Evaeva mitford sister No já mám tyhle dvě ráda, já tomu říkám takový čajový prostě;-). Jak to není moc sladké, ani moc tučné, tak si to moc ráda dám. Bože spoléham se na mámu, snad překvapí...já nic péct moc nechci, dám něco udělat holkám a pak jako musim spíš to sladké doma snížit nez jíst každej den deset kousku;-)
Jídlo a vaření
brrr
dáváš tam cibuli? tu bych určitě nemrazila.
Proč ne? Mně švagrová z Německa vozí krájenou mraženou cibulku po pytlích, používám ji na vaření běžně a ráda...
U nás, a pokud vezmu do práce tak i tam, rychle mizí norimbersky perníčky (Elisen). Je to našlehaný vejce s cukrem, do toho nadrobno nasekaná kandovaná pomerančová a citronová kůra, mletý ořechy a mandle. Napleská se to na jedlý papír a upeče jen tak lehce, by to bylo ještě měkký. Pak se to potře čokoládou.
Tabea tam není vůbec mouka?
Musím to asi vyzkoušet.
barbuchajá mám v paměti, ze cibule mrazem zesladne.
Tabea Ty jo, hoď sem recept. Aspoň kolik těch vajec a cukru
žluťásek děkuju.
continuity ne, mouka žádná. Letos jsem dělala poloviční várku podle tohohle receptu. davam to na oplatky 5cm v průměru. Dost to lepí, nejvíc se osvědčilo vždycky si namočit ruku (rukavici) a rovnou to nanést.
díky, musím se podívat po těch oplatkach. Dceři to chutná akorát ty co se dají koupit tady jsou takové ... No moučné. ![]()
barbucha aha tak koukám, že by zmrznout neměla kvůli skladování. Ale dočetla jsem se, ze cibule by neměla být spolu v bramborami.
To jsem vůbec nevěděla, u nás to bývalo v jedné bedýnce.
continuity šiš u nas taky....s každou zeleninou,co je doma....No a taky to tak zustane
žluťásek ne vykoupat, ale lehce potrit maslem! ![]()
Tak jsem upekla cukrovi z 6 tydnu prošlé mandlove mouky. Nepoznala bych to, tak to asi nevadí? Ach jo:D
continuity tak tyhle jsou šťavnatý, ale je třeba je vytáhnout z trouby jakmile by začaly chytat barvu. Taky je dobrý nedělat je do kupole ale spíš tak 1cm po celé ploše. Ten recept je teda plnej keců, takže je potřeba sjet až úplně dolů k surovinám. Pak už to jde.
Karja tam určitě nestalo "spotřebovat do" ale "minimální datum spotřeby". Takže jsi pekla tak akorát.
Ja teď měla doma jednu tu kandovanou kůru ještě zavřenou, ale prošlou asi půl roku. Sensoricky jsem neseznala rozdíl, tak jsem ji taky použila.
Tak já mám napečeno, do příštího víkendu bude nejspíš i snězeno. ![]()

Karja jestli jsi to nepoznala, tak určitě nevadí. Stává se mi to často ![]()
...Ty to máš vždycky jak z nějaké krásné učebnice!. ![]()
Biskupský chlebíček - zkusíte někdo?
Miru děkuju.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“