"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 29. července 2019 15:45

Jiná Realita jj, taky mi to přijde praktický (taky nabírám ze sudu do konve)

Offline Pinot Noir
29383 příspěvků moje polička 29. července 2019 15:57

Potrefenáhusa Jiná Realita No, budeme to muset nějak vymyslet...

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 29. července 2019 16:02

Pinot Noir já vídávám tyhle, ale žádná extra krása to neni, no

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. července 2019 16:03

Potrefenáhusa můj plán je koupit to, dát to na podstavec a nechat porůst popínavkou.

Offline žluťásek
8795 příspěvků moje polička 29. července 2019 16:06

Nedávno jsem se zatajeným dechem uprostřed noci četla články a prohlížela fotky na FB tohohle nadšence, kterej umí s vodou úplný zázraky. Když jsem viděla ty tůňky, potůčky, jezírka, skoro se mi chtělo brečet.

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 29. července 2019 16:38

žluťásek na to jsem taky teď koukala, dávala to na svuj instagram Margit Slimáková

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 29. července 2019 16:47

žluťásek my mame chalupu na Pisecku, jsou tam rybníky, tune, reky a ricky, potoky, mala pole s remizky a mezemi a situace je tam mnohem lepsi. Vody sice ubylo, ale i tak je tam trava na polich je zelena, vsude dzungle z plevele, je tam krasne zeleno. Zahradu nezalevame, ale vse roste. Je mi pak uplne smutno, kdyz jedu k nasim do Polabi a tam je vse na troud. 

Offline brrr
12153 příspěvků moje polička 29. července 2019 17:06

U nás včera večer a v noci tak krásně napršelo, dokonce dneska nebudeme muset zalívat. Bohužel je to od začátku prázdnin poprvé.

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 29. července 2019 18:43

Zarinya Hahaha, jasne, tady kazdej sazi na to, ze jsem u decek privazana, tak me falesne zve! Tu na hrnec, tu na jidlo, tu na lush, jooo to budete cumet az jednou zazvonim! 

Offline Samantha
3203 příspěvků moje polička 29. července 2019 19:09

Karja ... s děckama

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 29. července 2019 19:58

Zuby ... Hele fakt se jako prvni neptam na internetovy diskusi, ale okoli nema zkusenost a tady se urcite najde nekdo chabrus na zuby ... Se mi rozpadl nekolikrat vyspravovany zub, je to totalka. Zubar nabizi nejakou napul keramickou korunku, za dost tisic, nejakou plne keramickou za jeste vic. Otazka zni - kterou? Nebo mam investovat do nejakyho jeste trvalejsiho reseni? Mam si to nechat udelat v Pze, nebo si to zkusit domluvit u bejvaly zubarky v rodnym meste - i s dojezdenim rekneme dvakrat by em to pravdepodobne vyslo levneji ... nejsem si jista kalkulaci a ani nevim, jestli by me bejvala zubarka takhle ad hoc vzala, kdyz registraci na pojistovnu mam jinde. Je to teda soukroma, ale to jsou dnes asi vsichni zubari? 

Ach jo, je to banalni starost ja vim, ale vyhledem k matersky muzu udelat letosni dovoleny asi papa. 

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 29. července 2019 20:03

Samantha Presne a reknu, tak cus, jen si skaknu do Lushe a jsem hned zpatky:-D:-D

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. července 2019 20:13

MP Meri já osobně bych šla do celokeramické, ale hlavně bych vyhledala pracoviště, kde dělají mikrostomatologii = kde ti na to budou dobře vidět a všecko pěkně zapadne. 

já jsem taky registrovaná ani vlastně nevím kde, a chodím na jinou kliniku (a bože, kdybych tam bývala byla před deseti lety, mám zuby jak ze žurnálu, co už teď).

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 29. července 2019 20:43

MP Meri asi nejlepší by byla celokeramická korunka systemem cerec cad/cam, stojí většinou od 12.000- pojišťovna nepřispívá nic. U dobých zubařů je to hotovo za jeden den bez laboratoře. Ať to budeš řešit jakkoliv, je lepší zachovat vlastní kořen zubu. Implantát dnes není sice problém, ale přece jen už je to cizí těleso v kosti.

Offline Kokoska
34171 příspěvků moje polička 29. července 2019 21:10

Potrefenáhusa Jiná Realita taky máme všechno suchý, zalívám jen kytky v květináčích. Na sobotu v noci jsem nějak špatně spala a v půl 3. mě vzbudily sousedovy postřikovače, jelo to snad 3/4 hodiny. A ráno v půl 7. znovu.

A sekali jsme v sobotu taky - bodláky a jiný plevel, kterému zřejmě sucho nevadí. Tolik bodláků jako letos jsme tu nikdy neměli, zeť se na to nemoh koukat a spoustu jich vyryl, já další část, a stejně už to roste znovu.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 29. července 2019 21:11
Reakce na Karja:

Samantha Presne a reknu, tak cus, jen si skaknu do Lushe a jsem hned zpatky:-D:-D

​myslis,ze bych (chvilku)nezvladla dve decka?

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 29. července 2019 21:15
Reakce na Jiná Realita:

Potrefenáhusa já myšlenkové pochody těchto lidí nechápu a nevím, jestli se vůbec mám snažit. tráva je to první, co přestanu zalévat - ušetřím práci za sekání, benzin, přírodu i vodu. jestli uschne, tak obrazí, až zaprší.

​My aktuálně dáváme pod zem druhou nádrž na děšťovou vodu (12kubíků) a "pobavila" mě sousedka, která každý, ale opravdu každý den cca hodinu zalívá na zahradě svůj zeleně zelený trávník a když jsme tu nádrž ukládali tak nasísala přes plot a divila se co a proč děláme, vždyť přece letos není od obce zakázané zalívat vodou z řadu.

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 29. července 2019 21:17

Zarinya Myslim, ze uplne v pohode!Ale ten moment prekvapeni, za ten by to stalo;-))

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 29. července 2019 21:20

Karja ale jdi ty

vsak vim,ze mas decko a druhy na ceste....ja navstevam nezakazuju chodit bezdetny.

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 29. července 2019 21:20

Sairon Melas rict, ze mate hodne volnyho casu a hodne penez, tak je strkate pod zem:-D.