& Katrin_kouří_cigarety: no ja ten proces zmetania uhlikov nepoznam, nikdy som ho nevidela, ale pride mi, ze to je vlastne to iste ako ked sa tu spominala uhlikova voda - co som nerobila a nevidela tiez :-/ ale pri tych uhlikoch ide o to, ze sa do pohara s vodou pomaly hadzu hlavicky (?) zapalenych zapaliek a podla toho, ci ostanu na hladine alebo klesaju babina vie, ci pocaroval muz, zena, slobodna dievka a pod.
ano, to "z oci" znamena, ze na vas niekto zle pozrie alebo ma zle oci a vam je z toho priserne zle (napr. vyraz Melanie Trump?
) niekedy za to dotycny ani nemoze, vobec to nemusi byt cielene "teraz na teba pozriem a znicim ta". a niektore typy maju uhrancivejsi pohlad ako ine: napr. mna sa vcera vecer babina pytala, ci to bol chlap s ciernymi ocami a zrastenym obocim (lebo sa hovori, ze taketo typy to sposobuju). nuz, ano, tmave oci, vyrazne obocie. a zo skusky vyletel :-/ ale opät - nie je zle kazdemu, kto ho vyhodil zo skusky, samozreme. niektori su na tieto energie citlivejsi, ini nie. kamoska zase hovori, ze s niektorymi ludmi sa ani nemoze bavit, lebo citi, ako z nej vysavaju energiu a je po stretnuti s nimi totalne vystavena. takze... co ja viem.
babiny cez vikend spytam, ako to vlastne cele je. v kazdom pripade to neberiem nijako fatalne, ale vnimam to ako stare povery, folklor a kulturu nasich predkov, to ma zaujima.