"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 28. července 2019 12:01
Reakce na 0zero7:

​Jaky magnesko to presne je prosim? Ja kdyz potrebuju, aby to rychle zabralo, tak beru Magnosol, ale ten je na predpis. Spotrebu mam 1000-1500 mg denne.

Zarinya docela jsem zkoumala co a jak, protoze to fakt beru denne, a podle zdroju je lepsi magnesium glycinate a dalsi pak magnesium citrate (to je bezne sehnatelny, kupovala jsem ted to glycinate a ve vitamin shopu ho v obsahu meli jen 2 magnezia z asi 15). Magnesium oxide je nejbeznejsi a nejlevnejsi, ale nejhurs vstrebatelny plus u nekterych vyvolava strevni obtize. 

Jo a moje lekarka mi rikala, ze urcite nebrat dohromady s kalciem, pry se to nejak neguje

​ja to mg musim jeste prozkoumat, mam nejaky recky vyrobek a nebyl cas se tim vic zaobirat nez ho do sebe kopnout

Vypada to, ale, ze zabral a co tu ctu tak zrejme to co sem brala bylo jen takovy solichani....asi se v zari poradim s doktorem mam termin na krev. 

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 29. července 2019 11:56

Lush produkty jdou zrejme koupit asi jen v Lushi, co?

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 29. července 2019 12:14

Karja jo :)

ale maji eshop

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 29. července 2019 12:20

baltik Hmm, no budu si to muset objednat, pro me byly ty jejich prazske obchody hrozne z ruky I kdyz jsem tam bydlela:-D. 

Offline Samantha
3203 příspěvků moje polička 29. července 2019 14:00

Skončí někdy už to po.raný vedro?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 29. července 2019 14:02

Karja prijed ke me na kafe a pritom sfouknes lush....mam ho tri stanice metrem.

Offline Pinot Noir
29383 příspěvků moje polička 29. července 2019 14:19

Samantha Vedro mi tak nevadí, ale sucho :( Člověk se s tou zahradou několik měsíců se*e a veškerá práce přijde vniveč. Maliny, ostružiny, jahody, josta, všechno je hnusný, zaschlý, kytky zdechly, přitom jsem z hadice prolila majlant

Offline Mohučanka
7322 příspěvků moje polička 29. července 2019 14:21

Pinot Noir je to tak

My letos nemáme ani pořádnou mrkev

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. července 2019 15:02

Pinot Noir a když to bude pokračovat, tak ti tu hadici zakážou používat.

my máme naštěstí obrovskou nádrž na dešťovou vodu. stačí, aby jednou za měsíc aspoň dvě hodiny pršelo, a zase se poměrně solidně naplní.

na zahradě už zalívám i stromy. nějakou úrodu máme, jen je poněkud zakrslejší. ale zalívat musím všecko, hrášek, jahody, maliny, dokonce i brambory aby vůbec vylezly.

nezalévám trávu. přijde mi mega ujetý, když lidi mrhají pitnou vodu na zalévání trávníku, aby ho mohli každý týden sekat. v okolí se pár takových vyskytuje.

myslím, že budeme muset zalít i sad. což je asi 40 stromů. ach jo.

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 29. července 2019 15:12

Jiná Realita no u nás je asi stejně jako u vás, za poslední dny, kdy zřejmě někde pršelo, nespadla u nás ani kapka. Soused včera sekal trávu, nechápu, co seká, seká ji skoro každý týden (a vydatně kropí ze studny), nic na tom už dávno nemá, jen pár svlačců. 

Nádrže na vodu máme taky, ale prázdný, tak tam čas od času dopoustíme vodu ze studny, aby odstála. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. července 2019 15:25

Potrefenáhusa až bude prázdná ta naše, tak to bude znamenat smrt všech, protože pokud nebude pršet takhle dlouho, už bude všechno kolem prostě suché. je to bývalá stará čistička, myslím, že má rozměry cca tak 4 m na hloubku (minimálně tři, mám špatný odhad, ale já bych tam určitě vešla na výšku dvakrát) a 6 m na délku, je to spíš takový bazén. a do něj svedeny hádám tak stovky metrů střech. máme i vlastní studnu, ve které není pitná voda (někdo od sousedů ji zkazil), ale ještě jsme ji zatím nepotřebovali.

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 29. července 2019 15:30

Jiná Realita to my máme jen dva sudy (a malou zahradu), voda ze studny taky není nejspíš pitná, máme pitnou vodu z řadu. Ještě se teda nestalo, že by voda ve studně došla. Ale soused tam nemá ani zeleninu, ani kytky, má jen holej trávník, nevim, proč to furt seká a kropí jak blázen (a ani v tom domě nebydlí, zdědil ho nedávno a teď jen dojíždí se starat)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. července 2019 15:32

Potrefenáhusa já myšlenkové pochody těchto lidí nechápu a nevím, jestli se vůbec mám snažit. tráva je to první, co přestanu zalévat - ušetřím práci za sekání, benzin, přírodu i vodu. jestli uschne, tak obrazí, až zaprší.

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 29. července 2019 15:36

Jiná Realita Já letos už ani nezalívám. Akorát tajčata a pár truhlíků. Ono je to totiž tak nějak jedno. 

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 29. července 2019 15:37

Jiná Realita hehe, posekal i nám před plotem, a tam teda i bez sekání neroste skoro nic...teď jsem tam přesadila dvě divizny a dala jsem si radši kolem nich kameny, jinak by určitě skončily našrot

my teda taky sekáme málo a jen místa, který využíváme, ale je ta zahrada fakt dost nevzhledná, teď už je teda pomalu skoro suchý všechno, i ty dlouhý trsy

jedině mochna a bršlice vypadaj v dobrý kondici

Offline Pinot Noir
29383 příspěvků moje polička 29. července 2019 15:39

Jiná Realita Jo, trávník se zazelená hned, ten mě netrápí. Ale to ovoce . Nádrž nemáme, když jsme stavěli, na podzemní nebyly peníze. Sudy se teď bojíme instalovat kvůli dětem, máme v rodině případ kříšení děcka, co spadlo do kádě na dešťovku (naštěstí přežilo). Ale stejně máme malou střechu. A nepršelo tu, ani nepamatuju. 

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 29. července 2019 15:41

Pinot Noir my v těch sudech máme prkna a větve kvůli ptákům, ale dvouletý dítě je asi fakt schopný vymyslet leccos. Taky jsou takový ty bílý čtvercový nádrže, ale jsou dost drahý

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. července 2019 15:43

blbý je, že my nadáváme na zahrádky, ale až uschnou lesy...jestli bude i příští rok takovýto, nebo ještě ten další? a lidi vůbec neumí se suchem nakládat, nikdo neřeší třeba jak se starat o stromy ve veřejné výsadbě, které pomalu ale jistě mřou (u nemocnic, supermarketů...), nebo celkově o veřejnou zeleň.

my doma máme sad namulčovaný trávou, aby se kolem stromů do nejvíc držela vláha, v brně kolem stromů odstraňují trávu roundupem viděno na vlastní oči.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. července 2019 15:44

Potrefenáhusa ale zase lepší než sud.

já vodu přečerpávám do obřího sudu, aby se z nádrže zahřála. a pak nabírám do konví, což je náročné. o koupi té nádrže a umístění do výšky uvažuju, pak bych jen dole otočila kohoutkem.

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 29. července 2019 15:44

Jiná Realita no já myslim, že se tohle prostě bude muset postupně změnit, jinak nevim

asi teda celkově hospodaření s vodou v krajině