Vsechny vas obdivuju a smekam, me se tak nechce do cukrovi, udelala jsem masarykova kolecka a asi to pecu, chtelo se mi vybicovat se na rohlicky, no uz se vidim. Proste vareni a peceni chleba > peceni cukrovi. Chleba uz mam vychytanej, ze je uplne jak ceskej.
Jídlo a vaření
0zero7 Chleba se mi teď taky extrémně daří
a pokaždé s ním totálně ohromím davy. Jako ono je to v Japonsku jednoduché, ti nemají tušení, o je to dobrý chleba. ![]()
Ale minule jsem dostala jednoho Itala, který pořád smutní po italském chlebu a ochutnal můj a prohlásil, že italský se může jít zahrabat, to bylo hodně milé!
Pinot Noir žluťásek tak jsem se tu namotivovala na mini štoly - kuličky a ehm, no nic. Budu tu dělat asi jen nepečené cukroví ![]()

Garfie
Ou jeee!
MPLee Nene!! ![]()
Jako já jsem trochu ráda, že nejsem jediná svého druhu, jsem na to pečení strašně levá! Ale hele, to co vidím za kozími bobky se mi líbí moc! ![]()
MPLee jestlimsi to pekla v těch kamnech, tak jsi teda odvážná. Já v podobných zásadně jen flakotu.
MPLee stane se
Ale pícku máš krásnou!
continuity Garfie Kokoska tady se v nicem jinem pect neda. Pernicky jsou dobre, zvladla jsem uz 3 narozeninove dorty... Ale obcas to nevyjde, no
Nejvetší fail byl s první várkou pizzy. Když v receptu píšou "rozpalte troubu na nejvyšší stupeň..." nemyslí tím tuhle troubu. To jsme větrali 2 dny ![]()
a teda naštěstí druhá půlka, co se pekla v horní troubě, je jedlá ![]()
MPLee to vychytas. Moje prateta na vsi mela taky ty obrovsky kamna s takovouhle troubou a pekla v tom i takove cukrovi jako kremrolove trubicky, ktere ja jsem schopna spalit i v troube s teplomerem. Maso z toho bylo uplne skvele.
MPLee Jejda. Tlapkám.
Poprosím o informaci, kolik toho másla jde do samotného těsta na štolu? Předpokládám, že těch 250gr je celkem i s namáčením.
Děkuji, Štolu jsem v životě nepekla, tak ať s tím nemusím krmit slepice.![]()
Děkuji moc za odpověď. Dám tam tedy celé máslo, jsou přece Vánoce.
ú
711990 Prosím te, jaké dáváš poměry cukru do Pavlovy? Myslím, že jsem to úplně zkazila:-/. Snad se to ještě rozlezi, ale úplně se mi to nezdá teda. Kolik dáváš do korpusu a jakou máš cca napln? Já bohužel precukrovala asi i tu napln :-/
Nemáte prosím někdo tip na nějaký odzkoušený krém, kterým slepit dortové oplatky? Trochu jsem teď googlovala a vždycky na mě vyskočil akorát griliášový krém z hodně cukru, hory másla, plechovky kondenzovaného mléka a ořechů. Nečekám nějakou superzdravou variantu bez másla, ale z kombinace cukr-tuk+kondenzované mléko mně není dobře jenom to čtu. Klidně něco s čokoládou nebo nebo medem.
...co Nutella nebo různé ořechové krémy kombinované s čokoládou, nebo jsem viděla i krém Mars, Milky Way...
Miru než nutelu (cukr a palmový olej), tak si radši umíchám to salko s máslem a kakaem. Když už by to fakt muselo být.
... jasné. Já to taky nejím. Ale plno lidí jo.
Osobně bych tam dala různé verze arašídových našel/krémů ![]()
Černá kočka svařit smetanu ke šlehání s čokoládou na vaření, nechat vystydnout, přidat máslo a vyšlehat - může se pak přidat i rum... jo a můžeš i ztužovač na šlehačku přidat, když máš
RoSa to je dobrej nápad! Ganache ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“