"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
42209 příspěvků moje polička 13. května 2026 12:10

Online Pinot Noir
29579 příspěvků moje polička 13. května 2026 12:32

Aranel Evaeva Karja mám nerezové Fabini a připalujou jak sviňa. Já taky na nějaké tanečky kolem správných teplot a vypálení nejsem, plus všechno dávám do myčky, no prostě palačinky jsem na tom vzdala.

Offline Karja
44114 příspěvků moje polička 13. května 2026 12:37

Pinot Noir Tak děkuju, nebudu si je kupovat. Kamarád s nimi furt machruje, at si je taky pořídím, ale myslim, že moc nevaří:D. Já jsem hrc frc v kuchyni, hlavně at to lítá, takže tak. Do myčky teda žádné pánve většinou nedávám, takže to mě tolik netrápí toto případné omezení.

Online Pinot Noir
29579 příspěvků moje polička 13. května 2026 12:48

Karja mně se třeba jednou palačinky povedly super a pak se to dvakrát úplně pos***o, na to já nemám nervy. Dělám v nich ty různé roštěnky, masa na houbách, na pivu, prostě tam, co hodíš na tuk cibuli a pak začneš přemýšlet, co máš v lednici a čím budeš pokračovat, takové běžné každodenní vaření, na které by mi stačila pánev za polovinu ceny. Na nějaké precizní vaření mě stejně neužije a ještě se nervovat správným postupem s pánví... Bych se vyprdla. Pro mě nakonec celkem zbytečná investice.

Offline Karja
44114 příspěvků moje polička 13. května 2026 12:50

Pinot Noir Ano, pro mě také nereálné;)

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 13. května 2026 13:09

Pinot Noir díky za recenzi, kterou jsem chtěla číst :-)

Online Pinot Noir
29579 příspěvků moje polička 13. května 2026 13:12

andulka01 myslím, že zrovna tobě by to s nima šlo báječně, já jsem ale jen taková rychlo-kuchta. 

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 13. května 2026 13:17

Pinot Noir kdybys jenom věděla... jsem taky rychlovařička, kolik já toho občas přikazím! Teď akorát potřebuju doplnit sortiment o střední hrnec a dvě menší pánve, tak hledám rozumný poměr cena, kvalita a praktičnost. A pokud drahé nádobí, tak budu investovat spíš do litiny a mědi.

Offline Zuzuli
3677 příspěvků moje polička 13. května 2026 13:37

andulka01 tak zkus nerez z ikei. Mam dva roky doma obe verze jejich nerezove panve, malou i vetsi, a miluju je. Za tech par korun slouzi skvele, davam je do mycky, zapect do trouby... 

Offline žluťásek
8810 příspěvků moje polička 13. května 2026 13:44

Hlavně si nekupujte uhlíkovou ocel. Tolik péče kolem mytí a sušení jsem nemusela věnovat ani miminu

Ale maso se na ní dělá skvěle, tak se jí nechci zbavit. Znovu bych ji ale v žádném případě nekoupila.

Offline continuity
42209 příspěvků moje polička 13. května 2026 14:00

Já ten nerez nikdy nevychytala. Pokud už bych se do něčeho složitějšího pouštěla, tak jdu do litiny bez povrchové úpravy. Nebo ještě lépe zvenčí smaltovanou, zevnitř litina. Mame litinový tal na gril a i po letech je to skvělá věc, akorát ze strany, která se nepoužívá brutálně rezne.

Jenže pokud vůbec, tak to nacházím za ceny, které jsou úplný nesmysl. 

Offline Aranel
6455 příspěvků moje polička 13. května 2026 19:57

Pinot Noir Karja andulka01 Hele do myčky je samozřejmě dávám a tanečky neprovozuju. Fakt jsem s tím spokojená, koupili jsme tři vloni na Black Friday myslím, tak to ani tolik nestálo... já dělám spíš lívance, na ty mám teda lívanečník z Orionu s teflonem.

Naopak potvrzuju žluťásek , jestli myslíme to samé, takovou těžkou černou obludu z Ikei, tak to byl spíš přešlap no

Offline žluťásek
8810 příspěvků moje polička 13. května 2026 20:25

Aranel černá obluda bude litina. Uhlíková ocel vypadá podobně jako nerez, což mě při výběru zmátlo. Nicméně je to hodně rez. Rezne třeba za půl hodiny co zůstane vlhká