jerryNo a to zatím píšou ty, co měly maturák ani ne před dvaceti lety:-D
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Karja Haha, to je hustý!
Ale tak taky znám jednu paní, co má vnouče stejně starý jako dítě...(není to teda naštěstí spolužačka, ale mohlo by se stát!)
Garfie Jo ona naštěstí(?) nevím, zda se sem to slovo hodí, ještě vnoučata neměla, jen k té skupině svých spolužaček co už jo a kolovaly si to tam, tohle prohodila a je malem porazilo;-). Ale pak to pořádně slavily;-)
Garfie tak u nás se to klidně taky stát mohlo, byla bych teda mladá maminka, to jo.
Ale znám paní, co měla další dvě děti po narození prvního vnoučete. Její expartner dokonce tři
Je teda fakt, že první vnouče měli brzy
Včera jsem s překvapením zjistila, že dnes už se nemají sbírat ty lesní bedly, které po rozříznutí rychle zrůžoví, protože už jsou řazeny mezi nejedlé houby /někteří lidé na ně mohou mít alergii/. Doma jsme je vždy sbírali, včera jsem jich pár našla a spolu s hřiby nakrájela a dala do mrazáku. Věděli jste, že tyhle bedly se nesbírají? Nebo jsem neinformovaná jen já?
euridike Věděla. Ony teda mohou způsobit potíže jen měkomu, citlivějším lidem.
Je to b.červenající, dřív se uváděla jako jedlá. A b.zahradní.
Karja Haha, to je hustý!
Ale tak taky znám jednu paní, co má vnouče stejně starý jako dítě...(není to teda naštěstí spolužačka, ale mohlo by se stát!)
To je moje babička v jednom roce měla posledního syna a prvního vnuka. Když někde řeknu, že jdu na zábavu, ples se strejdou, tak se mi všichni smějí. On je hrozně super.
euridike Sweet Potato A to je asi něco jiného, než růžovky, že?
Mám pocit, že růžovky patří mezi muchomůrky...ale jistá si teda nejsem.
Garfie Přesně tak.
Muchomůrku růžovku, které se u nás říká masák, nesbírám raději vůbec, nemám na to odvahu. ![]()
Díky za odpověď, já bedly obvykle nesbírám, protože u nás rostou spíš hřiby, kozáky, "babky", bedly zřídka, ale od dětství jsem naučená, že když si u bedly nejsem jistá, tak přeříznout "nohu", když zrůžoví, je jedlá. Tak holt už to neplatí. ![]()
/Věděla jsem, že se nemají sbírat bedly mimo les, např. v parcích, to se tu, myslím, řešilo loni./
euridike u nasse vzdy sbiraly bedly vsechny a nic na tom nemenime:-) ruzovky taky a ja je tim padem bezpecne poznam, takze vsechny ke mne:-) akorat tedka teda u nas krom klasika podzimnich bedel jen klouzky, to bylo hrozne vtipny, les uplne prazdnej vyjma fakt plantazi klouzku, to jsem v zivote nevidela!
euridike Jestli je jíte celé roky a bez problémů, tak asi nepatříte mezi ty citlivé či alergické.
Mne teď bedly úplně zkazil muž, nesbírá žádné, včera chudák dite doneslo bedly z lesa a bylo mi jasny, ze to neprojde
A abych to propojila, muž má strejdu asi o rok staršího, než je on, jeho mama je nejstarší a strejda nejmladší, je mezi nimi 18 let
i moje kamaradka má stejně starou dceru jako nejmladší ségru, ji měla mama v 18 a poslední dite ve 46
Garfie Je, u nás poslední zvonění dopadlo úplně stejně, ještě ten den jsme všechno propili (ale to nám poradila třídní
).
Mam jednu znamou, ktera mela prvni vnouce v sestatriceti, ta by klidne zvladla (vekem) jeste nekolik deti. Ale nejak mela tech svych dvou dost a navic to mimino... a nekolik zvirat... a zanedloho dalsi mimino... bydleli vsichni pohromade, vsem varila, pritom pracovala, svata osoba!
Zrovna včera jsem nad tím přemýšlela, že jedna moje sestřenice a jeden můj bratranec jsou ode mě jenom o 7 let starší a oba už mají 3-5letá vnoučata, zatímco já mám skoro 4 leté dítě a brzo bude mimino, to je masakr. Ta sestřenice k tomu má ještě asi 8leté dítě. Začali brzo a jejich prvorození pak taky.
Karja my meli posledni sraz po 10 letech a to v tech necelych 30 meli deti asi tri holky a jeden kluk. Ted uz by to vypadalo jako u vas a par let jeste bude, protoze vsichni spis rodit zacinaji nez konci
. Takze zadne srazy ani nemame....
Garfie ja to uz psala ale dve zname ted maji asi za mesic termin. Obe prvni dite. Jedne je cerstve 45, druhe 49. Obe teda vypadaji o dekadu mladsi, ale presne na stazu by to bylo zajimave.
Jos 49? To už si udělali vnouče. To riziko je hodně vysoký.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí