No, jestli nezvládá ani hygienu, tak je to dost divný... ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Navíc ona byla vždycky kočka, upravená doma, venku. Zvládala náročnou práci. Já fakt nevím. Budu to pozorovat. Poslední roky všechny kamarádky mají děti (včetně mě), ale tohle jsem u nikoho nezažila. Možná jen zbytečně plaším.
Veľmi pravdepodobná popôrodná depresia. Depresia je niečo iné ako laktačná psychóza. A áno, je pokojne možné, že manžel to tak nevie vyhodnotiť, totiž príchod prvého dieťaťa do rodiny je taká obrovská zmena, že nemusí vidieť, kde je hranica toho a kde už hranica nejakej patológie. Pri depresii nemusia byť aktuálne prítomné "zlé" myšlienky, tobôž sa to nemusí prejaviť pri jednom telefonáte. Prejavy môžu by iné - neprimeraná únava, strata/oslabenie vôle, neprimerané obavy, nerozhodnosť, nechuť sa o seba starať - môže byť aj jeden z prejavov adhedónie. Typický je horší stav ráno ako večer.
Myslím, že toto je na odborníka.
Možná zbytečně plašíte, možná také ne. Je možné, že pokud se té péče aktivně ujmul manžel a ona vlastně dítě ani moc nechtěla, prostě je pro ni pohodlné to na něj přehodit. Moc s tím ale nekoresponduje to zanedbávání péče o sebe, i když teď v zimě, po porodu to dokážu pochopitl. Spíš bych se ale obávala poporodní deprese, to že před vámi zvládne vypadat v pohodě ještě o ničem nevypovídá, netušíte jak to je, když se "nesnaží". Obecně poporodní deprese nepřejdou samy, čím dřív se podchytí, tím lépe. Stav se časem spíš zhoršuje. Měli jsme takový případ v rodině, je to opravdu náročné, i pro okolí. Myslím, že promluvit s odborníkem by bylo na místě, slouhlas se slunicko.
mozna to zalezi i na typu mycky? protoze pro me jsou jar platinum taky nejlepsi kapsle, ostatni se mi spatne rozpousti
To že říká, že je v pohodě nemusí být pravda. Taky jsem si prošla baby blues a posléze asi i slabší depresí, kdy mi nebylo vůbec dobře, ale stěžovat jsem si nedokázala. Radši jsem řekla, že je vše ok. Vlastně o tom ví jen jedna kamarádka, které jsem to řekla až po dvou letech.
Děkuji všem za názor. Příští týden se s ní uvidí její nejlepší kamarádka (jsme všechny dobré kamarádky, ale přece jen má k ní blíž) a uvidí se. Zná se dobře i s jejím manželem, takže může něco naťuknout. S odstupem dalšího dne si myslím, že to opravdu není úplně v pořádku.
Držím palce.
Mam hrozne hloupy dotaz - divala jsem se na Popelku, ani nevim, zda je to premiera ci repriza. Vyhrala pani ci slecna, ktera mela v usnich laluccich asi 5 centrimetrove plne disky (doted jsem videla jen vlozene krouzky). Mela to natazene do asi poloviny krku.
Ted dotaz: jak se s tim spi? Boli to? Jak to ucho vypada po vytazeni? To se ten previs ureze?
Nenatrefil někdo na květinářství či hobby market, kde by se dala koupit tahle rostlina? Myslím jako pokojovka v květináči. Díky moc!

Netuším,ako sa s tým spí,či to bolí ani nič,čo sa pýtate.Jedine som čítala niekde,že ak osoba zmení názor,tak sa to zašíva.Podla mňa tie jej boli dosť,ale že dosť veľké.
Ja mám skúsenosti len s menším rozmerom. Mne sa s tým spalo normálne, niekedy som si to na noc vyťahovala. Predpokladám, že tí čo majú väčší rozmer si to na noc vyťahujú. V prípade, že ich nemá v uchu tak sa doporučuje nosiť záťaže(ťažké náušnice) aby ostala koža pružná, niekto si ten otvor preťahuje cez ucho. Známemu ucho prasklo museli mu ho zašívať. Predpokladám, že až si to dotyčný rozmyslí, musí si to dať zašiť.
rděnka? (u nás se jí daří pod zažitým názvem prděnka... ehm
) vím, kde koupit jen v e-shopu, v květinářství jsem ji neviděla
Díky za reakci. Ano, je to "prděnka" :-) V eshopu bude k dostání asi malá, ráda bych větší, ale když ji nenajdu, budu ráda za malou!
Co je to ten marketplace na ASOSu? Nakupoval jste tam už někdy někdo?
Bakker.com slibuje v 1. polovině března "Výška při dodání cca 40 cm, v květináči Ø 14 cm."
mám zkušenost, že e-shopy v zimě kytky v naprosté většině neposílají, tak nevím, jestli by to nebylo třeba pozdě
Díky moc za tip, nenapadlo mě juknout k Bakkerovi, i když jsem tam v minulosti nakupovala!
není vůbec za co
mám s nimi opakovaně dobrou zkušenost, na rozdíl od jiných kytkových e-shopů...
Dá sa niekde na facebooku nastaviť, že nie je vidno, či som prítomná?
Lebo potrebujem tam niečo nájsť a viem, že tam čaká niekoľko ľudí, ktorí so mnou budú chcieť dnes silou mocou komunikovať a na to budem mať čas tak najskôr večer.
Co byste dali za dárek kamarádce aby trochu vypadla sama mezi lidi a třeba s někým pokecala tak? Jako nějaké tipy mám (třeba kurz vaření), ale jsem limitována financemi, ideál je tak do pětistovky a s tím moc parády nadělat nejde. Pokud budete mít někdo nějaký nápad, nadhazujte tipy, třeba mi to nějak napoví. Děkuji.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí