"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2026 08:11

Karjataky je mám ráda

Hřbitovní kvítí vždycky říkala babička. Je to škoda, je to taková krásná kytka.

Offline Karja
44031 příspěvků moje polička 05. května 2026 08:11

continuity jasně, v květinářství bych si jí taky k uvázání nevybrala, ale občas když proběhneš někde supermarketem, tak ty chryzantémy jsou za mě akceptovatelné;)

Offline Lenka22
2589 příspěvků moje polička 05. května 2026 08:52

Gatita díky, já bych to právě ráda věděla předem, co od toho čekat a jestli se s ní pak dohadovat a No to jste měla říct předem/při objednávání atd...Pro mě je to vstup do neprozkoumané řeky nebo jakseto....

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 05. května 2026 09:10

brrr archivnictví je na tom podobně. Doba si to žádá, ale kdo má pořád ty posty vymýšlet, aby to bylo čtivé, vtipné, sloužilo k propagaci...

U nás horko těžko potíváme příspěvky k různým výročím. Znamená to mj. otravovat fotografa, aby udělal kvalitní fotky, a pak sekretářku, která jediná má oprávnění zveřejňovat. 

Ale spousta archivů má docela čtivý facebook - třeba Archiv města Plzně

Offline Zuzuli
3667 příspěvků moje polička 05. května 2026 10:03

brrr na ig sleduju jednu holku, co dela pruzkumy krovu. Rozhodne tam nedava neco denne, spis jedou za nekolik dni, kdyz jede na neco zajimaveho. To mi prijde k te archeologii podobne. Myslim, ze kdyz nebudes honit dosahy a davat tam neco denne, ale jen obcas sdilet neco zajimaveho, tak to stejne smysl ma.

A sama za sebe ten ig doporucuju, na fb uz roky nechodim a ani nikdo v mem okoli. Vzdycky jsem videla velky rozdil mezi komentari na ig a na fb u stejnych prispevku, treba k rozhovorum. Fb je toxicka stoka, kam uz se nechystam, i kdyby tam byl jeste nejaky zajimavy profil. To, jak moc mi fb spamoval zed naprosto nesouvisejicimi prispevky s mymi zajmy, mi taky moc chut tam travit cas nedodalo.

Offline Karja
44031 příspěvků moje polička 05. května 2026 10:12

ZuzuliJá zase naopak nemám IG a mám jen Fb, ale to kvůli tomu, že tam sleduji jen události v okolí, nevím, jestli toto umí dobře zasuplovat i IG.....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2026 11:09

Karja já taky takhle používám fb, na události, ještě mi je připomene zase za rok. Ig takhle používat neumím, nevím, jestli je tam nějaký kalendář, ten používám na sledování těch zajímavostí.

Online barbucha blogger
35346 příspěvků moje polička 05. května 2026 11:12
Reakce na Karja:

Catherinne Ha, no to nebyl. Ale to vím, že bych mít nemohla, to bych měla asi doma v krabičce a pak by se ztratila i ta krabička. 

Evaeva 

Proč je nenosit i doma resp. proč je furt sundavat? Pokud to teda nějak moc netrčí nad prst, aby to překáželo... jinak ten diamant by snad měl vydržet všechno, dyk je to nejtvrdší šutr

Na levý ruce si to nechávám, jednak to jde dolů už obtížněji, ha ha... a na domácí práce nosím beztak rukavice, kdyby se mělo teda něco stát Babička měla zásnubní slušně velkej briliant, a nosila ho s úzkým snubákem celej život, nikdy jsem ji neviděla bez nich, asi jí už ani nešly sundat, a ani ty rukavice nepoužívala, a šutr byl pořád jak novej!

Ale to by mohla možná vědět 999 , jestli sundávat nebo ne?? (další blbej dotaz )

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2026 11:21

barbucha mně to vadí, já doma sundávám i podprsenku A s dětmi, jak člověk furt myl nějaké zadky... Není mi to příjemný.

Online barbucha blogger
35346 příspěvků moje polička 05. května 2026 11:31

Evaeva 

Zadky meješ pravou, ne? Podprsenku teda svlíkám taky (pokud nikoho nečekám, muhehe)... ale na další jsem už líná, neškrtí mě to, velikost zatím sedí, a tak na to kašlu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2026 11:42

barbucha meju (myla jsem), jak to vyšloMně s příchodem domů vadí všechny šperky.

Online barbucha blogger
35346 příspěvků moje polička 05. května 2026 11:48

Evaeva 

Já si zvykla spát i v náušnicích se šroubkem zlí jazykové (zdravím RoSa ) tvrdili že mě to bude vleže píchat do lebky, dřív jsem nosila jen závěsný... a nic, v pohodě.

Jediný co musí po příchodu domů okamžitě pryč, je mejkap, ten nesnesu ani o minutu dýl (když už se vůbec k nějakýmu přinutím teda).

Offline Karja
44031 příspěvků moje polička 05. května 2026 12:01

barbucha Já to sundávám, že mi vadí na ruce, ne že se bojim o šperk:D Nenosím ani řetízky nebo náramky, nikdy vlastně, ted je nenosim ani když někam "jdu". Domácí práce dělám kontinuálně celej den, a rukavice nosím jen do zahrady a to jen někdy. Mně to není příjemné, já ten prsten nosila jen někdy do práce a do baru, v obou případech aby si na mě nikdo nedovoloval:D. Mi přijde, že to pomáhalo, ted nemám svůj statusový šperk, že jsem stará a zapšklá. 

Online Tak Betty
6009 příspěvků moje polička 05. května 2026 12:06

Myslím , že zásnubní prsten má z hlediska dovolováni zcela marginální význam . Karja 

Offline Tabea
7785 příspěvků moje polička 05. května 2026 12:11

Tak Betty zrovna dneska jsem si vzpomněla, jak se mě jednou jeden dodavatel dvakrát ptal, jestli jsem vdaná, jakmile můj šéf odešel z místnosti. A pak mi v pracovním e-mailu posílal svoji soukromou adresu a jestli bychom mohli být v kontaktu. Tak toho taková maličkost jako prsten fakt neodradila.  

Offline Karja
44031 příspěvků moje polička 05. května 2026 12:22

Tak Betty Mně přijde, že mně to pomáhá, nemyslím na nějaký dotěrný drinky  ale v té práci si k tobě v představě že jsi 25letá slečna fakt dovolí víc, než když jsi 35letá paní s dětma:D. To byla první věc, co mi poradila kamaradka z oboru, at všem narvu nějak na první dobrou, kolik mi je, nebo že mám děti, že to bude značit, že některé věci neřešim ze zkušenosti a ne z neznalosti. A fakt potvrzuju rozdíl v přístupu, jako fakt dost znatelnej. A ten prstýnek podle mě tak jako pomůže, když ty lidi třeba nevědí, do které kategorie té zařadit:D. A jakoby i v těch barech mi přijde to pomahá, ne uplně od nějakých těch laciných drinků, ale nějaké ty dotazy od lidí, co znáš od vidění, od kolegů z jiného města atp... to trochu vyeliminuje.

Offline Karja
44031 příspěvků moje polička 05. května 2026 12:23

Tabea No to možná byl bod k dobru právě pro tyhlety extrémy:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2026 12:40

barbucha náušnice se šroubkem mi netlačily, ty mají takový kryt, ale ty bez jo. Nicméně mi to nezabránilo je ztratit. Tak jsem nosila bižu, ty sundávala a teď je nosím jen na lepší Stejně jako Karja mi vadí i řetízky. Prstýnek mi teda vadil jen doma, mám v plánu ho zase začít nosit až začnu chodit do práce.

Offline Tabea
7785 příspěvků moje polička 05. května 2026 12:55

Karja myslím, ze jako jistější odpuzovač funguje mluvit o dětech.

Offline Karja
44031 příspěvků moje polička 05. května 2026 13:07

Tabea No, ale víš, že ženský s dětma jsou nejlepší, držej hubu už:D. To asi hodně funguje u bezdětnejch, mluvit o těch co ještě nemáš:D.