brrr jo, to je jistota
Jídlo a vaření
Pinot Noir já to mám stejně, budeme dělat jen linecké, perníčky kvůli zdobení, to má syn rád. A mini štoličky, protože je potřebuju jíst celý Vánoce k snídani a svačině ![]()
Já mám ještě hodně ráda marokánky, ale nikdy se mi nepovedly tak, abych s nimi byla spokojená. Tak na ně kašlu ![]()
žluťásek marokánky se mi daří, ale jím je tu jen já. Vlastně spoustu cukroví tu jím jen já, takže nic nebude! ![]()
Ale vánočku jíme 3 ze 4, tak tu jsem včera spíchla s radostí.

žluťásek recept na miništoličky by byl?
já dělám poprvý v životě, na starý kolena, cukroví! vybrala jsem linecký, protože toho se nemůžu dožrat, naši ho nedělají a v milodarech je zastoupeno skromně :) zatím jsem jen napekla, mazat budu pozdějc. těsta jsem třetinu sežrala... ale chci se zeptat: úspěch mě posílil, tak jsem si říkala, že bych trochu opekla vlašáky a namlela s nějakým kořením a pak ty linecký nahoře posypala. jak to tam "připevnit"?
mitford sister čokoládou?
mitford sister nebo příště před pečením. Babička od exe pekla takové cukroví, linecké těsto, sypalo se krystalovým cukrem - jen teď si už nepamatuji, jestli na tom byl žloutek nebo bílek nebo nic.
Pinot Noir je to recept na tvarohovou štolu, ale dělám z toho malé bochánky, do každého malou kostičku marcipánu.
Recept mám od 711990 a v origo je každou pak vykoupat v rozpuštěném másle a obalit v moučkovým cukru. To nedělám, jen je ještě horké trochu popráším cukrem přes sítko.

kocoureksuggyto mi nějak nesedí - linecký s rybízovou a politý čokoládou? plus teda ještě ty ořechy... babička dělávala takový sypaný linecký, už si nepamatuju, kdy to tam dávala, ale měla jsem na mysli spíš něco jako nějaká lepivá neutrální poleva z cukru. internet něco takovýho napovídal, spíš sonduju, zda má někdo nějakej trik ozkoušenej. nebo se na to vykvajznout zcela
mitford sister plněný košíčky se dělá náplň z marmelády a ořechů a polévá se to čokoládou, takže ta kombinace je myslim běžná...
Moje manufaktura začala dělat koňakovky. Jestli budou mít úspěch, se uvidí, ale šlo jim to pěkně od ruky.

A jedna speciálně pro PotrefenáhusaNula prstíčků došlo k úhoně ![]()

žluťásek to jsou skoro Babicovy vánoční koule! ![]()
chápu, ale na lineckým?
já uvažovala to sypat před pečením, ale to bych asi taky musela něčím potřít nebo zamačkávat (a stejně by to z toho křehkýho těsta asi vypadalo), to jsem nechtěla riskovat, když nemám zkušenosti. doufala jsem, že existuje způsob, jak to tam vpravit ex post - jak jsou ty různý cukrářský vychytávky, třeba potravinářský "lepidlo", analogicky k potravinářskýmu barvivu :)
mitford sister Já linecké slepuju ořechovou nádivkou a nahoru čokoládu s půlkou vlašákul, na slepované marmeládou nedávám nic, tam mám to ozdobné vykrojení, tam nic dát nejde
mitford sister tak korpusy košíčků jsou z lineckýho těsta, ne?
jinak to sypání bych asi řešila před pečením, potřít bílkem a posypat
RoSa my měli košíčky z pracnovýho těsta
mitford sisterpráškový cukr s citronem ti to tam přilepí. Dovedla bych si představit to i vyndat z trouby lehce dřív, potřít vajíčkem, posypat a vrazit ještě na moment do trouby.
mitford sisterJá bych to nekombinovala, ale pokud máš chuť na vlasaky v cukroví já mám moc ráda takové skleblicky plněné vlašáky nebo myslivecké knoflíky;-)
Karja těm škebličkám se u nás říká žabí hubky a dělají se na to očička čokoládou. Klukům se to hrozně líbí, říkají, že ta žába zvrací ![]()
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje