"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 04. února 2017 12:48
Reakce na Berta:

Ja si pamätám, ako som bola prvý raz na spirometrii a k tomu pridružených odberoch a bola tam ceduľa, že "24 hodín pred vyšetrením nepožívať alkoholické nápoje". No na to ma nikto neupozornil vopred, keď ma tam posielali, tak som celá vyklepaná hovorila sestričke, že ma to strašne mrzí, že mi asi budú musieť dať iný termn, lebo mi to nikto nepovedal a ja som mala včera k večeri pohár vína. No a sestrička na mňa chvíľu pobavene kuká a potom s úsmevom hovorí...to ignorujte, to tu máme vyvesené len preto, ab nám sem ľudia nechodili ožratí.

Ako chápete, ráno na odbery.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 04. února 2017 13:14

Dotaz, mám jít na slavnostní večeři, asi teda dost slavnostní, můžu v černých kalhotách a nějaký pěkný top k tomu? Plus psaníčko (musím koupit, klidně dejte tipy na pěkný) a teda buď lodičky nebo baleriny se špičkou..já prostě nemůžu mít dlouhý šaty, to nepůjde, leda teda lbd..

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 04. února 2017 14:19
Reakce na Ounz:

Psaníčka jsem viděla pěkná v Aldo. Myslím, že tak jít můžete. Když si vzpomenu, jak jsem si teď několikrát v divadle a na slavnostní večeři připadala "moc" v LBD s psaníčkem... škoda.  

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 04. února 2017 14:24
Reakce na Lamicka:

No, jsem zvědavá, nerada bych si uřízla ostudu, na takový večeři jsem ale ještě nebyla, tak si nejsem jistá. Každopádně děkuju.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 04. února 2017 14:37
Reakce na Ounz:

V protokolu se neorientuju, ale já bych se oblíkla přiměřeně slavnostně, ale zároveň tak, abych se cítila skvěle a užila si to.

Abych na to, co mám na sobě, nemusel ani chvilinku myslet...

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 04. února 2017 14:39
Reakce na Jehelníček:

No, to bych ráda no  tak ještě mám čas, tak si něco koupím..

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 05. února 2017 08:53

Spomenula som si ,ked ste tu pisali o holeni sa,umyvani sa pred navstevou u lekara v polomrtvom stave,na jednu historku z detstva.Mala som 7 rokov,rodicia boli v praci.Dostala som za ulohu po urobeni si uloh povysavat."Podarilo" sa mi vsak dost nestastne zakopnut o koberec a rozbit si hlavu na hrane stolovej nohy.Suseda hned volala rodicom,ze treba so mnou do nemocnice.Ja som poctivka namiesto lezania,kym pridu domov...vysavala s krvacajucou hlavou byt.Mamina takmer skolabovala,ked to videla,a druhykrat,ked jej osetrujuci lekar povedal,ze par milimetrov a mohla som byt na druhom svete.

PS:aby som nebola OT,dodnes neviem poriadne chodit-stale niekde zakopavam a ked je mokro,nohy zozadu mam vzdy oprskane a po zaschnuti to vyzera "skvele".Ako chodit,aby som nevyzerala ako prasiatko a moje topanky nevyzerali ako 1000-rocne?

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 05. února 2017 09:18
Reakce na pecka:

Keď je takto mokro, tak mi tak vyzerajú aj nohavice až po kolená. Riešim to proste výhradne tmavými nohavicami na zimu.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 05. února 2017 16:57

Mám MacBook a zastaralý prohlížeč (safari) Ráda bych aktualizovala, ale než mi to dovolí někam vlézt (apple store), chce to po mně číslo platební karty.

Chápu dobře, že je to pro případ, že bych si kupovala něco jako hry a tak?

Předpokládám, že za aktualizaci se neplatí?

Děkuju.

Online Sweet Potato
40485 příspěvků moje polička 05. února 2017 17:24
Reakce na Jehelníček:

To je divné, kartu to po mně chce jen, když něco kupuju. U aktualizací nikdy. To bys viděla předem cenu, kdybys stahovala něco placeného.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 05. února 2017 18:04
Reakce na Sweet Potato:

Já se na tu aktualizaci neumím dostat. Asi nemám pořádně vytvořený účet? A když ho chci vytvořit, chce to právě tu kartu. Zítra to ještě zkusím!

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 05. února 2017 21:52
Reakce na Jehelníček:

apple id by melo jit vytvorit i bez cisla karty, jde to preskocit. ale kdyby to neslo tak bych se ji ani nebala zadat. aktualizace je samozrejme zdarma

Offline Šošanah
76 příspěvků moje polička 06. února 2017 00:02
Reakce na žluťásek:

Souhlasím, vypadá to, že jsem Váš text ignorovala, ale dostala jsem se sem až se zpožděním :-)

To, co píšete, může na druhou stranu platit i o přesvědčení z opačné strany spektra. Krize zkrátka tříbí.

Offline Garfie
28590 příspěvků moje polička 06. února 2017 09:05
Reakce na Jehelníček:

viktorka_od splavu  Myslím, že vytvořit ID bez čísla karty nejde, ale aktualizace jsou určitě zadarmo. Pokud náhodou odejde nevyžádaná platba, dá se to reklamovat. Známému takhle Apple dokonce vrátil cca 10 tisíc, které utratil pětiletý syn za hry během asi čtvrt hodiny  

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 06. února 2017 09:40
Reakce na Garfie:

Děkuju. Jdu do toho!

viktorka_od splavu přeskočit nelze :-)

Offline kkristýna
139 příspěvků moje polička 06. února 2017 21:36

jde to obejít, ale oklikou https://www.letemsvetemapplem.eu/2011/12/21/jak-vytvorit-apple-id-bez-kreditni-karty-2/

Ještě před rokem to fungovalo.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 07. února 2017 14:38

Nemohla byste mi nektera uz konecne vypnout ty internety a poslat zpatky do pracovniho procesu ?

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 08. února 2017 20:49
Reakce na Garfie:

hm, to jsem chtela rict. Pokud už nekde delate účet, kde je číslo karty, tak je dobre si tam dat poradne heslo. On vraci penize i Google, ale je to zbytecny vopruz to Pak resit.

Offline barbucha blogger
35935 příspěvků moje polička 09. února 2017 20:12
Reakce na :

Ty máš plný právo sedět kde se ti zlíbí, i si kdykoliv kamkoliv odsednout. On naopak nemá právo spolucestující jakkoliv obtěžovat. Ani fyzicky, ani slovně.