Karjaže jo?! Já to sčítala různě, když v nadpisu píšou, že je to typu 30 + 45, ale tohle mně nenapadlo. Ale taky záleží, jestli podobný zápis dítě vidí prvně nebo takové úlohy mívají.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Karja tyjo, fakt? Já na to koukla a měla řešení skoro hned. Do minuty max. Ale já mám tyhle úlohy ráda, baví mě je řešit. Tak možná vím, jaké jsou možnosti?
Zítra to ozkouším na svém třeťákovi.
žluťásekUrčitě je to i cvikem. Ale podle mě to nedává smysl prostě, proč to takhle psát;-) Jakože i jako hádanka mi to přijde debilni. Ale tak já mám ráda v číslech pořádek, ne takovýhle volnomyšlenkářství, rozdělit si číslo do dvou buněk!
Karja přesně, nad tímhle typem příkladů se rozčiluju pravidelně. Nemá to smysl, popírá to všechna pravidla. Problém vyřešit mi to nedělá, chápu jak je to myšleno, ale vadí mi, že to jde proti logice i matematice.
Mě to teda rozvzteklilo
Jako fakt, ta tabulka je rozdělená na pravidelný políčka, přičemž se ALE čtou druhý dvě čísla (byť oddělený!) dohromady jako jedno (v další tabulce naopak) a první dvě čísla každý zvlášť?
Karja souhlasím. Výsledek ve dvou políčcích je podle mě nesmysl
notna Fuj, jestli je toto v klokanovi!:D Ale jinak tyto hádanky mě bavi, ale tahle mi nepřijde vyvedena.
Karja Pinot Noir
Mě to teda rozvzteklilo
Jako fakt, ta tabulka je rozdělená na pravidelný políčka, přičemž se ALE čtou druhý dvě čísla (byť oddělený!) dohromady jako jedno (v další tabulce naopak) a první dvě čísla každý zvlášť?
Tak teprve díky tvému rozvzteklení jsem to pochopila.
barbucha hrozný zvěrstvo, že?
Mha bratop, ja som ich objednavala na uniqlo (alw v lete, neviem, ci teraz maju)
Pinot Noir Karja Souhlasím, jako tady byla ta nápověda "sčítání typu..." plus ta různě barevná políčka, ale jinak to smysl nedává.
slniecko Mha Uniqlo je má celoročně, jak spodní košilky, tak tílka "na ven".
žluťásek já to teda taky viděla hned, ale přikládám to tomu, že už jsem vytrénovaná základní školou. I když u nás bohudík dělají děti DÚ Po - ČT ve družině a přiznám se, že to vůbec nekontroluju. Ale v první třídě jsem u něčeho podobnyho musela napsat kamarádce s dítětem druhákem. ![]()
Ja jsem to teda pochopila az po zevrubnem vysvetleni, porad jsem v tom videla neco jako sudoku. A ja jak vidim sudoku, mozek se vypina a zrak slabne ![]()
Kdysi se muj deda rozhodl, ze nez pujdu do skoly, nauci me cislice. Po nejake dobe pry prohlasil "Ta bude na matiku tvrda", myslim, ze to dost odhadl ![]()
Já jsem v tý úloze pro třeťáky taky pořád hledala něco jinýho. Mimochodem v první tabulce 78+15=93 pro zmatení nepřítele. Řešení je jednoduchý, ale není logický. Souhlasím s těma, který to rozčílilo.
Já myslím, že je to spíš cvičení na myšlení mimo zajetý koleje, než matika.
Jak jsem asi vycepovana matematikou Hejného, vidím v tom budoucí rozklad do desítkové soustavy.
continuity ahaaa, Hejného neznám, ale to rozkládání na desítky, stovky atd. se tu dělá dost zevrubně.
Mňa by pri tom príklade zaujímalo skôr, či to vyrieši tretiak, nie dospelý človek. Myslím bez pomoci. Takže skôr by som sa spýtala učiteľa, či je to bežné a ako sú deti úspešné.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí