"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 30. června 2021 12:51

Evaeva Tak jako pralinky od Leonidasu jsme si doma nechali, to jo

Offline Garfie
28581 příspěvků moje polička 30. června 2021 12:51

andulka01 No jejda! Uplne jsi mi pripomnela vysluzky ze zabijacek a podobne, mamka ridila vesnickou skolu cele moje detstvi!! :-)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2021 12:53

andulka01 mě popravdě nejde ani tak o kvalitu, spíš mi spoustu věcí nechutná. A třicet bonboniér je fakt hodně.

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 30. června 2021 13:10

Evaeva tak třicet sladkostí, to bychom měli až do smrti. Ale z těch třiceti flašek taky nevím, jestli bych si vybrala. Zvlášť, jestli jsou z Normy

Offline Karja
44743 příspěvků moje polička 30. června 2021 13:12

andulka01 Já bych tašku bobnbonier snědla do měsíce;-D. Ne tak jednu denně bych dala. No bonboniery jsou putovní, to musíš posílat dál:-D

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 30. června 2021 13:13

Karjavid...ja myslim ze bych dala i dve denne:D zvlast kdyby to byly takovy ty morsky plody!

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 30. června 2021 13:13

Opět se obracím s velkou důvěrou v dotazové vlákno, neb nikdy nezklamalo a vždy se ozval poučený nebo zkušený hlas. Budem kupovat novou manželskou postel. Je lepší kupovat dvojitou matraci, pokud ležíme uprostřed pod dvojitou dekou, nebo dvě klasické matrace s nějakou kvalitní svrchní podložkou? V současné době máme dvě, po 10ti letech mají zřejmě slehlé všechny hrany, což pochopitelně při zatížení dělá dolík, do kterého neustále zapadám... nebo se udělá dolík i uprostřed dvojité matrace? Podotýkám, že mám tak nějak odjakživa největší důvěru v taštičkové pružiny, takže bychom opět kupovali tento typ kontrukce. Diskutujme, prosím! 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2021 13:14

Pinot Noir no my třicet flašek za rok asi taky nespotřebujeme, z normy ani od čačíka. Holt to chce, aby každý donesl něco jiného.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2021 13:17

marieu my máme dvě matrace bez jakékoliv podložky a ten přechod skoro nevnímám. Máme teda jednu postel, ne dvě u sebe. Trik je podle mě v tom, že ty naše matrace mají oblý okraj, nemají tam takový ten vystouplý šev (snad je to srozumitelné, když tak najdu obrázky). Každý máme stejný typ matrace, ale jinou tvrdost.

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. června 2021 13:21

marieu My meli roky jednu matraci, ale bez moznosti polohovani. Ted jsme si poridili dve a pod ni el. rost a je to naprosto bozi. Ale kazdy vegetuje na te svoji a upravuje si polohu dle sebe. Ja treba potrebuju lezet v rovine, ale pri cteni polosed. Asi zalezi, co od toho cekas. Ale ten prechod matrac znat docela je...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. června 2021 13:23

marieu my máme tiež dva matrace, žiadny prechod tam nie je cítiť, sú tak natesno, že tam snáď ani mincu nenarves. Plus teda máme na ňom ešte veľkú ochrannú podložku (či ako sa to) kvôli deťom a plachtu len jednu veľkú. Dva matrace mi prídu lepšie v tom, že si môže každý vybrať iný podľa typu a svojej váhy. Ale my nemáme pruzinove. Ešte záleží či máte veľký rozdiel vo váhe s mužom. Sestra si na svoju prvú posteľ vybrali jeden veľký a nadávala strašne, ona má 50 kíl a jej muž skoro 100. Keď sa tam zaboril, ona už nemala kde a spala jak na prkne :)

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 30. června 2021 13:24

Ja bych ucitelce nějaké dobre víno poslala, ale přijde mi blby, aby jí to předávalo dítě. :)

Kvanta řezaných květin můžou být problém, to jsem si říkala uz jako dítě, a to jsme v rodině žádnou učitelku neměli. :D A bonboniery uz dneska taky nerada dostávám. Nakonec jsem jí poslala Pukka čaj a krém na ruce (v malé modre taštičce, aby se to syn nestyděl předat)

Online Tak Betty
6150 příspěvků moje polička 30. června 2021 13:27

marieu pokud vážíte přibližně stejně , tak jedna  matrace je asi v pořádku . Já bych s mužem jednu mít nemohla,  ale tak já  mám už pár let i svou ložnici. Nejlepší věc. 

A pod jednou přikrývkou  , to už vůbec. No tak v mládí jo no.

Offline Mha
příspěvků moje polička 30. června 2021 13:33

Hlásím víno předáno  bez úhony, ani nenačaté.

s drobnou výjimkou. Hm.

marieu Já vážím asi o 50 kilo min než manžel, takže za mě dvě matrace. A líp se taky obrací a povlikaji. 

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 30. června 2021 13:34

Karja dej adresu :-) a máš klidně všechny

Offline Karja
44743 příspěvků moje polička 30. června 2021 13:54

andulka01 Když, já bych měla zhubnout trošku:-D. Jinak bych snad samba vyslala k tobě do práce:-D. Sice trapas, ale přece to nevyhodite:-D

711990 No víš co, sežrat bonboniéru je hrozně jednoduchy, i když ti ten druh tak nechutná, protože je to přece hrozně malej kousek, že jo:-D. Já mám ráda z Lidlu takova hořká čokoláda s alkoholem, stalo to snad jen 70,- úplně zadarmo. Ještěze tu Lidl nemáme a já chodím nakupovat s holkama a sladkosti předstírám, že neexistuji. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 30. června 2021 13:54

Ad matrace- mně by vyhovovalo přesně to, co popisuje Jos . Ale naprosto netuším, na čem záleží, aby ten přechod nebyl znát. Naše matrace mají šev na všech hranách. Pokud si lehnu sama na svou matraci, je mi velmi pohodlná. Drahý nicméně oblibuje jednu deku a blízkost při spaní, což vede vždy ke spaní uprostřed a dolíku. Jo, má o 15kg víc. Vůbec nevím. Další věc, že má 195cm, takže bych ráda sehnala matrace 220cm, čímž se nabídka dost zužuje...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2021 13:59

marieu musí být bez švu, to máme my. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 30. června 2021 14:04

marieu Máme dvě vysoký matrace s taštičkovýma pružinama z ikea, z podstaty věci nejsou polohovatelný, není pod nima ani klasickej lamelovej rošt, ale zas jsou díky tomu sražený víc k sobě a mezera tak není skoro žádná. Ale dá se k nim v případě potřeby pořídit i taková "výplň mezery" a/nebo ta krycí podložka. Dvě matrace u nás byla celkem jasná volba, každej jsme jiné tělesné konstituce a máme jiný požadavky na tvrdost.

Offline JankaM
3108 příspěvků moje polička 30. června 2021 14:16

marieu stran matrací neporadím, ale hrozně se mi líbí tvůj sloh u dotazu. Takto napsanou lékařskou zprávu by bylo radost číst