"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2026 19:51

Kokoska muž ho nosil docela dlouho, ale už ho dlouho neměl, mám pocit.

Offline Pinot Noir
29540 příspěvků moje polička 05. května 2026 20:14

My ani prstýnky neměli, věděli jsme, že ani jeden z nás ho nosit nebude. 

Offline Potrefenáhusa
38421 příspěvků moje polička 05. května 2026 20:22

Tabea ja jsem presne kvuli tomu prstýnky sundala, bala jsem se, abych neškrábla mimino, strasne to překáželo, pak jsem se bala, ze mi to urvou i s uchem, kdyz za to začaly chytat....dneska mam docela velky náušnice a zahákla se mi jedna do vlasu mladsi, kdyz jsem ji pomáhala na malou a taky to byla málem amputace, tak je asi jeste sundam...

Offline 999
19553 příspěvků moje polička 05. května 2026 20:22

Kokoska Můj manžel ho nikdy z ruky nesundal. Já jsem jiný případ, měla jsem několik snubních prstenů a teď pár let nenosím žádný :-). Mám dlouhodobě domluveno s mojí zlatnicí, že mi udělá takový ten s diamanty kolem dokola, ale nějak si nejsem jistá, jestli je to to pravé. Dokonce jsem přemýšlela, že si nechám místo něj vytetovat Basquiatí korunku :-). Teď jsem ve fázi, že snubák nepotřebuju, stačí mi jiné prsteny. Nechám si místo něj udělat prsten ve stylu Codognato s lebkou a diamanty místo očí :-)(.

Online Kokoska
34350 příspěvků moje polička 05. května 2026 20:31

999 nekolik snubnich prstenu v jednom manzelstvi? Nebo jak?

Offline dzizisketa
8840 příspěvků moje polička 05. května 2026 20:48

Já nosím jen snubní, mám hladký kroužek s jedním modrým diamantem. Muž má stejný, asi o číslo širší a bez diamantu

Prstýnky obecně moc nesnesu, zvládám jen jeden, takže zásnubní od svatby nenosím (navíc kámen je v krapnách a furt se mi o něj něco zachytávalo).

Offline Aranel
6428 příspěvků moje polička 05. května 2026 20:52

Kokoska Vlastně jsem to ani nečekala, ale muž ho nosí pořád, sundává jen do sprchy, a já ani tam ne. Na utírání zadku mi prsten nějak nevadí ale zásnubní s kamenem pravda nemám. Jinak náušnice na noc sundávám a dřív jsem hodně nosila hodinky, s dítětem přestala a mohla bych zas začít!

Online Kokoska
34350 příspěvků moje polička 05. května 2026 21:01

Aranel nausnice taky nesundavam, hodinky po prichodu domu vzdycky.

Offline Hanna6
94 příspěvků moje polička 05. května 2026 21:05

Poradíte, kde v Praze lze  koupit dívčí šaty a sáčko, dobře vypracované, z kvalitního materiálu  (cca vel. 158), ve stylu oblékáni princezny  Charlotte? Děkuji.

Offline Myrtila
5145 příspěvků moje polička 05. května 2026 21:11

Aranel Mně ty hodinky přijdou s miminem úplně nejvíc nepraktické, ty jsem sundala hned, pořád jsem ho jimi někde škrábala. Je teda pravda, že mám celé kovové, i s páskem. Dřív jsem je nosila pořád, jsem bez nich jak bez hlavy, jak celý život někam dojíždím a pořád si musím hlídat čas. 
Jinak šperky nenosím, jenom zásnubák a snubák na jednom prstě a menší náušnice, sundávám jen prsteny výjimečně na cvičení, jinak je mám pořád na sobě. 

Offline Aranel
6428 příspěvků moje polička 05. května 2026 21:20

Myrtila Přesně tak. Ještě jsem přestala nosit pašmíny a různý šály toho typu, taky to není praktické ke kočáru, přitom dřív jsem to tahala furt a imrvére!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2026 21:35

Myrtila mně hodinky přišly nepraktický vždycky Nejpozději do pár měsíců jsem o něco zavadila a ztratila je. 

dzizisketa asi máme stejný snubák

Aranel zásnubní s kamenem mám a nikdy mi nepřekážel. Mám ho ještě raději, moc často se to nestává, ale muž se mi s ním fakt trefil do vkusu. Ale ani ten už neobleču

Offline 999
19553 příspěvků moje polička 05. května 2026 22:30

Kokoska Ano, v rámci jednoho manželství :-)). Nejdřív jsme si v klenotnictví vybrali prsteny a prodavačka nám řekla, že budou za 2 měsíce. Když jsme se zeptali, které si můžeme odnést hned, nabídla nám obyčejné žluté zlaté kroužky. Vzali jsme je, byly naše svatební. Pak jsem ten svůj vyměnila za platinu, další mi manžel koupil s diamantem, ten ale vypadl a zbyla díra. Pak už jsem v tom oboru pracovala, takže další byl úplně přesnej, akorát ta sloučenina zlata pro mě byla velkej alergen. Tak čekám na tu lebku :-).

Online continuity
42133 příspěvků moje polička 05. května 2026 22:54

Kokoska

My manželé nejsme, ale můj by ho určitě nenosil, v práci nesměl z důvodu bezpečnosti a u lezení je to taky velké riziko. 

Občas ho lezci nosí spíš na řetízku na krku. 

Offline barbucha blogger
35350 příspěvků moje polička 05. května 2026 22:55
Reakce na 999:

Mám dlouhodobě domluveno s mojí zlatnicí, že mi udělá takový ten s diamanty kolem dokola, ale nějak si nejsem jistá, jestli je to to pravé.

​Jo, eternity! Ty jsou náhodou dobrý, hoděj se ke všemu

Offline SunEclipse
3432 příspěvků moje polička 05. května 2026 23:10

barbucha eh, zjevně jsem nevzdělaná v oboru šperkařství...v první chvíli jsem myslela, že je řeč o střešní krytině

Online Tabea
7785 příspěvků moje polička 06. května 2026 06:22
Online Kokoska
34350 příspěvků moje polička 06. května 2026 06:24

999 zajimavy vyvoj :) Ja mam svuj snubak rada, ma svoji historii jeste z doby, kdy jsme nebyli na svete. 

Offline Zuzuli
3667 příspěvků moje polička 06. května 2026 06:35

Kokoska muj muz svuj porad nosi denne.

To muj lezi uz pres ctyri roky v supliku. Pamatuu si presne, kdy jsem ho tam dala. Po druhe chemoterapii, kdy se mi z kapacek udelal zanet zil na leve ruce a ta zacala bolet a otekat. Pozdeji mi nebyl, protoze jsem z leku pribrala skoro 20 kilo a nenavlikla ho. Ted je vaha na puvodnim cisle, ale porad mi je hodne tesny, jak od te doby resim lymfaticke otoky rukou... takze se uz asi rok odhodlavam ho vzit na zvetseni, lepsi uz to asi fakt nebude. I kdyz porad doufam a obcas ho vyzkousim

Online Kokoska
34350 příspěvků moje polička 06. května 2026 07:16

Zuzuli nekdy to proste nejde. Hlavne, ze uz jsi v poradku, to je nejdulezitejsi.