"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 12:00
Reakce na Potrefenáhusa:

Chtěla jsem tak 1,5 l, dostali jsme trochu menší, ale i tak byla dost dobrá. Já zas nemám ráda, když je ta konev moc těžká, mám hrůzu z opaření.

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 12:06
Reakce na žluťásek:

já měla takovou vychytanou právě, že měla u hubičky ještě další držátko, aby šla nalejvat oběma rukama.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 12:08
Reakce na Potrefenáhusa:

A poplakala sis aspoň a sesmolila asi dvacet příspěvků, že sis ji rozbila? Protože to je neštěstí, kvůli kterýmu tě musí politovat nejmíň dvanáct lidí, podívej se na mě

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 12:15
Reakce na žluťásek:

já tě chápu, to znám taky!!!!! člověk si občas musí postěžovat a nechat se politovat.

u nás to bylo na spadnutí, byla ta hubička už nějakou dobu naťuklá (jsem čuně a dávám občas ohřát čaj do mikrovlnky, kterou mám výš jak výšku očí a párkrát jsem tu konev trefila :-D )

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 12:41
Reakce na žluťásek:

Mám cukání koupit si celou novou tu stejnou konvici, protože se mi hrozně moc líbí. A to obludné víčko, co doma zbylo z nějakého hrnku a které na ni teď muž posadil, ji tak hrozně hyzdí, že mám chuť do něčeho kopnout. Jsem nějaká přecitlivělá, když mě tu rozbrečí i pitomý porcelánový víčko.

Tak. A až sa zas rozbije konvica a ostane len viečko, môžete spárovať .

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 13:02
Reakce na Karja:

tak já nečekám, že by to udělal sám od sebe, to by byl asi platinovej diamantama posázenej;-) ale prostě bych ho požádala. je dobrý naučit se rozdělovat úkoly, obzvlášť když se rodina rozrůstá;-P

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 16:30

nemůžu se zbavit myšlenek na to, co si asi myslí nebo jak vůbec uvažuje člověk, který zlodějinou nebo podvodem zaviní propadnutí střechy.

pokud za to může projektant, tak snad jeeště chápu, že je prostě blbec, který nezvládl studia a počty. ale pokud za to může stavitel, který poddimenzoval třeba nosníky, což musel udělat vědomě, tak si myslel co? že to i tak udrží? že až to bude padat, bude v karibiku? že se to schválně naddimenzovává, takže se nestane nic, protože to bude mít ideální rozměry?

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 17:02

Dovolily byste, aby vase dite vzala do kina matka jeji spoluzacky ze skolky (zna ji a chce jit)? Dovolily byste, aby dite tato matka vzala i na kurz poradany skolkou, kam vy nemuzete a ona tam bude dohlizet na vlastni dite a nabidla vam, ze pohlida i to vase?

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 17:25
Reakce na Candance:

Děti nemám, jen neteře a synovci, s nimiž jsem často, takže mám představu, jak se předškolní děti chovají. A dovolila bych to. Moji sourozenci si také děti občas vypůjčí od sousedů či kamarádů a naopak. Záleží, jak spolu ty dvě konkrétní děti vycházejí, synovec se kupříkladu s dítětem od sestřenice hrozně mele, takže tam společné hlídání zavrhli, protože to bylo trápení pro všechny.

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 17:26
Reakce na Candance:

Běžně jsme podobné reciproční akce dělávali. Někdy i s přespáváním.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 17:45
Reakce na Karja:

Deti se znaji, dost se kamaradi a i my se obcas navstevujeme, takze me dost zarazilo a rekla bych, neprijemne prekvapilo, ze to matka  odmita.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 19:07
Reakce na Candance:

Tak to bych řekla, že jí třeba něčím vadíte:-D. A nemusí to mít žádný racionální důvod, ani chybu ve vás. Kupříkladu na mojí sestřenici měla kamarádka nerva zato, že s ní bylo dítě klidné. Prostě "žárlivost, závist", že ona to její dítě umí lépe uklidnit.

A nebo vás nechce obtěžovat či má strach, že se bude muset obdobně revanšovat:-D.

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 19:14
Reakce na Candance:

Štvalo by mne to až pokud bych zjistila, že s jinými ji pouští. Někteří rodiče to takhle mají nastaveno "se mnou cokoli, beze mne (nebo jiného člena rodiny) nic," nebo může mít pocit, třeba i zkušenost, že by to bez ní nedalo dítě. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 19:36
Reakce na Candance:

ja bych z toho zadne zavery nedelala. treba do kina bych nepustila ani jedno svoje dite s nekym cizim, protoze vim, ze tam proste nevydrzi a rusi. tak ho prece nehodim na krk nekomu jinemu.

nekdy s diky odmitnu i navstevu u kamaradky s pohlidanim, jednoduse proto, ze by mi mladsi dite zustalo doma samo a ja potrebuji pracovat. kdyz mam obe, tak o nich pul dne nevim, ale ta mladsi se sama moc neumi zabavit. takze paradoxne by mi to misto pomoci pritizilo. 

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 21:06
Reakce na Candance:

Taky bych z toho nedělala závěry, záleží na soustě dalších okolností, třeba má strach aby neobtěžovala, nebo že by to dítě nezvládlo. Nebude to nic osobního :-)

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 22:26
Reakce na Potrefenáhusa:

já se snažím prát utěrky na co nejvíc stupňů, aviváž nedávám, protože do nich balím chleba a když voní utěrka, přejde to na chleba, takže místo aviváže dávám ocet, který by měl odstranit zbytky prášku (mám teda na to spešl utěrky, ale peru je s ostatníma). Taky možná by pomohlo vyčistit pračku od potenciálních zbytků pracích prostředků - nechat projet jeden prací cyklus naprázdno na nejvyšší teplotu a do bubnu nalít celou lahev octa (radí to i opraváři nebo se na to myslím prodává i nějakej speciální prostředek)

Kromě toho sušení venku by mohlo pomoct i žehlení, jestli nežehlíte.

Žehlím a pračka je asi 2 měsíce nová a nic se nezměnilo. Ale ten ocet určitě zkusím.

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 22:30
Reakce na Ginevra:

Podle mé zkušenosti prádlo voní tehdy, suší-li se venku (na balkoně). Klidně i teď, v zimě. To pak teda dosušuju doma. 

To je pravda a pokud počasí dovolí, mám prádlo na zahradě, ale na utěrky to neplatí. Prostě jsou zatuchlé. I ty nově koupené rychle zatuchnou.

Online Ginevra
911 příspěvků moje polička 16. ledna 2017 22:46
Reakce na Ronna:

A je to čistá bavlna nebo jaké je složení?

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 17. ledna 2017 10:36

Prosím, jak se vrací zboží do PF? Našla jsem nějaký formulář "odstoupení od smlouvy", v něm toho ale moc není, třeba tam není kolonka číslo účtu k vrácení peněz. To mám poslat ten formulář a čekat na další pokyny? 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 17. ledna 2017 11:45
Reakce na Ronna:

Nemohlo by to být skladováním?