Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. prosince 2025 21:14

continuity to jsem dělala loni. Ale v porovnání těhlech dvou věcí líp vychází ty úly.

Kokoska děti dostaly ty maliny od babičky k Mikuláši, taky jsem přemýšlela, co s nimi, ale asi je spíš naházím do jogurtu

Online Karja
44227 příspěvků moje polička 11. prosince 2025 21:19

Evaeva Víš co dělám s těmi malinami? Rozdrtíme to na prášek a zdobím s nima dort politý čokoládou, tak to tou drti posypu, nebo i na krém. Všem se to vždycky líbí a ptají se co to je za prášek;-). Vloni jsem z toho udělala na pracny obalované v moučkovým cukru prostě růžové obalení, má to myslím Maršálek, rozdrtís to na prášek a cukrem moučkovým a musíš to vzít ale přes sítko ještě, je tam občas nějaké seminko, je to pak takové růžové cukroví no, nesmíš v tom teda obalovat hnědou pracnu:D

Offline continuity
42340 příspěvků moje polička 11. prosince 2025 21:23

Evaeva to je asi věc chuti, u nás ty úly nic moc a toto vyrábí dítě tak jednou za měsíc. 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 11. prosince 2025 21:29

continuity to vypada zajimave a bylo by to jednodussi nez patlat hnizda.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. prosince 2025 21:31

Karja jo, taky jsem je používala na zdobení, ale to mi zvhnou do té doby. Pracny nedělám, dělala jsem je asi před dvěma lety a nikdo to nejedl.

Online Sweet Potato
39945 příspěvků moje polička 11. prosince 2025 21:48

Kokoska Já malinami obalovala část klasických čokoládových kuliček. Úplně rvačka o ně nebyla.

Offline continuity
42340 příspěvků moje polička 11. prosince 2025 22:19

Sweet Potato tyhle se u nás stěží dožijou dalšího večera. Na Vánoce to budu muset asi schovat.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 11. prosince 2025 22:38

Sweet Potato a proc? Ze je to kysely nebo nezvyk?

Online Sweet Potato
39945 příspěvků moje polička 11. prosince 2025 22:40

Kokoska Vím já. Snědly se, ale rychleji mizely ty obalené v kokosu nebo oříškách. 

Co teda propadlo, byly ty medovníkové kuličky, přitom tady slavily úspěch.

Offline notna
9268 příspěvků moje polička 11. prosince 2025 22:41
Reakce na andulka01:

Garfie Sweet Potato když mák, tak švestky - hlasuju za celý mák a slepovat povidly. Asi do toho půjdu, jednoduchý linecký mě moc nebaví.

​Ono to linecké s celým mákem nechutná makově, ale jako klasické linecké s křupáním. Ač souhlasím a taky miluju kombinaci mák a povidla, tady to nefunguje. Chutná to jako linecké s povidly. Zkoušeli jsme to a za nás ten lemon crud v teto kombinaci lepší.

continuityLinecké i lemon crud jsem dělala podle https://kitchenette.cz/clanek/linecke-cukrovi-s-makem

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 11. prosince 2025 22:43

Sweet Potato medovnikove kulicky u nas taky propadly. Cast jsem jich obalila v praskovem matcha caji, ty mi docela chutnaly.

Offline andulka01
12764 příspěvků moje polička 11. prosince 2025 22:52

notna mám to letos říznutý těma posledníma Vánocema na milované chalupě, máme vlastní brambory, dýně, jablka, nakládaný okurky, švestky, mák a kmín z družstva hned vedle... Do tý atmosféry se mi nechce kupovat lemon curd (i když jinak ho miluju). Takže hlavně nostalgie a lokálnost. A když to nebude fungovat, nastoupí domácí rybízová. Stejně budem dělat pár kousků. 

Offline andulka01
12764 příspěvků moje polička 11. prosince 2025 22:57

Karja ten malinový prašek je super, ale musí se sypat těsně před podáváním. Na sladkým je to super jak to okyselí. Ale taky třeba na plátcích studené vepřové panenky, mňam. Efektní a chutivé.

Offline notna
9268 příspěvků moje polička 11. prosince 2025 22:58

andulka01 Chapu a nerozmlouvám, jen vlastní zkušenost. Ono taky každému chutná něco jiného.  Pak dej určitě vědět, jak to chutnalo u vás.

Offline andulka01
12764 příspěvků moje polička 11. prosince 2025 23:43

Ty jo, dvě Michelin hvězdy!

Offline Pinot Noir
29638 příspěvků moje polička 11. prosince 2025 23:45

Já budu dělat jen úplně klasické linecké s rybízovou marmeládou a medvědí pracky, mandlové. Muž nejí nic s ořechy, tím odpadá většina tradičního cukroví, a žádné malinové, citronové a makové experimenty mě nelákají, mně se to k Vánocům nějak nehodí. Doby, kdy jsem dělala aspoň 12 druhů a každý rok několik nových, už jsou pryč, naštěstí. . A linecké je stejně nejkrásnější a nejlepší.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. prosince 2025 23:55

Pinot Noir linecké je nejlepší! Ale jinak mám na vánoce divné chutě, vůbec nemám chuť na nic s čokoládou třeba, ořechy v pečení nemusím tak nějak furt, ale čokoládu normálně můžu na kila. Ale na vánoce mi chutná kyselé (nebo rum)

Já dělám hlavně experimenty, na klasiku mám mamku. Občas se něco etabluje mezi oblíbené druhy. Mně baví zkoušet nové.

Offline Pinot Noir
29638 příspěvků moje polička 12. prosince 2025 00:05

Evaeva no já mám nakonec ze všeho cukroví taky nejvíc chuť na uherák a kyselý okurky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. prosince 2025 00:06

Pinot Noir

Já jsem na sladký. Ale mám ráda, když je to sladký kyselý

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 12. prosince 2025 06:43

andulka01 My si s dcerou psaly, že dobře nám tak, že jsme tam ještě nebyly. Furt nějaký vofrňování, že je to z ruky, teď tam bude narváno...