"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Miru
16920 příspěvků moje polička 17. července 2022 11:04

continuity ...tak jo, díky

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 17. července 2022 11:55

proc jezdi kolem prahy tolik lidi na cyklostezkach na horakach a crossovych kolech s sirokyma gumama?

bez ironie, zaujalo me to a zajimalo by me, jestli to ma nejaky duvod.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 17. července 2022 11:57

Lilly_Ku horská kola jsou dlouhodobě populární, jsou braná jako univerzální kola

silnicky a gravely se více rozmáhají až v posledních ca 2 letech a ne každý má více kol 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 17. července 2022 12:00

Lilly_Ku to si taky rikam:) ale je to proto, ze byly jeden cas strasne popularni celoodpruzeny kola a vsichni si je nakoupili a v Praze proste neni moc kde jinak jezdit. Ale normalni hardtaily chapu, je to univerzalni kolo. Gravely jsou popularni az fakt poslednich par let a presne jak pise Tulipe , ne kazdej ma vic kol. 

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 17. července 2022 12:01

Tulipe jo aha.. pro me je univerzalni kolo gravel (driv tenhle typ kola nemel zahnuty riditka a rikalo se mu trekovy kolo a bylo tezce ne cool :D), ale vysvetluje to ten jev, dik!

Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 17. července 2022 12:01
Reakce na Lama_z_Lana:

barbucha kde prosím Tě pořádně provětrat ve Stockholmu "kreditku"?

Mapy mi ukazujou, že COS dočasně zavřeno, coto coto??  

​Cosáci jsou zavřený akorát v centru, ještě jsou tam jedny v nákupáku Mall of Scandinavia - jednu nebo dvě stanice z centra (stanice T-Central) příměstským vlakem (commuter train) směr Märsta (vystup na stanici Solna). Jezdí každou čtvrthodinu... nebo snad tam jede i metro ale to nevim který. 

Jinak pěkně provětráš kreditku v centru v obchoďáku Ahlens (slevy furt nějaký) a vůbec na přilehlý ulici Drottninggattan, to je hlavní nákupní zóna... nebo kousek odtud je NK obchoďák, tam ji teda provětráš velmi slušně (drahý obchody plus parfumerie) Nebo kolem těch teď zavřenejch cosáků, tam jsou jen luxusní značky... 

A dobrý obchody najdeš i na Södermalmu, takto hipsterský čtvrti... jsou tam hodně i sekáče (s dost luxusníma hadrama, čemuž i odpovídaj ceny).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2022 12:03

Lilly_Ku já mám trekové kolo a jsem tu skoro za exota

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 17. července 2022 12:03

711990 videla jsem i jeden canyon  a vzpomnela si na tebe. btw ty endurance jsou normalka vyprodany! ted na to dlabu, za ctrnact dni odjizdim do rakouska, ale jak se v listopadu vratim, tak si nejaky poridim. uz jsem se divala i na pouzity, treba se nekdo bude po sezone zbavovat kola.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 17. července 2022 12:06

Evaeva ja te chapu! kdyz jsem si pred rokem a pul vybirala kolo, zacla jsem prave u trekovych, protoze presne splnovaly to, co jsem od kola chtela (plna vybava, vhodne na jezdeni po meste i na delsi trasy s taskou). no a pak jsem uplne nahodou objevila gravel bikes, coz je fakt v podstate trekovy kolo s frajerskyma zahnutyma riditkama. no a protoze jsem uz od nala dycky chtela ty frajersky riditka, tak jsem si koupila ten gravel :D

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 17. července 2022 12:07

Lilly_Ku Podle mě má spousta lidí jedno kolo, takže si koupí to, kde chce primarne jezdit, plus to bylo jeden čas fakt hrozně in, najednou každej přesedlal. ségra má taky spíš terénní, ale protože se moc nevydávají nikam pak taky krouží po těch stezkách a jižních Čechách na těch sirokejxh gumach. Jednou jsem si to půjčila a v půlce cesty jsem to otočila, že se na to můžu vykašlat ..

Btw. Mám jeden čerstvej zážitek s cyklistou. Jel veprostřed silnice. Kus jsem jela za ním, tak 150m určitě a nic, zlehka jsem ho protroubla, to mu asi dost dalo a ten picus mě stejnně nechtel pustit, pak na mě drzkoval. Nechápu no, jsem myslela že si lidi ježděj sportem čistit hlavu. Doufám, že se někde vytrisknul. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2022 12:09

Lilly_Ku mně stačí normální:) já mám na řídítkách ještě takové ty rohy. Já teda moc nenajezdím a co mám děti ještě míň, letos jsem ho ještě nevytáhla. (Což zní celkem jako plán na odpoledne)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2022 12:10

Karja no jo, jedno kolo. Ale kolik těch lidí na horácích skutečně jezdí nějakými terény...

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 17. července 2022 12:11

Evaeva já doma po meste jezdím taky na trekovym kole. Ted tu mám k dispozici klasický městský kolo a musím říct, že nafurt bych ho nechtěla, moc pohodlný mi to nepřijde.Navíc to tu mam z centra přes kopec a ten nevyšlapu, aniž bych u toho nefunela jak lokomotiva. 

Ted, když mám v HK poreseny "ustajeni" tak jsem nad ním přemýšlela, čisté jen proto, že je to "fancy". Ale asi mě to nepřesvědčilo

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 17. července 2022 12:14

Lilly_Ku hele skoro vsechny Canyony sou vecne vyprodany, ja jsem svuj chytla v listopadu, v sezone je to prakticky bez sance. Ale koupila bych novej, jety kola jsou ted hrozne drahy. Nebo mozna u vas ne;) 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 17. července 2022 12:14

barbucha dík za info, ukládám na příště!

Já se tam v ty nákupní čtyři chvíli poflakovala, prošla jsem i to velký Ahlens, ale jsem v nějakým momentálním módu "všechno všude hnusny", tak jsem provetrala leda sebe  

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 17. července 2022 12:21

Evaeva No já to taky nechápu. Moji kamarádi to mají taky dost, dvakrát třikrát jedou na hory a pak se s tím morduji tady a myslím si, že žádný stezky zdejší přírodou ani neznají a to by to určitě šlo různe projet lesama. 

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 17. července 2022 12:32

Karja Jednoho takoveho potkavam skoro kazdy den na takove uzke okrsce, kde si jede u stredove cary, takze se neda objet, nic se s tim neda delat, proste nejaka chyba v hlave asi. Na podzim byva osvetleny takovou mini blikackou vzadu, ale vepredu ma obri svetlo, kterym oslnuje protijedouci.

Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 17. července 2022 12:34

Lama_z_Lana 

Jo tak, já nevěděla že tam už seš!

Fakt je, že letošní střihy a barvy bejvaj prapodivný a chce to dost času, než objevíš něco normálního. Snad jenom na boty je spoleh

Jestli budeš mít čas, tak bych na příště doporučila outlet na kraji Stockholmu, mimo jiný si tam jezdím pro vagabondy, a to velmi výhodně... akorát že já tam jezdím autobusem ze Sollentuny (kde bydlíme), takže bys nějakou jinou trasu musela najít asi sama, ale ta cesta se tam vyplatí (nakonec z Uppsaly do Sollentuny jede ten vlak taky, prostě jen vystoupíš dřív než v centru)

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 17. července 2022 12:40

barbucha díky! Včera tu bylo takový nanicovaty počasí, tak jsem si vyrazila do velkoměsta. Budu to potřebovat hlavně na podzim, jsem si sem vzala jeden svetr s tím, že tu zbytek dokoupim  

Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 17. července 2022 12:46

Lama_z_Lana 

Dokoupíš, žádnej strach! V tom outletu by ses oblíkla celá určitě, i obula... Já tam pravděpodobně pojedu ještě někdy cca od 25. září, tak pak můžem vyrazit spolu, jestli tam ještě budeš