"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 30. července 2019 09:10

MP Meri myslím, že chudí jsou prostě bez zubů a pak dostanou sundávací na kasu

​Ze zákona musí mít každej zákrok variantu bez doplatku pojišťovny, chudý jsou bez zubů leda když jsou zároveň blbý, což je pravda často

Offline Gatita
8473 příspěvků moje polička 30. července 2019 09:42

MP Meri nemas nejakeho znameho zubare, ktereho by ses mohla zeptat na dalsi nazor? Ja jsem na zuby chabrus, se spoustou zkusenosti,ale poradit neumim.

Mne zubarka vzdycky navrhne alternativu, ale pak sama doporuci,co ji prijde jako nejlepsi reseni.jednou to levnejsi,jednou to drazsi, obcas i to levnejsi ma treba nejake vyhody...

Jinak je to chaba utecha, ale i na tyhle prace je zaruka. Mam par fazet, jedna se nepovedla a porad padala...kdyz se to stalo potreti, zubarka mi predelala vsechny. Bylo to teda hrozny, asi milion navstev navic, v mezidobi jsem vypadala jako hokejista, ale uz me nenechala zaplatit ani korunu navic. I tak uz se mi chyli zivotnost tech fazet ke konci, tak se desim dalsiho kolecka a doufam,ze vydrzi jeste dlouho.

Offline kocoureksuggy
1345 příspěvků moje polička 30. července 2019 09:44

continuity 

Tak to jistě. 

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 30. července 2019 10:10

MP Meri mám jednu polokeramickou korunku, 3 roky cca, vím o ní furt, ten kov furt cejtim (chuťově) 

Offline Samantha
3203 příspěvků moje polička 30. července 2019 10:34
Reakce na Mutziputzi:

​Ze zákona musí mít každej zákrok variantu bez doplatku pojišťovny, chudý jsou bez zubů leda když jsou zároveň blbý, což je pravda často

​Tak snad nikdy nebudeš chudá...

20970 příspěvků moje polička 30. července 2019 10:36

Samantha co to je zas za žblebt?

Online viktorka_od splavu
48921 příspěvků moje polička 30. července 2019 11:30
Reakce na Mutziputzi:

​tak urcite.

20970 příspěvků moje polička 30. července 2019 11:30

viktorka_od splavu a druhej

Offline Isca
4872 příspěvků moje polička 30. července 2019 12:06

Mutziputzi Možná když jsou blbý a včas nenašetří a berou tu základní péči přes pojišťovnu. To máme pak vypadená amalgámová korunka poprvé za tři roky, převrtáno, podruhé za tři roky, převrtáno, potřetí za rok  a půl, převrtáno, a do roka je zub pryč.  

20970 příspěvků moje polička 30. července 2019 12:08

Isca a korunka nebo plomba?

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 30. července 2019 12:10

Nevzpomenete si někdo na knihu, kdo je autor / jak se jmenovala?

Byla to kniha pro mládež, povídky? o emigrantech do Latinské Ameriky, z období (děje) první republiky bych si tipla. V jedny z povídek tatínek vyřezal dceři vysnenej kolotoč pro panenky. 

edit: vlastně to nebyli emigranti, spíš tam jeli za prací, taky nějakej cukrovar tam stavěli, myslím?

Offline Isca
4872 příspěvků moje polička 30. července 2019 12:10

Mutziputzi Plomba, samozřejmě, máš pravdu. 

Offline coralline
2281 příspěvků moje polička 30. července 2019 12:34

Isca Mám amalgámový plomby ještě z dětství a fakt je nemám x-krát převrtaný. Holt moje zubařka dělala i ty sockový zákroky poctivě.

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 30. července 2019 12:45

coralline ono nejde o to, ze by nedrzely, ja je mam taky a zubarka je predelavat nebude, ale ony zub jen nejak  vyplni a zpevni, ty nove plomby se chovaji vic jako pravy zub, jsou setrnejsi i k tomu zubu samemu, ktereho chteji zubari zachovat co nejvic. Tak mi to bylo vysvetleno. 

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 30. července 2019 13:07

Isca ono je dost lidi, co si nasetrit nemaji z ceho a zuby asi casto budou to posledni

Offline coralline
2281 příspěvků moje polička 30. července 2019 13:41

Lamicka Já jsem reagovala na příspěvek s tvrzením, že amalgámový plomby po pár letech vypadávají a že si tím lidi, kteří si "nechtějí zaplatit" lepší, ničí zuby. Což není pravda. Pokud zubař plombu odfláknul, pacient za to nemůže.

Věřím, že ty moderní alternativy jsou lepší, ale doufám, že je hlavně nebudu potřebovat

Offline Isca
4872 příspěvků moje polička 30. července 2019 13:50

Candance Myslela jsem to ironicky, výše zmíněné probíhalo právě v období, kdy jsem neměla z čeho našetřit. A pak ta dřívější hrazená alternativa bohužel povede asi k tomu, že bude teďka nutná hodně drahá alternativa. Samozřejmě, jak píše coralline , kvalitně udělané levné plomby teoreticky vypadnout nemusely, ale jak mi vysvětlil stávající zubař, na ty amalgámové je  potřeba ten zub odvrtat víc, než na keramické. Před deseti  lety dělané keramické plomby (v těch zubech, které to ještě  nevzdaly)  drží bez problémů dodnes. 

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 30. července 2019 14:06

moora Obávám se, že mezi plombama nemáš šanci.

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 30. července 2019 14:19

coralline jj, jen jsem to psala jako doplneni. my ted prechazeli k nove zubarce a musim rict, ze se mi ulevilo, kdyz rekla, ze ty stare plomby jsou ok. 

Offline coralline
2281 příspěvků moje polička 30. července 2019 14:26

Isca Chápu dobře, že šlo o tvůj zub? A ty opravy dělal pořád stejnej zubař?