením na režim.

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 20:11
Reakce na megisek:

Mne pomohol jedine HPA Lanolin od Lansinoh, kupis v lekarni.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 20:17
Reakce na megisek:

mne stacila obycajna mast/krem z dm znacky babylove. je to male balenie a minula som z toho asi len tretinu. akurat teraz neviem ci to bol taky rychly ucinok alebo si telo zvyklo

Offline Piňata
65 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 20:29
Reakce na megisek:

Prvé týždne bývajú bradavky veľmi bolestivé, ale to prejde, bradavky sa zahoja. Ked bolo velmi zle, tak som použíla obklady od multi-mam: https://www.multi-mam.sk/nase-vyrobky/dojcenie/multi-mam-compresses/ . Okamžitá úľava, netreba zmývať, niekedy som ich nechala na bradavkách na noc (mali by sa ideálne dať na 30 minut, min 10 minút, max na hodinu). 

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 22:35
Reakce na Pinot Noir:

Zuby strašný. Našemu prckovi první vylezl někdy v září myslím, od té doby se permanentně něco děje, přesně jak to popisujes. Nateklé dásně, slintání, ruce furt v puse, ubulenej, spaní o ničem. Zatím má čtyři. Jestli věříš homeopatikum, tak synovi evidentně pomáhá viburcol. Teď měl dlouho výpadek, ale už se zase dá koupit. Jsou to čípky. Klidně ti na zkoušku pár dám, abyste nekupovali zajíce v pytli.

Teď jsem koupila ještě chamomillu, ale ještě nevyzkousela.