"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 21. zaří 2025 17:45

Evaeva vim akorát o ferrate u Víru, byl tam muž s holkama 2 roky zpátky. My už je taháme trochu jinam:D

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 21. zaří 2025 17:53

Evaevajá vůbec netuším. To co poptáváš jsme nikdy nepotřebovali. (Vybavení a průvodce). Píšeš o sedacích ale takto malé děti by za mě každopádně měly mít celotělove úvazky.

Ale napadlo me, že brrr ma nějakou přízeň u Tábora a tam je jedna. Dokonce ji ten stryc nějak stavěl?

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 21. zaří 2025 18:02

Evaeva my jsme byli s mužem na feratě jenom jednou v životě, když jsme zabloudili ve vícedélce a potřebovali jsme se dostat zpět na pevnou zem, tak jsme odzraverzovali na blízkou feratu a slezli jsme to po ní.

Takže bohužel neposloužím. Co jsem zachytila, tak je ferata ve Víru, někde u Tábora a někde u Děčína. 

Jinak v Jungli Letňany lze koupit jako dárek soukromou lekci lezení s instruktorem. Kupovala jsem to pro dvanáctiletého příbuzného, kterého jsem si nechtěla vzít na triko sama, šel ve dvojici s mojí starší, která už věděla co a jak a bylo to moc fajn.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 21. zaří 2025 18:04

rasaNori máte náš celotělák

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 21. zaří 2025 18:40

continuity Evaeva Tchán to je. V Písku jsou tři ferraty a v Lezetopu půjčujou úvazky. Jak je to s instruktorem nevím, ale myslím, že taky jde poptat. Akorát myslím, že Evaeva kluci jsou na ně ještě malí. Snad ta Sekyrka by šla (je na mapy.cz, po proudu Otavy za hospodou u Sulana).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. zaří 2025 20:40

Mohučanka kluci byli loni ve smichoffu, to máme blíž.

Jinak děkuju všem. Viděla jsem lézt právě i šestileté děti, nebyly to žádné rodiny lezců nebo tak. Kouknu na ten Vír. My asi nepotřebujeme vyloženě kurz, i když by to bylo fajn, ale potřebujeme půjčit ty sedáky a shrnout nějaká základní pravidla. Zkusím teda něco pohledat sama, nevěřím, že to nikdo nedělá

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. zaří 2025 20:41

brrr a sem se taky podívám. Písek by byla dobrá lokalita i z dalších důvodů 

Offline Aranel
6639 příspěvků moje polička 21. zaří 2025 21:03

Evaeva V tom Děčíně umějí i děti, těžko říct, jestli i tak malé. https://www.ferrata-decin.cz/ferratovy-kurz-s-detmi-do-40-kg/

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. zaří 2025 21:49

Aranel no vida. Díky 

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 22. zaří 2025 10:30

Evaeva sleduju jednu influencerku a jeji manzel brava deti (tak 7 a 10 let)  i ji jako zacatecnici lezt

tady decin (1:30-7 min): 

https://www.youtube.com/watch?v=CLz3o1WQ9Xw

Offline Makara
3660 příspěvků moje polička 22. zaří 2025 12:07
Reakce na moora:

MP Marge no, byla jsem na pohotovosti, on rikal, ze je to treba docistit a zpruchodnit pod mikroskopem, na to na pohotovosti neni uplne prostor. A nasledne zaplnit. Byl to akutni zakrok

​jak jsi dopadla s tím zubem? Já mám dnes za sebou po mikroskopem hodinu a půl s hlavou dole, tak se z toho pomalu vzpamatovávám. Ibalgin jsem spolkla hned po příchodu domů. Nemám ráda  bolest! prý to může mít ještě 2-3 dny citlivé.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 22. zaří 2025 12:57

Makara

Když to čistili pod mikroskopem, tak to bude dobrý.

Před dvěma týdny mi dělali fakt starý asi 15 let špatně vyplněný kanálek, ten původní zubař ho nebyl schopný zavřít ani na počtvrté, ještě pod vyplni kaz.  Taky hodina a půl a tuktuk, dobrý. 

Ale rentgenoval si to i průběhu. 

Offline Makara
3660 příspěvků moje polička 22. zaří 2025 14:27

continuity jj, taky si udělal pát foteček.

Já mám tedy dva zbytky zubů čištěných postaru před desetiletími a ťukťuk, zatím drží i kořeny, i korunky na nich. Podle rentgenu jeden kanálek není dokonale zaplněný, ale neplechu nedělá, tak do nej zubařka nechce sahat. Já už vůbec ne.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 22. zaří 2025 14:59

Makara tak držím palce

Právě tenhle nějak viditelně nezlobil, tak jsem si říkala, že snad se to nepokaka, když se do něj hrabne, ale nakonec to vypadá dobře. 

Byl to teda první zubař asi z pěti za ta léta, který byl ochoten se do toho dát. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 22. zaří 2025 16:07

Makara prosim te, ani mi nemluv, furt se s tim vysiram, uz od cervna. Long story short - aktualne mam pulku zubu a opet docasnou dezinfekcni vlozku, po navratu zpoza hranic vsednich dnu zacatkem rijna bude pokracovani, buh vi jaky.

po kazdym cisteni kanalku me to bolelo tak tejden, zabiral mi na to ibalgin.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 22. zaří 2025 16:08

moora

Držím palce

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 22. zaří 2025 16:10

continuity no, jako usetrila jsem 12 litru na nespravnym miste...

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 22. zaří 2025 16:13

moora no tak nějak mně to stalo + ještě jednou tolik za korunku. Ale muž má tak z.urvene zuby po jedné z těch zubařek, špatné výplně kanálků, které přešly skrz a nedá se s tím vůbec nic udelat, že jsem si řekla, že tohle fakt ne. 

Offline Makara
3660 příspěvků moje polička 22. zaří 2025 16:48

moora no to ti nezávidím. Já měla ten jeden zub otevřený snad 2 měsíce, protože po zaplnění  tou dočasnou vložkou jsem tam po dvou dnech letěla na její vyndání, jak to bolelo. Tak tehdy zubařka řekla, že to nechá měsíc otevřené, pak vyčisti a natvrdo zaplombuje. A klaplo to! (Psal se rok 1993.) Zub se mi asi po 10 letech rozlomil, ale bylo jak ukotvit korunku.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 22. zaří 2025 22:27

continuity jo takhle mi kdysi taky jeden zubar "spravil" kanalky, pak to zacalo bolet a nova zubarka se po otevreni zhrozila, ze mam v korenu diru do kosti a kolem permanentni zanet. No tak to slo ven a mam implantat