Prodavačka namarkuje ten roztržený tvaroh a s tím neroztrhlým jen bez čekání projde zákazník přes kasu.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
continuity Bylo to tak, jak píše Tabea , muž šel pro tvaroh a prodavačka to na samoobslužce ručně odbavila, takže bylo možno zatím zaplatit, a pak přišla ta poznámka, že pán mi odešel s kartou. Já vím, že to nemyslela zle, ale já si na svoji finamční nezávislost dost potrpím. Odpoledne to dorazil táta, když na oslavě líčil, že když letěli na dovolenou, letadlo řídila pilotka: "Já měl strach už tak a ještě řídí ženská!" ![]()
zelene.oko Tak pilotka je trochu netypické, to jo. Já teda si taky potrpim taky na tom, že jsme nezávislá, ale co říká nějaká prodavacka by mi bylo jedno, řekla bych ,,jo odešel a beztak protože na ty kartě nic nemá,,. Lidi to chtěj tyhlety trapný vtipy, mají je mít:D. Mně teda víc třeba nasralo, když mi na pracovním pohovoru nabídli méně peněz než jsem požadovala a ten člověk mi skutečně odpověděl ,,že to není pro ženskou tak špatný,,:D:D Ty vole. Jakože se s tím počítá, že máš manžela, ujetý naprosto.
zelene.oko jo já jsem nečetla důkladně ten začátek, tak jsem si představila mého muže, který běží pro zapomenuté máslo. Většinou to stihne.
Karja no tak to by mne pěkně nasralo, kdyby mi někdo řekl. Stalo se mi v druhem zaměstnání, ale nikdo to nekomentoval, pročež jsem zjistila o kolik vic bere zbytek až když jsem jim začala za dva roky sefovat.
Od tý doby si dávám na to majzla, ač teď se mi zdá, že říkám spíš min, protože všichni konstatují, že se to vejde do budgetu.
zelene.oko Ooo, pilotka, to se mi ještě nepoštěstilo.
zelene.oko Karja Pilotka by mě spíš na místě tatínka uklidnila, když se tam dostala jako ženská, musí být 2x tak dobrá!
(vtipkuju! ale jen trochu, haha).
Mě tyhle poznámky vůbec nerozhodí, beru je spíš jako vtip. Úplně v pohodě si dovedu představit, že odběhne ženská a ta prodavačka řekne to samé v opačném gardu.
Garfie Právě, když vydržela v tom prostředí a prosadila se, tak musí být dobrá!
Tak ono je to létání domena mužu i na na nekomerční bázi. Jelikož cesta povinně vede přes ty nekomerční licence, je to dost přirozené a není to úplně nepřátelstvím vůči ženám. Získání pilotní komerční ATPL licence je především otázka peněz a zdravotního stavu (cca 1,5 -2 miliony postupně za ty licence + nalétane hodiny, což bude zhruba jednou tolik).
A ženské jsou podle mne racionálnější a lépe si to dovedou spočítat ![]()

zelene.okood táty by mně to štvalo. Taky to dělá, má tři dcery, ale všichni vědí, že nemá rád doktorky, tady to ženská to byla, rozumíš... dělá taky. Od prodavačky ne.
zelene.oko A kdyby ne, tak by jí určitě poradil.
Evaeva Já si z rodiny nesu hodně křivd, kdy na mě bylo pohlíženo jinak, protože jsem holka, takže mě tyhle věci vadí všeobecně.
Sweet Potato On se bojí létat, takže by spíš raději chtěl vystoupit ![]()
zelene.oko Jo, tak ten dodatek od táty by mě asi taky naštval. Já tohle neznám, my byly dvě holky a tatínek se v nás viděl, hlavně teda ve mně, haha. :-)
continuity Navíc ve chvíli kdy máš děti to není úplně nejlepší povolání. Hodně jsem jednu dobu sledovala nějaký letecký podkast a tam letušky hodně přiznávaly, že s dětma odcházely ze vzduchu úplně přirozeně...a místo letušky se ti určitě opustí snáz než pozici pilotky. Výjimky uričtě existují, ale snadné to není.
Garfie no abys jen vydělala zpět na ty náklady s licencí musíš létat dost let,musíš lítat, alespoň trochu, delší přestávka znamená další náklady, což je s mateřskou neslučitelné. Navíc musíš být fakt zdravá, třeba nové prášky na tlak znamenají pozastavení licence na 6 měsíců. Jakákoliv krize s tím létáním hrozně zamává, za pár posledních let bylo takových několik. Už nemluvím o expozici záření a jiných zdravotních dopadech.
Já nějak chápu, že je to pro mnoho lidí atraktivní a má to prestiž, ale je to fakt práce pro fandy s mnoha úskalími.
Garfie to stejne jsou letecké mechaničky, muž zažil za tu dobu asi dvě, obě se přišly v podstatě vdát a vydržely to půl roku. Pneumatika na malé dopravní letadlo váží 200+ kilo, mají k tomu nějaké pomůcky, ale sílu potřebuješ. A výměna je běžná údržba. To fakt nemůžeš po ženské chtít.
On to bral pozitivně, říkal, že výkonnost celé party stoupla minimálně o deset procent prostým faktem ženské přítomnosti, i kdyby nepřeložila křížem stéblo.
Garfie já si z dětství neodnesla, že bysme jako holky byly méněcenné, vůbec. Chtěl z nás mít doktorku a právničku, což teda nevyšlo
Ale podporoval nás ve vzdělávání, v jazycích... Takže vůbec nevím, jestli to nedělal a přišlo to až s věkem? Taky nemám bráchu, nevím, jestli bych třeba vnímala rozdíl. Třeba o učitelkách mluví s despektem, přitom ségra je učitelka, dobrá, má už několik ocenění své práce. Takže to fakt zamrzí. U něj teda věkem vyhřezly určité psychické problémy, resp. se hodně prohloubily, takže to klidně může být tak. Samozřejmě nevidí, že ženy se na pohovoru ptají na děti a tyhle věci, ale to patří k jeho generaci obecně, to neberu vůbec úkorně.
Karja já zážitek s platem stejný, sice už v pravěku, ale paní jednatelka (jinak ultra toxická kráva) mi řekla, že "proč potřebuju přidat, že mám přítele a navíc bych měla víc než řidiči..!" Byla to docela náročná back office pozice, tehdy jsem jediná ve firmě (zabývající se importem) mluvila anglicky ![]()
A s kartou jsem měla trochu jinou situaci, tehdejší přítel (takový ten, se kterým bylo jakékoliv zoficiálnění vzdahu úplná utopie) pípnul za benzín a běžel na wc, ale karta chtěla pin, čehož si nevšiml. A paní obsluha mi povídá: manžel nezadal pin, víte ho..? A já byla totálně zmatená, protože jsem nedokázala honem přijít na to, koho tím myslí.. ![]()
(a ano, to mělo být znamení, že mám zdrhat. Zdrhla jsem až cca za půl roku)
Evaeva Já jsem si z dětství neodnesla, že jsem jako holka méněcenná, ale že svět má na holky vyšší nároky. Protože jakkoli se naši snažili k nám přistupovat stejně, tak mnohem častěji zaznělo něco ve smyslu, no ale ty jsi přece holka, tak se chovej tak a tak a dělej to a to.
Jako nejhorší je, že jsem tenhle svůj názor přenesla na dceru a vychováváme doma malou radikální feministku, protože už se začala ptát, jestli má vůbec nějakou výhodu být holka ![]()
Pavlena jo, tak to mě se takhle odkopali už při výběrku a není to tak dávno, je to 2,5 roku zpět. Tak to mě naštvalo dost, řekl mi to teda chlap:D
Pavlena taky mam stejnej zatitek s platem, bohuzel ne z praveku....ze prece muj manzel vydelava dost a proc bych chtela pridat. Pritom to ani neni pravda!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí