no držku mi to zkroutilo dost :-D
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
mne by se libilo neco takove, pokud uz to na vas neni moc
Jako škoda pro ty šaty :-D Jsou moc krásné, ale dle mého, (jistě pochopitelného) pohledu, příliš ke krku. Navíc slyším "Řecko", hned si představím "horko" a tam by se, aspoň malý, výstřih hodil. Já totiž roláky a stojáčky nemohu ani náhodou, tak hodnotím vlastní optikou ![]()
ja nemam zadna prsa,takze mi nevystrih nevadi,saty sem vybirala zamerne takhle ,protoze svatba bude v pravoslavnem kostele ne na plazi.:-D
A svatby se tam delaji az k veceru tak to snad preziju,maji dost teply material,to je fakt.
no,to asi ne.Na zdobeni moc nejsem,ale diky.
Prosímvás, úplně idiotská otázka, ale nemám daleko k pláči, dneska mě všechno od rána štve a nic se nedaří.
Dá se s porcelánem pracovat i jinde mimo klasické továrny - porcelánky? Dá se mimo továrnu vyrobit nějaká porcelánová věc na míru?
Přála jsem si k Vánocům porcelánovou čajovou konvici. Dostala jsem krásnou, jednoduchou, vkusnou bílou, byla jsem z ní nadšená. Muž mi dneska rozbil víčko. (Ono se to musí přidržet? Aha...
) Existuje nějaká možnost, že by mi někdo na tu konvici víčko mohl vyrobit?
Bohemia porcelan třeba k cibuláku prodává extra i náhradní díly jako jsou právě ta víčka nebo podšálky, ale tahle moje konvice asi není česká, rozhodně nemá na spodku vyraženo Thun, Bohemia ani nic podobného, žádnou značku natištěnou nemá a nevím, kde byla koupená.
Spýtaj sa darcu, kde bola kúpená s tým, že si z nej úplne nadšená a možno budeš chcieť ešte niečo z tej línie dokupovať. Alebo proste povedz pravdu. No a potom uvidíš, čo sa dá robiť. Možno sa bude dať napísať priamo výrobcovi, alebo predajcovi, či s tým nevie niečo spraviť.
Pochybuju. Keramické by se udělat dalo
Mám cukání koupit si celou novou tu stejnou konvici, protože se mi hrozně moc líbí. A to obludné víčko, co doma zbylo z nějakého hrnku a které na ni teď muž posadil, ji tak hrozně hyzdí, že mám chuť do něčeho kopnout. Jsem nějaká přecitlivělá, když mě tu rozbrečí i pitomý porcelánový víčko.
Podle mne jedině zjistit výrobce a napsat mu. Určitě to není jediná konvice s víčkem, co vyrobil, tak by třeba mohl poslat náhradní víčko. Tedy zřejmě za peníze, ale kdo ví, třeba by poslal i jen tak, když se na něj obrátíš s prosbou a popíšeš problém. Pokud to tedy bude výrobce někde v Evropě, v Číně netuším, zda by to fungovalo, ale třebas také...
Jo, už jsem si přečetla článek o výrobě porcelánu a je mi jasný, že nechat si ho vyrábět na míru by vyšlo x-krát dráž, než koupit celou novou konvici. Což ostatně možná bude platit i pro to keramické, kdybych teda udělala ústupek a poprosila někoho na fleru. Jenže já nechci porcelánovou konvici s keramickým víčkem. Jsem podrážděná, přecitlivělá, hysterická a chci zpátky svou krásnou konev i s víčkem. Tu stejnou a žádnou jinou.
i výrobci na fleru dělají z porcelánu, třeba B. Kolská, jejíž porcelán mají třeba v Mamacoffee, třeba by vám ho fakt někdo udělal. Když jsem teď zadala na fleru porcelán, tak něco vylezlo. Já myslím, že porcelán se pálí na vyšší teploty, takže si to asi vozí někam vypálit, ale i malovýrobci z porcelánu dělají.
Tak jsem narazila na tu zmínku o Vinnetouovi a teepee
a nevím, jestli se plete K.May nebo internet, ale nikde jsem nenašla zmínku o tom, že by Apačové žili v pueblech. Takže možná moderní Vinnetou boří jeden zažitý mýtus.
http://www.aaanativearts.com/apache/apache-houses.htm
V čem prát utěrky, aby aspoň trochu voněly? I ty nově koupené mi už prostě páchnou. Používám Persil, zkoušela jsem i ekogely.
To chce Savo a pak Škrobenku! (modří vědí) ![]()
Známí kdysi rozbili víčko od keramické konvice, kterou od nás dostali. Šla jsem tedy s prasklým víčkem k prodejci, jestli mi mohou nechat udělat nové. Mohli, ale to víčko jim jako mustr nestačilo, chtěli celou tu konvici, aby nové víčko fakt sedělo. Takže docela věda. Kup si novou.
Jako ostatní si myslím, že těmi lívanci to nebude. Sice se mu asi hůř trávily, ale to by se mu mezitím neudělalo dobře.
Mám zkušenosti jak se zvracením, tak i s průjmem u mojí mamky, která je na obojí hodně citlivá (žaludek, slinivku i střeva). Coca cola, zázvor, ani jedlou sodu nedávat, jestli už je v tomhle stavu. To se akorát rozdráždí ten žaludek ještě víc. Ten oslazený čaj je dobrý, jak píše GuineaPig. Ale pozor, pokud černý, tak nesmí být moc silný, protože ten pak taky dráždí.
Hlavně to chce dostatek tekutin. A dietu. Nic nejíst. Teprve až přejde zvracení, může si zkusit namáčet do toho čaje suchary. Později pak třeba zkusit banán nebo tak. Prostě zatěžovat ten žaludek postupně.
No a pokud je tam i průjem, tak potvrzuju, že ta Smecta je na jeho zastavení výborná (je to něco na bázi živočišného uhlí). A dá se kombinovat i s tím Hylak Forte, což jsou eubiotika k obnově střevní mikroflóry. Jen se nesmí brát ve stejnou dobu, aby se navzájem nevyrušovaly jejich účinky. Měl by být mezi nimi odstup tak 3 hodiny. Mamce se to při téhle kombinaci zlepšilo už do druhého dne.
Ale jestli jen zvrací, tak ne. To by si zase spíš ještě víc ublížil.
Jestli ovšem do druhého dne nenastane při tomhle postupu úleva, tak určitě mazat k lékaři.
(nenápadný dotaz - na co jsou dobré voňavé utěrky?
jako ještě bych věděla u ručníku, ten člověk občas dostane k obličeji...já nemám moc čich, takže jsem nikdy z utěrky nic necítila, asi voní práškem, ale nevím o tom, musela bych si ji připlácnout na obličej
)
Tedy ja bych tam už žádné další barvy, natož smaragdovou, určitě necpala. Jste žena, dáma, šla bych cestou střídmé elegance. šaty jsou krásné ( jen škoda že nemají vystrih) a natolik výrazné ze bych volila doplňky buď v barvách nebo nude. Další kontrastní barvy by sneslo mladé pometlo, ne elegantní lady.
Podle mne jsou dvě základní možnosti, jakou barvu psaníčka vybrat k těm šatům a zlatým nebo nude sandálům: modrou nebo jinou tmavou. Modrá je riskantní v tom, že se může hodně tlouct s modrou na šatech, takže by měla být o několik odstínů světlejší nebo tmavší, aby bylo vidět, že je to záměr, nikoliv nedostatek citu pro barvy (stejný odstín asi koupit nepůjde). Tmavá barva by měla být určitě jiná než černá a měla by ladit k tmavě modré. Mně připadá nejvhodnější tmavě zelená, s tmavě modrou vypadá skvěle, nevytváří k ní kontrast, je originální a přitom elegantní.
Nude psaníčko bych k nude sandálkům nevolila, bude to pak trochu nuda a navíc na těch tmavě modrých šatech bude nude psaníčko úplně svítit do dálky.
Ty šaty jsou hodně výrazné, ale Zarinya je výrazný typ a navíc svatba bude v Řecku, tak si může dovolit zajímavější doplňky. Pro formálnější příležitosti nebo pro někoho jiného bych se držela víc zpátky :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí