Gellnerova ty Lucky si chvali, my tam nebyly. Besenova a spol to je cenovy masakr. Permon uz psala continuity
Ze bere jen ubytovane, to my ale vzdycky jsme.
Jeste je neco v D.Kubine myslim? A ten Aquacity Poprad? Ale to radsi tu Besenovou
Gellnerova ty Lucky si chvali, my tam nebyly. Besenova a spol to je cenovy masakr. Permon uz psala continuity
Ze bere jen ubytovane, to my ale vzdycky jsme.
Jeste je neco v D.Kubine myslim? A ten Aquacity Poprad? Ale to radsi tu Besenovou
continuity pamatuju si Besenovou, když tam byl jen venkovní bazén. Byli jsme tam v zimě a že šaten se šlo do bazénu venkem. Po letech jsem to tam pak nepoznávala, skoro druhá Tatralandia
A neprozřetelně jsem si vzala bílé plavky..
Gellnerova určite sa choďte pozrieť do Demanovskej jaskyne slobody ( to je ta krasová, nie ľadová). To fakt stojí za to vidieť. Asi je to najlepšie v Československu, čo sa týka výzdoby.
Ako tak pozerám do tej mapy, keď tam už budete, tak sa dá urobiť táto túra - celé som nešla, ale dobrý popis je tuna
https://blog.sme.sk/urda/cestovanie/pusto-na-treti-raz
Tu sú ešte fotky z tej doliny Vyvieranie.
https://blog.sme.sk/urda/cestovanie/dolinou-vyvieranie
Tu trasu som ti zadala do hikeplannera tu, snad to bude fungovat, je to písané na nejaké štyri hodiny a 10 km. Nechce sa mi hľadať mapu.
https://hiking.dennikn.sk/dev/hikeplanner/print.php?gid=6&sid=8dlhgmiulcmt3eb84nr1skb8tj
Inak 20 km v Tatrách je už výživná celodenná túra, pokiaľ nie ste v kondícii ale len nemáte skúsenosti s vysokohorským terénom, bude to asi moc.
Candance Dolný Kubín už je dost daleko.
continuity tyjo, jsi skvělá... díky, omrknu to, něco vyberu. A nojo, 20 - pravda, to hodím zpátečku, není to rovinka. Muž by to ušel, ale já teď opravdu nejsem na kodičním vrcholu.
Ještě jednou díky.
Gellnerova nápad na druhu túru je v Roháčoch. Žiarskou dolinou na Žiarsku chatu a potom smerom do Žiarského sedla, pokiaľ vás to pustí až na Baranec. Alebo rovno opačným smerom. Nie je to příliš exponované.
Tuná je to popísané.
Gellnerova není zac, já to tam mám fakt rada, akurát sa tam moc nedostanem. Ale tu túru okolo Dwmanovek si možno dám.
Turistický plánovač je tu.
https://hiking.dennikn.sk/li/sluzby-hikeplanner.html
Asi to viete, ale na Slovensku sa vzdialenosti neuvádzajú v kilometroch, ale v čase. Tie časy platia pre priemerné zdatneho turistu, s veľkým batohom je to nízkych Tatrách hodne baknap, takže si k tomu trebárs 10-20% pripocitajte. To je potom čas čistej chôdze bez prestávok.
Dobre mapové podklady maju mapy.cz (stiahnite si offline mapy), ale tam nie sú tie časy.
Mulen no přesně. My tam byli v zimě a v noci, všude pára, já ani pořádně nevím, jak to tam vypadalo:) Pamatuju si, jak se chodilo tím venkem a vedle byl ještě chladný bazén.
Gellnerova krasna a nenarocna je Kvačianska dolina, ale ak budete cez vikend, tak tam bude narvano.
continuity fakt? Mne tie casy pridu skor natiahnute, kedysi za mladych cias sme im vraveli "dochodcovske", co si teraz uz machrovat netrufam :)) Prestavky tam nie su zapocitane, to je jasne.
Na tych mapach.cz ked si zadáš trasu tak ti vypocita aj jej cas Gellnerova.
Mrakoplas píšem priemerný turista, treba mať aj nejaké skusenosti s pohybom vo vysokohorskom teréne. vo Vysokých Tatrách mi prišli časy vždy natiahnuté, ale v Nízkych a v Malej Fatre, hlavne na ťažko, to až taká sranda nebola. Treba si to vyskúšať.
Ja trebárs o sebe viem, že som pomalá smerom dole. Hore to stihnem rýchlejšie skoro všade, ale nic to neznamená.
Mrakoplas čas na mapách.cz nezodpovedá vôbec nicomu, tým sa vôbec nedá riadiť. Aj po meste mi to napíše, za na 1km potrebujem 15-20 minút. nesedí to vôbec, sú to také odhady, úplně k ničemu. Oni to nemajú z čoho brat, v ČR sa časy vôbec neudavaju, je to také specifikum.
continuity tak na tazko ale oni nejdu a je jasne, ze na to tie casy ani nepocitaju. Ak tym na tazko myslis s komplet vecmi aj na prespatie atd.. Nedavno v Nizkych Tatrach to celkom stihal aj náš 5 ročný (okrem strmych vystupov). Ale zas je pravda, ze on ma vrtulu v zadku.
Vidis, na tych mapach.cz som to nikdy nepocitala ci je to realne, vacsinou uz len pozeram trasu a vrstevnice kvoli deckam. Svagor si chvali OsmAnd, ale pokrocilejsie zobrazenia su tam spoplatnené, oni to teda vyuziju ale pre mna je to zbytočné.
Mrakoplas já mám taký prístup, že keď radím výlet niekomu, koho som v živote nevidela a ešte mi napíše, že nie je v úplně životnej forme, je lepšie tam tu rezervu doporučit. Vždy je lepšie prísť dole o 20 minút skôr ako sa niekde dve hodiny zaseknut a zostať tam potme.
Preto ta rezerva.
continuity ale to je v poriadku, ja len pisem, ze sa mi tie casy tak naknap nezdaju. Nemusis so mnou suhlasit a ani obhajovat.
Já teda kolo moc neprožívám, taky na něm skoro nejezdím.
Ale k tématu mám aktuální vtipnou historku, kupujeme kola v Japonsku, muž si vysnil skládací, jakože je složíme do auta a budeme jezdit na výlety, na víkendy, na dovolené s kolama. Trochu jsme se na to téma nepohodli, protože, jak už jsem řekla, nejsme žádní cyklisti, čtyři složená kola a aspoň jeden kufr se mi zdála do auta jako totální utopie, navíc mimo města jsou tady všude kopace a hory, byla jsem ovšem označená za protivnou, což jsem i byla, zkrátka dusno a dopadlo to jak? Pochopitelně jsem v zájmu klidu ustoupila s protočenýma očima, aby se ukázalo, že do auta složíme dvě kola s obtížemi, tři s vypětím sil a čtyři ani omylem! ![]()
Garfie
a jaky skladaci kola jste poridili?
Garfie A pamatuje se aspoň muž, že si to říkala? Protože můj v podobných chvílích zásadně trpí nenadálou amnézií a většinou je ochotnej i přísahat, ze jsme se na to tema ani nikdy nebavili ![]()
Garfie ty vypadaj dobre! A deti aspon budou jezdit na hezkejch kolech:D a vlastne....kdyz se vam vejdou do kufri jen 3, neni to.znameni?![]()
Ještě se vrátím k tomu nároku na řádnou dovolenou po skončení rodičovské. Když jsem přešla z první mateřské a rodičovské hned na druhou mateřskou a následně druhou rodičovskou, vzniká nárok na řádnou dovolenou za obě mateřské nebo pouze tu druhou? Nic jsem v průběhu let nečerpala, nic mi nebylo propláceno. Musím si to všechno nějak pozjišťovat sama, protože šéfova účetní zatím dospěla k názoru, že nemám nárok vůbec na nic... Kdyby tu byl někdo, kdo si v tom je fakt jistý nebo přesně řešil tu samou situaci, budu moc ráda za radu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.