"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 20. ledna 2017 11:39
Reakce na pecka:

Mně pomáhá na kašel jitrocelový čaj, bezvadnej na takový ty jarní kašle z ofouknutí či studených mezí.

A jednou jsem měla hrozný kašel celkem dlouho a pomohlo mi až když jsem po týdnech rezignovala, tři dny zůstala doma, nevycházela a odpočívala.

A to píchání bych přisuzovala k tomu kašli/nachlazení/atd.

Offline Noren
616 příspěvků moje polička 20. ledna 2017 11:48
Reakce na pecka:

Mně nejvíc pomáhají prášky Stoptussin a k tomu čaj se zázvorem a citronem. To mě vždycky zachrání, když mi začíná kašel.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 20. ledna 2017 12:13
Reakce na pecka:

Pokud to je zatím jen suchý kašel, tak bych dala taky ten stoptussin - kromě toho, že kašel mírní, tak zároveň zkapalní případný hlen, který pak lépe vykašlete. Pkud začnete něco vykašlávat, tak už bych dávala třeba jen ACC.

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 20. ledna 2017 16:29

Ďakujem za rady.Po práci smer lekáreň a posteľ na celý víkend.Snáď sa dám dokopy čo najrýchlejšie.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. ledna 2017 16:36
Reakce na pecka:

já si na všechno dělám obklad ze sádla  na prsa, sádlo a na to igelit, a do postele. pokazit tím nic nemůžete, myslím.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 20. ledna 2017 17:44
Reakce na pecka:

Ještě poznámka - jsem alergička i astmatička a už několikrát mi pomohlo, když jsem si k běžné léčbě přidala i antihistaminika.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. ledna 2017 18:53

prosím vás, proč mi nejdou dostat fotky z foťáku? včera to normálně šlo, dnes připojím kabel, foťák se sice nabíjí, ale jinak se nestane nic - nepřipojí se k pc, nenaskočí žádné okno ani ikona, a v "mém počítači" není vidět. dá se s tím něco udělat?

edit: zkusila jsem dát do pc přímo kartu a nestalo se nic   neříkejte mi, že to z ní nepůjde dostat.

edit2: po druhém restartu pc to naskočilo   tedy je to již irelevantní otázka, pardon.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 20. ledna 2017 21:30
Reakce na Emerald:

Dcera je alergicka a taky ji pry kasli pomahaji antihistaminika

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 20. ledna 2017 22:02
Reakce na Candance:

tak antihistaminika pomahaji asi kazdemu. nasa pediatricka detem psala xyzal u zahleneni. sama to nedelam, ale muze to fungovat. 

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 20. ledna 2017 22:02
Reakce na Emerald:

Nase doktorka take na kasel doporucuje antihistaminika, napomahaji snizit otok sliznice, coz pomuze i pri kasli.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 20. ledna 2017 22:15
Reakce na continuity:

U mě dřív každá viróza provázená kašlem přešla do zánětu průdušek a skončila jsem s antibiotiky. Od té doby co užívám při kašli antihistaminika, tak to nikdy tak daleko nedošlo ( klepu, kde můžu ). Kvůli astmatu ještě v těch akutních fázích nachlazení inhaluju Symbicort, ale dřív mě ani ten před ATB nezachránil.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 21. ledna 2017 20:06
Reakce na ziginka:

Dceri se jinak hned udela nejaky zanet v uchu a takto nevznikne.

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 22. ledna 2017 14:18

Nesledujete někdo norské stránky s počasím, nemáte odkaz?

Offline Skat
46 příspěvků moje polička 22. ledna 2017 14:42
Reakce na Ronna:

Nesledujete někdo norské stránky s počasím, nemáte odkaz?

Yr.no

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 22. ledna 2017 14:56
Reakce na Ronna:

Přesně yrno.cz

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 22. ledna 2017 15:07

Děkuji.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 22. ledna 2017 17:33

Myslím, že tohle je přesně to fórum, kde se hodí se zeptat ...

Jak to děláte s parfémem v práci? Respektive - žádný parfém přeci nevydrží od rána až do večera. Jak to děláte, když jste mimo domov? Kupujete po dvou kusech? Taháte s sebou  kabelce? Máte v práci jiný druh vůně? Smí se to vůbec, to překrýt jinou vůní? Nebo to neřešíte?

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 22. ledna 2017 17:44
Reakce na MP Meri:

Já mám jeden doma a jeden v práci, tu samou vůni. Ale já jsem alergik, používám jediný parfém, po kterém jsem si jistá, že se neosypu. Občas zaexperimentuju, ale obvykle to nedopadne dobře. 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 22. ledna 2017 17:47
Reakce na MP Meri:

Menšie balenia v kabelke (dokonca mám na to zvlášť pytlíček, aby sa nepoškodili), z väčších balení si urobím odstrek do refanu . Inými slovami prelejem (prestriekam) do malého náhradného balenia. Dajú sa kúpiť na rôznych miestach, v parfumérkach majú poäčšinou predražené Travalo, obľúbené sú zdroje flakony.skvankat.refan-parfemy.cz a podobné stránky, prípadne proudstyle.com.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 08:04
Reakce na MP Meri:

Plnitelné flakony se dají koupit i v parfumériích nebo ve větším Tescu - tam kolem stovky ve stylu kabelkových (neprůhledných barevných) s kamínky.