"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:33
Reakce na dost_bot:

Já jsem asi divná, ale soukromí si cením nade všechny vyblýskané podlahy. Asi jsem byla  v minulém životě Angličan, Můj dům, můj hrad.....je to prostě moje "MOJE", i na návštěvy si vybírám, koho domů chci a koho ne. Druhá skupina je výrazně větší než první.

I Angličané měli a mají hospodyně. Však já si je také vybírám. Ale chápu, že někdo si to raději uklidí sám. Nemám pocit, že by mne hospodyně narušovala soukromí. Je u nás, když nikdo není doma. Nemáme doma nic choulostivého, co by nikdo nemohl vidět. A jsou to jen věci. Naopak,moje  hospodyně  mně tak vyhovuje, že až na to, že je doma naklizeno nepoznám, že by tam někdo byl. Každé Vánoce jí nechávám bokem malou pozornost jako poděkování za její práci.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:45
Reakce na Berta:

jojo, já si taky neumím představit, že by nám uklízel někdo z rodiny nebo známých, ale "cizí" člověk v klidu, to je mi jedno. tjo jak to čtu je mi skoro líto, že tu tvou paní nepotřebuju:-))

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:46
Reakce na Berta:

Já jsem paní na uklízení jeden čas i byla a bylo to v pohodě. Nikdy jsem nic neukradla, nikomu se ve věcech nehrabala a ani mě to nenapadlo:-D. Jako upřímně, ono zas málokdo je zajímavej pro nějaké šmejdění. Tak třeba Vám to pomůže:-D :-D.

Offline dost_bot
271 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:46
Reakce na Berta:

Ano, vím, je to iracionální, pocitová záležitost.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:49
Reakce na dost_bot:

Však jo, každý to má jinak.,

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:50
Reakce na dost_bot:

ja hledani uklizeni pani prubezne deklaruji, ale vzdy se najde duvod, proc ted ne. hlavne ted je tady takovy, s prominutim za vyraz mrdnik, vsude pradlo, na topeni se susi mokre veci z bobu, jeste tady strasi stromek, na vesaku tech nekolik bund, ktere nejsou mokre na topeni, ale ve stavu do skrine taky ne. veci z plavani nejdou hodit na balkon tak jsou v predsini. leze mi to na nervy! ale predstava, ze do tohoto si jeste pozvu pani, co se to bude snazit nejak poklidit, no nevim.

Offline dost_bot
271 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:54
Reakce na continuity:

Abyste neskončila jako kamarád, který podobný byt vždy před příéchodem paní na úklid vystresovaně uklízel....přece jí tam tohle nemůže nechat !

49376 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:54
Reakce na continuity:

mně nejvíc pobaví takový ty historky, že někdo předuklízí než přijde uklízečka, aby ho jako nepomluvila:-))) 

já takovej ten provozní bordel zvládám v klidu, na to su natrénovaná po příchodu z práce to všechno oběhnout - ale nemam už malý děti který by se do toho dožadovaly pozornosti, spíš jim ještě rozdám úkoly a jen kontroluju plnění:P takovej ten hloubkovej úklid jednou týdně, co zabere čas (luxování, vytírání, mytí vany a sprcháče..) bych ale fakt uvítala kdybych dělat nemusela, jenže zas čas na to mám a pohyb mi chybí, takže nic:-)

edit: dost_bot jo přesně!:-)))

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:55
Reakce na dost_bot:

no presne. ja si vubec neumim predstavit jak by toto uklidil nekdo, kdo tady nebydli, da to zabrat i mne.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:56
Reakce na continuity:

Já jsem šla uklízet k paní, která se mi strašně omlouvala, že už řádnou chvíli neuklízela (no myslim, že by se to dalo spočítat i na měsíce) a cejtila se hrozně trapně. Měla čerstvé mimino, takže se nebylo čemu divit. Zas taková katastrofa to taky nebyla, takže i ty hadry z bobů by se zvládly, by se prostě nechaly dál sušit.:-D

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:57

v sobotu vecer tady bylo super uklizeno, v nedeli se to trochu zvrhlo, v pondeli muz vyluxoval cely byt, takze bylo super uklizeno no a dnes se tady neda hnout. a to prosim deti byly doma pul hodinu medzi druzinou a plavanim a to jedly. vratili jsme se vecer v 8. ja fakt nevim, kde se ty kramy berou. 

49376 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:59
Reakce na continuity:

tak dávat věci na své místo to fakt zvládnu sama, ten placenej úklid si představuju jinak. asi jako v práci, tam nám taky paní nepřeskládává stoly, vyčistí podlahy, utře prach, odstraní odpadky... boby můžou zůstat na svým místě, jen vycíděný do lesku:P

edit: hodně dělá i to, že máte možná menší byt, ve větším se to rozptýlí, a ty menší děti kterým těžko zakážeš (nebo aspoň já to nikdy nechtěla) hrát si v obyváku a všude... jak jsou větší tak zásadně všechny věci musí ze společných prostor odstraňovat:-) což pomůže hrozně moc, a pak všechen nepořádek typu bobů apod hned lifruju do sklepa. btw ta knížka je fakt dobrá, doporučuju, něco je teda hodně přitažený za vlasy ale takový ty obecný zásady - všechno hned uklidit na svoje místo a dávat na stejné JEDNO místo věci stejného druhu, to je geniální a jednoduchý 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 02:09
Reakce na continuity:

cojaviem? proste ma ta marketingova finta rozveselila. hlavne, ze taka blbost a pritom to funguje (aj na mna)

Hehe....a to sú vážne ešte aj marketingové prieskumy a práce na tému, akej farby by guličky mali byť ...

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 07:52

máme paní na úklid už téměř 6 let. Za bezdětna jsem se tomu bránila, že to přeci zvládáme. S nástupem na mateřskou jsem manželovi tvrdila, jak přeci budu na té (mateřské) dovolené a budu zvládat. No, ukázalo se, že jsem neschopná matka, která se zvládla postarat o dítě, nějak o sebe, ale o domáctnost teda těžko. S nástupem do práce v půl roce dítěte, nastoupila paní na úklid. Ta první hlavně uklízela, aby to i vypadalo. Prach utřela, to jo, ale pak nám přerovnávala 6 komínků jenom na 3 atd. nějak jsme si nesedly a sama se z toho vyvlékla. Od té doby máme skvělou paní, která teda nemá čas sedět na gauči. Když jsem náhodou doma při úklidu, tak jí musím říkat, ať zpomalí. Na Vánoce dostává bonus. Pokud se něčeho chceme zbavit, tak je ráda, když jí to nabídnu. Ráda chodím domů v úterý po práci

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 08:12
Reakce na MaeGandal:

Že jo, ty návraty do uklizeného domu/bytu jsou nejlepší.  

Jinak s dětma je vždy potíž.  Když ještě bydlely s námi, tak v  pátek bylo uklizeno a v sobotu už tam byl takový ten "provozní  bordel".  Jak jsou teď děti  z domu, tak  to uklizeno vydrží, je to fajn. Ale běda, jak přijede na dva dny dcera se psem. Tam se válí mikina,  na jídelním stole je  noťas a spousta papírů k učení, psí hračky se motají všude, kuchyň  je roztahaná a upiplaná...  Ale zase jsem ráda, že ji mám chvilku doma. :-) Pak si vyberte.

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 09:25
Reakce na Berta:

Mně se paní na úklid ztratila. Po mnoha dlouhých letech. Ještě v létě jsem na ni na mp pěla chválu a ona se nevrátila z dovolené doma na Ukraině. Dost se v tom plácám. Chybí mi moc, ale shánět někoho nového, zkoušet, sžívat se, ze začátku předuklízet;-)) Zatím bojuju.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 10:12
Reakce na Sweet Potato:

hm, mne se takto ztratila lektorka anglictiny. byla ta nejlepsi, kterou jsem kdy mela, jako na potvoru. no hlavne doufam, ze je holka v poradku. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 10:16

Prosím vás, co je toto za ptáka? Děkuji

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 10:21
Reakce na Berta:

Sojka!

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 10:26
Reakce na barbucha:

No jasně, vždyť má modrá peříčka, žejo?

Já se v ptácích vůbec nevyznám a jak koukám na to krmítko z Makova,  tak mě zajímá, co to tam vlastně je.