"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. února 2017 17:19
Reakce na :

Uf, to je teda "hustý". Já v Čechách už dlouho nelyžovala, ale v cizině, když nastupovalo dítě, tak lanovku vždycky přibrzdili, dítěti třeba i pomohli...Rozhodně by jim tam nikdo neproklouzl - to je vážně selhání obsluhy. Při běžném provozu považuju za zásadní dohled doprovodu nad dítětem, ostatně stejně jako všude jinde.

Offline brrr
12370 příspěvků moje polička 11. února 2017 17:30

To se mi líbí v Alpách. Když jede schishule těch malých dětí na lanovku, tak děti přidávají k ostatním cestujícím. Ti bez řeči dítěti pomůžou nasednout, když potřebuje (pomáhá samozřejmě i obsluha), cestou případně utřou nudli a nakonci je vpustí mezi ostatní pimprlata. Automaticky.

Online Karja
44756 příspěvků moje polička 11. února 2017 17:32
Reakce na :

Jo a přesně za tohle platíte pomalu tisícovku skipas, aby všichni čuměli a nikdo se nestaral. Měla jste při vší smůle štěstí, pokud je malý sráz, tak tam ty sítě nejsou, ale stejně by si tam člověk dost nabil. Já se k lyžování vrátila po x letech, v Rakousku pohoda, všude minimálně jeden člověk vevnitř a druhý přímo u nástupu. Zato v krkonoších mě praštila kotva po hlavě, já nevím, jestli je povinnost těch vlekařů asistovat, ale za tu cenu těch skipasů a hlavně riziko zranění snad ano.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 11. února 2017 17:49
Reakce na :

šmarjájózef

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 11. února 2017 18:13
Reakce na Karja:

Jsem po dlouhe doba byla na vecerku v Peci, pucila jsem si bigfooty a utvrdilo me to ve dvou vecech. Ze ty lyze chci a ze v cr si uz proste nezajezdim. Jako nechci aby to znelo nafoukane ale proste me stvala kotva, jezdit se po pul hodine dalo jen v pasu vedle lanovky a celkove to stalo za prd. Uz se tesim do zahranici na poradnou jizdu.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 11. února 2017 19:46
Reakce na Karja:

to je asi jak kde, loni už nevím kde jsme to byli a přesně, přetáhla mě kotva přes hlavu a vlekař akorát blbě čuměl, když jsem se snažila pomoct děcku vypadal že se dobře baví, pak se otočil a šel pryč. letos na dolní moravě fajn, byli tam chvílema dokonce dva, pomáhali, podávali... u sedaček taky stáli, průběžně lopatou upravovali nájezd/výstup, zpomalovali... a když jsem ještě jezdívala s našima, to nebyly turnikety, dělili se s vlekařema o slivovici a jezdili jsme každou druhou jízdu zadara:D

Amun to je strašný!

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 11. února 2017 22:03

tak k tem lanovkam, tam kde jezdime my, porad lanovka zastavuje, protoze nekdo nezvladne nastoupit anebo vystoupit. a klidne jsou to i dospeli. od toho tam ta obsluha je, aby hlidala, ze se neco nedeje. je fakt, ze nekde jsou vlekari divni, ale skupinam s malyma detma vetsinou nejak pomahaji i bez ptani. 

sama s detma (5 a 8) jezdim na lanovkach uz dost let, ale jsou vycvicene (az moc otrle a musim je spis umravnovat, aby nedelali voloviny), zminovany pripad jsem hned vychovne pouzila. pokud je misto, tak je posadim tak, aby mely tu tyc na lyze mezi nohama a je to uplne bez problemu. 

popravde mi ta lanovka z celeho lyzovani prijde jeste nejbezpecnejsi, ale tak maler se muze stat i doma v obyvaku. nakonec byl nekde na nove prehled vsech lanovkovych nestesti a za poslednich par let byly dve podobne (ted nepocitam praskle lana a ten maler na bumbalce, kde se rodina vezla nakladni lanovkou). to neni zas tak moc, abychom se museli bavit o tom, jestli tam deti muzou nebo ne.

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 12. února 2017 16:44

neviděl jste někdo po vlastech českých tenhle mopík? Je to značka Burstenmann, mívali ho ve Scontu, ale už nemají. Asi budu muset vyrazit do Německa a prolézat hobby markety a domácí potřeby.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 12. února 2017 17:05

Mají Tchibo obchody kabinky, kde si můžete oblečení vyzkoušet? A pokud si něco objednám z e-shopu k vyzvednutí v prodejně, můžu to nejdřív zkusit a zaplatit teprve to, co sedí? Nesnáším tanečky s vracením zboží poštou, to radši objedu půlku Prahy.

Online luciole
1232 příspěvků moje polička 12. února 2017 17:22
Reakce na žluťásek:

Ano, mají, já kvůli tomu, že to lze vyzkoušet, už objednávám pouze do obchodu.

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 12. února 2017 17:42

Máte některá zkušenosti s barvou na obočí?

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 12. února 2017 19:19
Reakce na luciole:

Super, díky za rychlou odpověď.

Offline dost_bot
271 příspěvků moje polička 12. února 2017 22:20
Reakce na rozarka:

Mám zkušenosti s trvalou barvou, vyhovuje mi daleko víc než každé ráno nanášet, a taky vypadá daleko přirozeněji. Ale jsem brunetka, pokud jste světlá, určitě bych nekutila doma, ale svěřila se do rukou někomu zkušenému.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 13. února 2017 00:09
Reakce na rozarka:

Používám Refecto Cil. Má víc odstínů, které se mezi sebou můžou i míchat. Já jsem blond a používám přírodní hnědou s malou kapkou černé. K tomu používám krémový vyvíječ 3 nebo 4%. Koupit se dá přes e shop nebo i v některých kadeřnických potřebách.

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 13. února 2017 10:20
Reakce na dost_bot:

No,právě!  Každé ráno se sice namalovat musím tak jako tak,ale třeba o vikendu,když vynechám,mi bohatě stačí mít zvýrazněné jen obočí. Ale potřebuji to dělat sama,na kosmetice i u kadeřnice mi to netrefí,jak chci já

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 13. února 2017 10:27
Reakce na crazydaisy:

Dík,jak jsem hledala,jiný se asi u nás nevede,mám obočí hodně světlé,budu muset taky míchat,jinak by ta hnědá vyšla do moc teplé. Už jsem přemýšlela i nad barvou na vlasy,tam je odstínů mraky ,ale kdoví,jak by se to chovalo.

A permanentní,toho se pořád bojím 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 13. února 2017 10:33
Reakce na rozarka:

Já nevím, ale  mně se teda vždy barva z obočí do 14 dnů "vymyje". Obočí mně barví kosmetička, předpokládám, že také používá permanentní barvu, ale neptala jsem se. Myslím, že každodenní odličování  tu  barvu  prostě postupně  odstraňuje. Rozhodně tam nebudeš mít tu barvu trvale do konce života.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. února 2017 10:52
Reakce na Berta:

keby mi to vydržalo aspoň tie dva týždne, obvykle tak max. týždeň a už ho musím dokresľovať ceruzkou. A to som vyskúšala rôzne kozmetičky

Offline barbucha blogger
35936 příspěvků moje polička 13. února 2017 11:36
Reakce na rozarka:

Když už mám chuť na zvýraznění obočí, používám starší (t.j. poněkud vyschlou) řasenku.