"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 12:10

Karja pokud je to při výběrku, tak to je vlastně príma, už s nima nemusíš ztrácet čas..! Ale jinak je to teda na veliký

711990 super skvělý teda.. Podle této logiky bych mohla přijít za šéfem s: "právě jsem se rozvedla, chci víc..!"

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 12:12

711990 :D:D:D:D:D hahahahaha. Mně to přijde tak sprostý, zvlášt i vůči ženě s rodinou, dětma.

já si ted připravovala nějaké argumenty pro zvýšení platu a sambo mi říká, ale na to ti řeknou, že máš manžela, ale já mužu říct "a vy jste mě slyšeli někdy o nějakém manželovi mluvit?!". 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 12:12

Pavlena To přece právě vyděláš na alimentech, že jo:D

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 12:17

Karja no jasně..! Vždycky říkám, není to o tom dobře se vdát, ale dobře se rozvést..! (což se mi přesně nepodařilo )

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 12:27

Na tema feminismus jsem mela o vikendu vymenu nazoru s rodici. Zacalo to uplne nevinnou historkou o me kamaradce, ktera ma s manzelem jeden spolecny ucet na spolecne vydaje a pak maj kazdy vlastni. A ona si k nakupu v lidlu placenem z toho spolecneho uctu prihodila tricko pro sebe, ktere pak od ni jeji muz chtel proplatit, ze to neni spolecny vydaj. Mela to byt spis historka o podle me fakt blbem nastaveni financi ve vztahu, protoze tohle mi s muzem fakt neresime, uctu mame nekolik vcetne spolecneho a plati ten, kdo je zrovna bliz k terminalu. A reakce moji mamy bylo zvolani, at uz ty feministky jdou do prdele.

Nechapala jsem, tak jsem dostala prednasku, ze kdyz ty zensky chteji byt tak samostatny, tak se pak nemaj divit. Ze by stejne bylo lepsi, kdyby zeny mohly jako driv byt doma a muz vydelaval. Ted jsou chudinky jen ustvane. Se nemuzeme divit, ze porodnost klesa. A ze feministky ji pripravily o drivejsi odchod do duchodu, protoze kvuli nim se zrusil odpocet let za deti

Na to jsem prohlasila, ze ja feministka jsem a ze mi treba neprijde uplne v poradku, ze meho sestadvacetileho bratra se na pohovoru nikdo nepta na to, jestli ma pritelkyni, nechysta svatbu a jak to ma s reprodukcnimi plany, jako se pred par lety nenapadne vyptavali me. A ze nikdo se ho nejspis v dobe, kdy bude mit male deti, nebude ptat, jak ma zarizene hlidani pri nemoci... o paygapu nemluve. Tak jestli chci vydelavat stejne jako muz, mela jsem ji studovat pedak. Ve skolstvi chudak chlap vic penez nedostane

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 12:31

Zuzuli Ale dostane, ale dostane. Stačí mí takhle rigidního vedoucího, kterej je toho názoru, že chlap si zaslouží více vydělat/živí rodinu a blablabla, a dává mu větší osobko a větší odměny. Uplně v klidu:D:D. Zažito v praxi:-)

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 12:40

Karja taky si myslim, ale nemam jejich petatricet let praxe ve skolstvi

Ale super bylo, ze u toho byl bracha a zastal se me. Treba v tom, ze k nim do firmy ted nastoupila jeho stejne stara spoluzacka, co se mezi pohovorem a nastupem stihla vdat a zmenit prijmeni. Ze nastala panika, ze jim urcite brzo odejde na materskou a ani nechce pracovat.

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 12:41
Reakce na continuity:

Garfie to stejne jsou letecké mechaničky, muž zažil za tu dobu asi dvě, obě se přišly v podstatě vdát a vydržely to půl roku. Pneumatika na malé dopravní letadlo váží 200+ kilo, mají k tomu nějaké pomůcky, ale sílu potřebuješ. A výměna je běžná údržba. To fakt nemůžeš po ženské chtít. 

On to bral pozitivně, říkal, že výkonnost celé party stoupla minimálně o deset procent prostým faktem ženské přítomnosti, i kdyby nepřeložila křížem stéblo. 

​To ale není o pohlaví, ale o fyzickejch dispozicích. Hele kdyby tam přišla taková Helenka Fibingerová, tak nebude problém... a naopak žokej Váňa by si ani neškrtnul

Mě jako feministku třeba neuráží, že nejsou hornice, jen horníci... Jo a kapku mě zarazilo akorát když jsem v pilotní kabině zahlídla Asiata zvíci asi metru padesát a čtyřiceti kil, to jsem lehce znejistěla teda

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 12:56

Pavlena no a nejlepsi je, ze se stejnou logikou mi bylo receno, ze ted se pridavalo kolegovi, protoze se mu narodi dite a jeho manzelka vydelava vic...

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 13:08

711990 neeeeeJsi tam jeste..? To je strasny pristup...

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 13:18

711990 Bože můj

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. zaří 2025 13:49
Reakce na DruI:

Evaeva Já jsem si z dětství neodnesla, že jsem jako holka méněcenná, ale že svět má na holky vyšší nároky. 

​Já ani toto. Táta je přesvědčený, že všichni mají stejné příležitosti a těm historkám tady by vůbec nevěřil. 

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 13:51

711990 to je fakt nějaký debil šéf. Proč s tebou řeší, kolik komu přidal? To je no go bez ohledu na argumenty. 

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 14:04

711990 neneeeee...

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 14:16

Pavlena prekvapive jo, nic lepsiho jsem porad nenasla, ale je ti brutal.

continuity u nas nemame uplne sefy jako takovy, resi se to spis s koucem a ted je schopnej placnout toto. Ale ted mam jinyho a ten je skvelej aspon!

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 14:17

711990 hmm, tak hlavně že mají peníze na kouče, co plácají hovadiny:D

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 14:22

Karjaja sem to spatne popsala, ale proste mas vicemene nahodne pridelenyho seniornejsiho kolegu co to ma na starosti. Ale o penezich rozhoduje nekdo jinej. Tenhle konkretni placal a placa blbosti furt

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 14:34
Reakce na Garfie:

zelene.oko Jo, tak ten dodatek od táty by mě asi taky naštval. Já tohle neznám, my byly dvě holky a tatínek se v nás viděl, hlavně teda ve mně, haha. :-) 

​U nás ale paradoxně tohle způsobovaly spíš ženy (mamka a babička), které adorovaly mého bráchu a ve mě viděly jen tu pomocnou sílu. Já zažila třeba situace, kdy brácha dostal perník s Mikulášem a já s čertem, nebo jsem ráno musela tahat těžký nákup (když mamka pracovala sobotu), zatímco doma se váleli dva chlapi a čekali až přijdu s těma čerstýma rohlíkama... Nebo jsem se jednou ráno vzbudila u babi na prázdninách a slyšela, jak dědovi vypráví, že "ta holka neudělá nic, T. ten jo, ale ta holka vůbec" - situace byla taková, že brácha měl ve vsi hromadu kamarádů, tak byl pořád v luftě, já tam neměla nikoho a jako velký introvert jsem se držela doma, a to obnášelo, že jsem musela umývat nádobí a účastnit se jiných kuchyňských prací... No a takových historek bych vytáhla napříč dětstvím/dospíváním spoustu a pokračuje to pořád.

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 14:39

Jak ti tady tak čtu, tak možná můžu bejt rada, ze pro myho tátu jsme s bráchou k ničemu oba, ani jednoho z nás nediskriminuje na základě pohlaví :-D.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 14:41

Vari idealni