"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Garfie
28589 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 15:05
Reakce na Karja:

Nějaký jiný kurz, třeba keramiky? :-)

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 18:08
Reakce na slniecko:

Dřív to bývalo na Timeline, že když se sjelo vlevo pod ty rámečky, tak se na přehledu posledních aktivit dala zaškrtnout možnost skrýt aktivity, ale kam to zmizelo, co provedli ten redesign, to bohužel netuším.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 22:17
Reakce na slniecko:

Dá sa niekde na facebooku nastaviť, že nie je vidno, či som prítomná?

Lebo potrebujem tam niečo nájsť a viem, že tam čaká niekoľko ľudí, ktorí so mnou budú chcieť dnes silou mocou komunikovať a na to budem mať čas tak najskôr večer.

V pravém pruhu chatu úplně dole je takové ozubené kolečko Možnosti, když si dáš Pokročilá nastavení, tak je tam možnost vypnout chat jen pro někoho nebo vypnout chat pro všechny (příp. vyjma někoho).

Já mám chat vypnutej pořád pro všechny vyjma pár vyvolených, doporučuju :)

Offline Morrigan
75 příspěvků moje polička 29. ledna 2017 21:00

Dobrý den, protřebovala bych pár rad. Zkoušela jsem googlit a nic moc jsem nenašla, tak se ptám zde, jestli nemáte někdo zkušenosti. Kdysi jsem odbarvovala vlasy, pak jsem na to hodila zrz a nakonec jsem přes rok hennila. Každopádně, je tam stále vidět ten předěl, kde už jsem ty vlasy neodbarvovala, rozdíl tak tři a více odstínů...ty konečky jsou už skoro jahodová blond. Chystám se přejít na chemické barvy. Chtěla bych se zeptat, jak zakrýt ten přechod, aniž bych to stříhala? Kdybych to stříhala, mám mikádo a to se mi opravdu nechce, mám vlasy do pasu.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 30. ledna 2017 16:26
Reakce na žluťásek:

+ wendulka vďaka!!!

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 31. ledna 2017 11:28

Nevíte někdo, kdo doručuje zásilky pro Tchibo? Na stránkách to nějak nemůžu najít  

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 31. ledna 2017 11:47
Reakce na Mohučanka:

Geis Parcel, změnili to, dřív pro ně jezdila jiná společnost. Na stránkách Tchibo se to najde u vrácení zboží

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 31. ledna 2017 11:56
Reakce na Emi:

Díky moc, tam jsem to vůbec nehledala. S Geis nemám žádnou zkušenost, ale věřím, že termín doručení 6.2.-9.2. časem trochu zúží  Hlavně že to není ČP.

Offline Katrin_kouří_cigarety
156 příspěvků moje polička 31. ledna 2017 12:20
Reakce na Lamicka:

Navíc ona byla vždycky kočka, upravená doma, venku. Zvládala náročnou práci. Já fakt nevím. Budu to pozorovat. Poslední roky všechny kamarádky mají děti (včetně mě), ale tohle jsem u nikoho nezažila. Možná jen zbytečně plaším.

Neplašíte.

Všech, co mají jakoukoliv formu deprese, je mi líto, protože sama vím, jaké je to peklo. Vaše kamarádka vykazuje většinu příznaků, kromě hygieny i to nevycházení ven. Nicméně, ona sama nemusí úplně vědět, co se s ní děje. Promluvte s ní, nasměrujte ji k lékaři. Nechoďte kolem horké kaše (depresivní lidi unavujou dlouhé rozhovory) a řekněte jí, že vypadadá na depresi, a že by jí odborník mohl pomoci. Držím palce.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 31. ledna 2017 12:39
Reakce na Mohučanka:

Mám zkušenost, že Geis to doručí do druhého dne po převzetí. Ale nevím, jaká je s nimi domluva ohledně času, protože nám doručují do firmy během pracovní doby.

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 31. ledna 2017 13:03
Reakce na Mohučanka:

Tchibo by mělo poslat e-mail, že předává zboží k přepravě. Předpokládané datum doručení je obvykle následující pracovní den. U nás řidič Geis ráno posílá sms nebo volá, zná orientační čas doručení a zjišťuje, jestli se nám to hodí. Je to hodně o lidech, ale obecně Geis funguje dobře. 

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 31. ledna 2017 13:05

Děkuji. Je dobré vědět, že nemám chodit kolem horké kaše, to člověka ani nenapadne. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 31. ledna 2017 13:09
Reakce na Emi:

a Bledule

Díky moc za veškeré informace!

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 01. února 2017 13:30

verite na urieknutia, porobenia a "prekliatia"? ze sa na vas niekto zle pozrie, chytite "z oci" a vam je neskutocne zle? zazili ste to? 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 01. února 2017 13:57
Reakce na palahniukowa:

Z oči už som zažila, aspoň myslím že to bolo ono. Stalo sa to pred 8 rokmi, na silvestra v Krakove. Pamätám si ako keby to bolo včera. Išla som s kamarátmi električkou domov a zrazu mi prišlo strašne zle, nemohla som dýchať, bolo mi na odpadnutie, celková slabosť. Museli sme vystúpiť, ľahla som si na lavičku a asi tak 20 minút ma tam kriesili. Som sa nemohla ani postaviť, ani rozprávať som nemohla, a potom to zrazu úplne prešlo. Bola to veľmi zvláštna situácia, dodnes neviem čo si mám o tom myslieť. Teda myslím si, že to bolo z oči, ale kľudne to mohla byť len chvíľková slabosť. Nemám to ale s cim porovnať. Nikdy mi zle nebyva, nikdy som neodpadla a nikdy mi tak zle nebolo. Ešte než mi prišlo zle začula som ako ma v električke ohovárajú tetky, že ich nepustím sadnúť, bola ale tak narvaná že by som sa ani nepostavila. A bola som vo veku kedy mi to extra neprekážalo. Spojila som si to tak, že od nich som to z oči dostala. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 01. února 2017 13:59
Reakce na palahniukowa:

Stalo sa ti niečo podobné?

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 01. února 2017 14:30
Reakce na paktofonika:

tiez mam pocit, ze som vcera mala z oci. skusala som v skole od rana do vecera (neprehanam), pocas toho, ako poobede odpovedal jeden chlapec, ma priserne rozbolela hlava. nebolo to nedostatkom vody, lebo od rana som vypila dva litre cistej vody, ktoru som mala pred sebou na stole. dala som si quarelin, nepomohol. vecer som sadla do autobusu a koniec: ako som sa posadila, rozhucalo sa mi v usiach, hlava bolest neskutocna, priserne bolesti brucha a pocit na zvracanie, myslela som, ze odpadnem a a velmi sa mi chcelo spat, totalna slabost - presne ako pises ty. rychlo som napisala otcovi, ze je mi priserne zle, ze mam asi z oci, nech poprosi babinu, aby mi zmetala uhliky (uz davnejsie predtym mi to raz ci dvakrat pomohlo). trvalo to asi hodinu, kym to zafungovalo, ale prisaham, ze som myslela, ze sa toho nedozijem. 

este ma otec stale upozornoval, ze nesmiem zaspat - lebo vraj to je najhorsie a vraj sa clovek uz ani zobudit nemusi (fakt sa nejako extremne nezaujimam o podobne veci, vsetko sa snazim vysvetlovat racionalne - fyzika, chemia, stres - no ale vcera...). a naraz sa mi ulavilo, hned som pisala otcovi spravu, ze uz to pomalicky povoluje na hlave a bolo to presne v momente, ako mi on napisal, ze uz to bude dobre, ze uz sa podarilo. fakt som nechapala, ako presne v tom momente, ako sa to babine podarilo, mne zacalo byt lepsie. vraj som mala silne urieknutie, z 18 zapaliek 16 pocarovanych (ritual sa robi s 3 zapalkami), mala som aj stare prespate porobenia.

ale ako pise Amun, ta sugescia podla mna prichadza teraz spätne (haha): je pravda, ze posledne mesiace sa citim fyzicky velmi zle. bolesti brucha, hlavy - logicky, pripisujem to stresu alebo potravinovej intolerancii: tak som uz davnejsie vylucila gluten, muky, lepok, mlieko, laktozu... a stale mi bolo blbo - ale: mohlo mi byt predsa blbo prave z toho, ze ano  tak uvidim, co bude teraz. od rana si googlim porobenia, prekliatia a pod., lebo fakt to bol velmi cudny zazitok. naozaj som si myslela, ze je mi koniec a naraz - lusknutim prsta - mi bolo dobre. sialene. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 01. února 2017 14:33
Reakce na paktofonika:

Zcela přízemně bych vinu přisuzovala spíš té narvané tramvaji, kde nebylo k hnutí a tím pádem zřejmě vydýchaný vzduch. V kombinaci s vytopeným vozem a zimním oblečením bych se tomu vůbec nedivila, ani když jinak na žádné omdlívání netrpíš.

Mám polovinu rodiny z Východního Slovenska, kde tyhle pověry pořád dost frčí, miminkům se vážou na zápěstí červené nitky a dělá uhlíková voda. Pro mě je ta představa dost úsměvná, zvláště pak, protože jsou to všichni hluboce věřící katolíci, ale nikdy jsem jim to nevymlouvala. Sama tomu ovšem vůbec nevěřím.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 01. února 2017 15:03
Reakce na palahniukowa:

"je pravda, ze posledne mesiace sa citim fyzicky velmi zle. bolesti brucha, hlavy - logicky, pripisujem to stresu alebo potravinovej intolerancii: tak som uz davnejsie vylucila gluten, muky, lepok, mlieko, laktozu... a stale mi bolo blbo - ale: mohlo mi byt predsa blbo prave z toho, ze ano"

hlavne utekaj k doktorovi.