Jídlo a vaření
Sweet Potato Kokoska A daly jste do těch medovníkových kuliček míň cukru? Já si pamatuju, že tady kdysi proběhlo varování, že s originálním množstvím se to nedá jíst, má se dávat jen půlka.
Já jsem je poprvý dělala před pár lety a akorát jsem si na sebe upletla bič, protože rodina je teď po mně vyžaduje
A kam to vemu, lidi chtějí recept. Ale dávám ho dál s tím varováním ohledně cukru.
coralline myslim, ze ano.
coralline To už si nepamatuju, jestli to tu proběhlo, tak asi jo. Ale kdyby ne, to by dětem tenkrát asi nevadilo.
coralline Taky maji medovnikove koule u nas velký úspěch. Ale neznám zdejší recept, mam ho od kamarádky.
corallinejá do těsta nedávám vůbec žádný cukr, ale šest lžic medu místo čtyř a je to skvělé. Jedí je všichni a dva je při miluji. Navíc je to vcelku jednoduché cukroví.
A taky Salko vařím, nekupuji karamelové.
continuity Já jsem jednou salko vařila, protože karamelový neměli, a neviděla jsem v chuti žádný rozdíl. Vím, že spousta lidí na doma vařený nedá dopustit, já si ušetřím těch pár hodin na sporáku ![]()
ty medovníkový koule, to bude asi chuťově podobný těm lotuskovým, co? tam se teda cukru navíc nedává ani gram, a stejně je to sladký jak cecek! lotusky, salko a máslo... kamarádky syn je miluje, tak je musíme dělat...
RoSa dělá se vlastní těsto, které není tak sladké, pokud tam nedáš ten cukr. Mě to teda nenapadlo dělat s cukrem ani napoprve, něco už mám napečeno a do pracen mám recept 200g cukru na půl kilo mouky ale nic dalšího sladkého už se tam nedává a je to azaz. ![]()
Lotusky jsou sladké až moc, k tomu ještě to Salko
- no nejdu si to radši ani představovat.
coralline A můžeš sem hodit ten místní recept?
notna Je to ten samej, co dávala continuity
Já jsem to tenkrát hodila do googlu, proklikala pár výsledků, všechny byly úplně stejný. Tak jsem si vybrala a uložila tuhle verzi: medovníkové kuličky
Já to mám vyzkoušené s půlkou cukru. Jenom s medem jsem ještě nezkoušela, že by letos byl experiment...?
coralline V koulích to nepoznáš, ale na lžičce ano. Takže záleží, jestli chodíš ujídat, nebo jsi uvědomělá a používáš ho jen na pečení. ![]()
Dělám ty od continuity a cukr nedávám žádný. A když je krize, kupuju lotusky, tady v JP to všem strašně chutná a rozdala jsem recept už minimálně 10x.
Trochu jsem přestřelila nákup mletého masa. Můžu udělat šišku sekané a ještě neupečenou ji šoupnout do mražáku? Nebo až po upečení?
dáváš tam cibuli? tu bych určitě nemrazila.
Mě máma učila, že není úplně dobře mrazit ani osolené maso, jak je tam sůl, zmrzne to pro nižších teplotách a to není dobře.
brrr já běžně mrazím upečenou, nakrájenou na plátky, ohřívám na pánvi. Nebo mrazím syrové ikea kuličky.
Takže problem solved, makové linecké s celým mákem. Než jsem stihla koupit lemon curd, muž ho iniciativně slepil marmeládou.
Ja bych si s dovolením pana chotě půjčila
. Právě jsem dolepila linecké a v řadě čekají ty koule.
continuity Úkol zněl jasně: slepit linecké...
Sweet Potatojá jsem myslela, že to sám od sebe. ![]()
Evaeva continuity Nakonec šoupnu část masa do mrazáku rovnou. Problém vyřešeb
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025