"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 29. července 2019 21:25
Reakce na Karja:

Sairon Melas rict, ze mate hodne volnyho casu a hodne penez, tak je strkate pod zem:-D.

mě napadlo jen laciné, že pod to zabetonuji manžela, když bude nehodný.

Navíc ani nejsi daleko od pravdy, když jsme si to spočítali na kolik nás to celkem vyjde tato sranda, abychom si jako mohli pěstovat vlastní ovoce a zeleninu, tak bych si za ty prachy mohla nechat asi do konce života dovážet biopotraviny z celého světa a bylo by to bez práce

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 29. července 2019 21:26

crazydaisy od 12 tisic... Jako vazne, co delaj lidi, co na tohle regulerne nemaj? Nechaj si ten zub zbrousit a zijou s dirou? A pojistovna neprispiva, to je fakt husty.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. července 2019 21:33
Reakce na Jiná Realita:

Potrefenáhusa můj plán je koupit to, dát to na podstavec a nechat porůst popínavkou.

​Tak to ma presne mama na zahrade, len teda este este na načierno

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. července 2019 21:39

MP Meri myslím, že jsou i nějaké levné kovové korunky? nebo z nějaké pryskyřice. není to pěkný, ale kousat můžeš.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 29. července 2019 21:48

MP Meri to fakt netuším. Možná by šel tvůj zub dostavět fotokompozitem na nějakou dobu, ovšem záleží na tom, jak moc se ti uštípl a i tak by to (v Praze) vyšlo cca 2.500 a víc. Jinak znám lidi, co si vzali na zuby půjčku.

Offline Samantha
3203 příspěvků moje polička 29. července 2019 21:52

Šmarjá, oni teď z Eobuwie posílaj přes ČP? Tak to se můžu s balíkem doručovaným do práce rozloučit

Offline continuity
41777 příspěvků moje polička 29. července 2019 21:56

MP Meri a ted si predstav, ze memu muzi delala zubarka dva mustky a jednu korunku. Celkem asi 120 tisic, mozna vic, radsi to nezjistuji presne.  Blbe to nasadila a dalsi zubar rekl, ze jeden zub je na vytrzeni urcite a zbytek se musi predelat. Zubni klinika, zadny zubar z horni dolni ( ten mu ty zuby sprasil predtim).  K tomu mu jeste umrel jeden z tech zubu, na ktere mu ten mustek davala. Zeby nabidli nejake reseni, kdyz to uz zavinila zubarka, ktera u nich delala...to ne. Blbe je, ze to proste nepoznas.

Sel k jinemu zubari, ten se strasne rozcilil a rekl, ze ten jeden zub na vytrzeni je, ale ze si mysli, ze ty zuby prasknou, pokud se budou ty mustky sundavat.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 29. července 2019 21:56

MP Meri 12 tisíc je minimum, většinou se s tím pojí ještě mikroskopicka endodoncie

o chrup si holt mají lidi pečovat ve vlastním zájmu sami, korunky pojišťovny proplacet nebudou asi nikdy, ale určitě jsou i levnější řešení, nějaké můstky apod?

Offline viktorka_od splavu
48920 příspěvků moje polička 29. července 2019 21:59

MP Meri myslím, že chudí jsou prostě bez zubů a pak dostanou sundávací na kasu

Offline continuity
41777 příspěvků moje polička 29. července 2019 22:00

MP Meri mne zubarka nabidla nejakou specialni vypln, co se dela v laboratori, stalo to asi dva litry.  

Offline continuity
41777 příspěvků moje polička 29. července 2019 22:03

Tulipe mustek urcite levnejsi neni.

a co maji lidi delat, kdyz jim ty zuby sprasi zubar? Mam dva zuby mrtve a oba dva kvuli tomu, zubar ignoroval moje stiznosti, ze me ta plomba porad boli a nechtel to predelat. Pry to je od krcku. No tak nebylo. 

Offline viktorka_od splavu
48920 příspěvků moje polička 29. července 2019 22:06

continuity znám jen z vyprávění, ale někteří prej vrací prachy:-) moje zubařka, co už je bohužel v důchodu, nedělala složitější zákroky jako jsou ty implantáty, ale posílala svoje pacienty k chlápkovi vedle. no a implantát je na vlastní riziko, nemusí se chytit - ale když prý jednomu vypadl snad během čtrnácti dní, tak mu ty peníze vrátil. samozřejmě nový pacienty nebere

Offline continuity
41777 příspěvků moje polička 29. července 2019 22:12

viktorka_od splavu asi soudit by se s nima dalo, ale na to nemame nervy. Hlavne, kde je zaruka, ze se to napodruhe povede? Mezitim zjistili babicce nador na plicich, tak jsme meli jine starosti. Nakonec clovek dojde k zaveru, ze zuby jsou to nejmensi. 

Offline Kokoska
34171 příspěvků moje polička 29. července 2019 22:14

viktorka_od splavu blbost, potřebovala jsem korunku jako dost mladá a nemajetná, mám ji dodnes, zepředu je bílá a zezadu holt kovová. Myslím, že to dělají i teď, když si někdo nemůže těch x tisíc dovolit. Já ji mám dost vzadu,  tak jsem ráda, že drží a neřeším to.

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 29. července 2019 22:35

MP Meri Já mám jednu polokeramickou horní 5, kterou mi zanedbal zubař a zkázu dokončili na pohotovosti. Je to už přes 20 let. Vůbec o ní nevím, není to nijak vidět a hlavně prostě tenkrát stála polovinu, což rozhodlo. 

Offline kocoureksuggy
1345 příspěvků moje polička 29. července 2019 22:44

continuity 

Myslím, že spíš prasknou ty můstky než zuby ( byla jsem na to upozorněna, protože mě velmi  brzy předělávání čeká ). Můstek to sundávání holt nevydrží a zubař jej prostě rozláme.

Offline Pinot Noir
29383 příspěvků moje polička 29. července 2019 22:54

Kokoska Ano, ty kovové korunky s keramickou fazetou mám dvě, vzadu nahoře, takže to není vidět, jsem s nimi spokojená, mám je už spoustu let. 

Offline continuity
41777 příspěvků moje polička 30. července 2019 00:05

kocoureksuggy asi trochu zavisi od stavu tech zubu.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 30. července 2019 08:36

crazydaisy Fotokompozit jsem tam prave mela ted, nechtelo se mi tenkrat s pupkem poustet se do vetsich akci. Rikal, ze je to tak na rok, no doufala jsem, ze se netrefi, ale v podstate presne se trefil. 

Tulipe Zuby mam problemovy uz dlouho, tak se o ne ve velsstnim zajmu taky pekne staram, sonicky kartacek, jednou za cas dentalni hygiena u zubare, vcelku casta prevence, sladky napoje nepiju, sladky jako jim, ale zas nijak extremne. Jako urcite by to slo lip, ale myslim, ze delam celkem dost. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. července 2019 09:08

MP Meri ha podla mojej zubarky je dost az ked pouzivas medizubne kefky na mieru do kazdej dierky, jednozvazkovu kefku s ktorou sa umývajú zuby aepon 20 minut, plus klasicka kefka a dva krat rocne hygiena