Pinot Noir krásný! Já jsem ve stádiu neslepených koleček ![]()
Jídlo a vaření
RoSa Biskupský chlebíček dělávala babička, je to nesmrtelné, vydrží věky. Talový elfský lembas. A ke všemu je to moc dobré, hlavně tam nacpat spoustů fíků (recept jsem teda nečetla).
Ounz Taky ještě nemáme slepeno, dělám to vždycky co nejpozději, takže asi o příštím víkendu
a pekla jsem teprve včera.
Zkoušeli jste někdo kokosky bez sněhu? Cuketka má recept, kdy se smíchají vejce, cukr a kokos a nic se nešlehá![]()
Evaeva ty dělám já, mně vyhovují, jsou takové šťavnaté, výroba úplně nejjednodušší, nic jednoduššího už neexistuje.
Pinot Noir mně šlehání nevadí, ale pořád to nejsou takové kokosky, jako bych chtěla. Tak to asi letos zkusím, díky.
Pinot Noir Evaeva ja delam kokosky, abych spotrebovala bilky, takze Cuketkuv recept s celymi vejci je pro me na nic.
Kokoska bílky čekají na svoji chvíli v mrazáku, tak klidně ještě počkají. Nebo je hodím do míchaček![]()
Tenhle recept má tu výhodu, že ho můžu dělat, když dítě spí, jelikož ho nevzbudí šlehání. A hlavně pořád nemůžu trefil ty správné kokosky.
Evaeva jak potom ty bilky rozmrazis, jen je nechas v pokojove teplote? A daji se normalne uslehat? Nikdy jsem to nedelala.
Kokoska nechala bych je povolit. Jestli jsem to už dělala nevím, ale nebojím se toho ![]()
Kokoska jo, já si bílky taky mrazim. Normálně to funguje.
Myrtila jj ja to taky schovavam na víkend, přes tejden ani nebude čas na to.. ale letos sem to fakt ošulila, já sem zkoušela panettone a z trouby sem si udělala kynárnu a na dva dny si jí tim vyřadila z provozu defacto no..
Evaeva jakou máš zkušenost s trvanlivostí těch mraženejch bílků? Já jich mam letos tunu..
Ounz ja to vždy dám do bábovky, tak tri měsíce vydrží určitě.
Ounz Koukala jsem na něj na IG, vypadalo skvěle ![]()
continuity díky
Myrtila díky! :)
Ounz nevím. Zkažené vejce poznáš.
continuity dobre vedet!
Méně přebývají bílky většinou z tatarku. Tak dva, předtím jsem je buď zvládla dát do míchaných vajíček nebo vyhodila. V té bábovce se dva-tři bílky navíc bez problémů ztratí.
RoSa Na biskupský chlebíček mám maminku!
Dělá trochu vysušenější, ale myslím, že bohatší na tu náplň. Jinak hezká forma, ten věnec. Škoda že to člověk využije jednou do roka.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“