"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 01:12
Reakce na Ronna:

V čem prát utěrky, aby aspoň trochu voněly? I ty nově koupené mi už prostě páchnou. Používám Persil, zkoušela jsem i ekogely.

Podle mé zkušenosti prádlo voní tehdy, suší-li se venku (na balkoně). Klidně i teď, v zimě. To pak teda dosušuju doma. 

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 06:02

Porcelán se nemusí dělat, ani pálit, jen v továrně, kamarádka má pec doma v předsíni :-)

Problém bude, jak už tu někdo psal, spíš s velikostí víčka, musí se vypočítat, o kolik se kus při pálení smrští a i tak je to trochu loterie, aby sedělo. Do toho se asi jen tak někomu nebude chtít., většinou tihle lidé, co by mohli, mívají  vlastní práce až nad hlavu.

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 06:41
Reakce na Dadoo:

To chce Savo a pak Škrobenku!  (modří vědí) 

lavor, hlavně lavor!

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 06:45
Reakce na Ronna:

já se snažím prát utěrky na co nejvíc stupňů, aviváž nedávám, protože do nich balím chleba a když voní utěrka, přejde to na chleba, takže místo aviváže dávám ocet, který by měl odstranit zbytky prášku (mám teda na to spešl utěrky, ale peru je s ostatníma). Taky možná by pomohlo vyčistit pračku od potenciálních zbytků pracích prostředků - nechat projet jeden prací cyklus naprázdno na nejvyšší teplotu a do bubnu nalít celou lahev octa (radí to i opraváři nebo se na to myslím prodává i nějakej speciální prostředek)

Kromě toho sušení venku by mohlo pomoct i žehlení, jestli nežehlíte.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 07:01
Reakce na Potrefenáhusa:

Ja som žehliť prestala z dôvodu, že voňavé prádlo mi žehlenim zatuchlo. Ale to bude asi problém žehličky. Je ale relatívne nová, a čistil a som ju pravidelne. 

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 08:13

Já jsem přestala používat aviváž,právě proto,že jsem občas cítila jakoby zatuchlost. Nejdřív jsem to přičítala staré pračce,ale pak jsem taky z důvodu,že balím chleba do utěrky,přešla na ocet.  A dobrý.

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 08:34
Reakce na žluťásek:

Doporučuju rozvod, uleví se ti    (já to s tou přecitlivělostí úplně chápu, jen mě to pobavilo takhle z odstupu)

Jinak vyrobit se to asi dá, ale myslím, že je to zbytečně komplikované. Zeptej se dárce a kup si tu samou znovu. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 08:38
Reakce na Ginevra:

Mně zas přijde, že prádlo sušené venku (na balkoně) smrdí. Asi záleží, kde bydlíte. Voňavé prádlo sušené venku mám akorát na chalupě v létě.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 08:43
Reakce na Garfie:

Haha, on je jinak zlatej, kvůli konvici se asi rozcházet spíš nebudeme :-))

Tohle fórum funguje docela dobře jako jeskyně, kde se dá vykřičet. Jak jsem se vypsala, trochu se mi ulevilo a teď ráno si říkám, co tak vyvádím kvůli pitomé konvici :)

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 08:58
Reakce na žluťásek:

Ehm...tak takhle napřímo jsem to zase napsat nechtěla. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 09:05
Reakce na žluťásek:

Haha, on je jinak zlatej, kvůli konvici se asi rozcházet spíš nebudeme :-))

Tohle fórum funguje docela dobře jako jeskyně, kde se dá vykřičet. Jak jsem se vypsala, trochu se mi ulevilo a teď ráno si říkám, co tak vyvádím kvůli pitomé konvici :)

Ve mně jste vzbudila strašnou zvědavost. Jak ta konvice vypadá?

Offline perchta
9 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 09:10
Reakce na žluťásek:

Jo, už jsem si přečetla článek o výrobě porcelánu a je mi jasný, že nechat si ho vyrábět na míru by vyšlo x-krát dráž, než koupit celou novou konvici. Což ostatně možná bude platit i pro to keramické, kdybych teda udělala ústupek a poprosila někoho na fleru. Jenže já nechci porcelánovou konvici s keramickým víčkem. Jsem podrážděná, přecitlivělá, hysterická a chci zpátky svou krásnou konev i s víčkem. Tu stejnou a žádnou jinou.

Zkuste https://www.facebook.com/luckavo/?fref=ts

Možná by zvládla vyrobit náhradní víčko.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 09:20
Reakce na Berta:

Úplně normální blbá bílá porcelánová konvice, takový skoro hotelový typ Asi na 1,3 litru, spíše vyšší a štíhlá, má šikovnou dlouhou hubičku a necintá kolem, trošku jakoby kvádřík, ale s hodně zaoblenými rohy, není to úplný válec.

Fakt nic extra luxusního ani nedostupného, asi mě nejvíc mrzí kvůli tomu, že to byl dárek. Měli jsme dosud jen keramické a kameninové konvice a přála jsem si pěknou porcelánovou. Myslela jsem si původně na nějaký Thun nebo Bohemia porcelan, dostala tuhle jednoduchou a byla z ní dost nadšená. Ale fakt to nestojí za ten včerejší hysterický výlev.

(Beztak je mi jasný, že je to jen zástupný problém. Bydlíme teď mezi krabicema a taškama a čekáme na nový nábytek a já začínám trochu panikařit, že všechno nestihneme, než se dítě narodí. Konvice bez víčka by v téhle situaci byla ta nejmenší komplikace :-))

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 09:51
Reakce na žluťásek:

nechci sypat sul do rany.. ale nemela by ta nahrada zajimat predevsim toho, kdo to rozbil?? kdyz je teda tak zlatej;-)

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 09:55
Reakce na Ronna:

navonene uterky by mi vadily:-) ale pokud smrdi, tak a) poradne vyprat/vyvarit v nesmrdute pracce b)vyzehlit nasucho na nejvyssi teplotu

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 10:57
Reakce na žluťásek:

Já bych sehnáním víčka zaúkolovala provinilce, ať se posnaží, když má lemravý ruce 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 11:30
Reakce na žluťásek:

Budte v klidu, dodnes s hanbou vzpominam, jak na me prani manzel a tchan veseli polici a povesili ji o 1 cm niz nez jsem chtela (ono je to uplne jedno ani 10 by nevadilo) a ja se i pred tchanem rozbrecela a asi hodinu bulila. 

Pred odjezdem do porodnice ( na posledni chvili) jsem TRVALA na presunuti komody na protejsi stranu, kdyby mi manzel po 5 minutach nevyhovel, tak snad porodim doma a o tom, ze to muze presunout behem pobytu v porodnici,  jsem nechtela ani slyset (na to jsem si vzpomnela ted po 5 letech, milostive jsem na to zapomnela, manzel to nikdy nepripominal a ja si myslela, ze jsem hormonalnimi vykyvy netrpela  )

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 11:48
Reakce na Candance:

Haha, jsem ráda, že nejsem jediná těhotná hysterka :) Teď s odstupem samozřejmě vidím, že je to kravina, kvůli které se fakt nebudem doma dohadovat. Stejně jako je nesmysl obepisovat umělce, co vytváří designový porcelán, aby mi udělali na míru víčko ke konvici z domácích potřeb bůhvíjaké značky. Až mě popadne další vlna lítostivosti, tak si dojedu pro fungl novou i s víčkem, bude to pro všechny jednodušší, rychlejší a dost pravděpodobně i levnější :)

Nepotřebujete někdo velké reprobedny a zesilovač, než to hodím na Nevyhazujto?

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 11:51
Reakce na žluťásek:

a není vám ta konev malá? Pro nás je ideální konvice cca 1,8 l, poté, co jsem jí urazila tuhle hubičku, už jsem tak velkou pěknou nesehnala, takže máme něco málo přes litr a na snídani nestačí.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 11:52

Hahaha, určitě, za předpokladu, že ten zlatej by byl žena:-D.