"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2026 15:31
Reakce na continuity:

Ty Baytony jsou sice sportovn jsi, ale pořád sandály, ty modely tomu odpovídají. 

​Tohle nechápu. Sandály se v mé terminologii od pantoflí liší akorát páskem přes patu

Šířka jako úzké birkeny by asi byla v pohodě.

Moje poslední birkeny se mi drolí už po jedné sezóně. Předchozí jsem měla asi pět let. A nelíbí se mi ty klasické "ortopedické" sandály, chtěla bych ty pásky trochu jinačí, a u Birkenů nemají moc výběr. 

No nadále nevím

Offline stes
9030 příspěvků moje polička 19. května 2026 15:35
Reakce na Evaeva:

​Tohle nechápu. Sandály se v mé terminologii od pantoflí liší akorát páskem přes patu

Šířka jako úzké birkeny by asi byla v pohodě.

Moje poslední birkeny se mi drolí už po jedné sezóně. Předchozí jsem měla asi pět let. A nelíbí se mi ty klasické "ortopedické" sandály, chtěla bych ty pásky trochu jinačí, a u Birkenů nemají moc výběr. 

No nadále nevím

​Taky to tak mam a myslim,že to tak je. Sandaly maji pásek přes patu, pantofle,nazouvaky nikoliv. 

Online continuity
42335 příspěvků moje polička 19. května 2026 15:39

Evaeva tak si je zajdi někam vyzkoušet. Pohodlí je spíš o tom, co ti sedne na nohu a s tím to někdo těžko poradí. 

Online continuity
42335 příspěvků moje polička 19. května 2026 15:41

stes Evaeva

Blbě jsem se vyjádřila asi, prostě takové boty víc do města než do terénu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2026 15:45

continuity no a nevíš, kde je mají? Já je viděla na about you, takže bych si je musela nechat poslat.

Víc do města by asi nevadily.

(Kdyby všichni napsali, že to jsou nepohodlný šunky, tak by bylo jasno )

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 19. května 2026 16:12
Reakce na RoSa:

teď jsem přidala čaj na játra + tabletky, prý 2 měsíce bych to měla užívat...

​Akorát by se k tomu nemělo chlastat

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 19. května 2026 16:27
Reakce na stes:

Asi na tý horší kvalitě něco bude, jen tak cvičně jsem mrkla na Vinted a je jich tam nových plno.

​A kdy se to tak zhoršilo? Kupovala jsem milano i madrid, obojí big buckle, asi před dvěma rokama - a pořád perfektní, nic se nedrolí... bostony mám starší ale taky cajk. Kdoví kde to ty vintedky kupujou A pak taky počítám že záleží na materiálu - dělaj se nejen kožený, tak možná nějaká ta náhražka vydrží míň, no.

Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 19. května 2026 16:46

barbucha naopak! tim se to celý kompenzuje!

Offline Brutální_Nikita
88 příspěvků moje polička 19. května 2026 17:01
Reakce na Evaeva:

continuity no a nevíš, kde je mají? Já je viděla na about you, takže bych si je musela nechat poslat.

Víc do města by asi nevadily.

(Kdyby všichni napsali, že to jsou nepohodlný šunky, tak by bylo jasno )

​Za mne osobně ale Bayton fakt jsou nepohodlné šunky Mám jedny, ze zalando-lounge; nechala jsem si je, protože velikost seděla a nerada věci vracím - nosím je, když jdu s košem Tvrdší, nepříliš ohebné - jak stélka, tak svršek. Birkenstock oproti tomu 100 a 1 (na fotkách obě značky vypadají celkem podobně, cena Baytonu poloviční ... no tak už vím proč a znovu bych je nekoupila).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2026 17:02

barbucha mně se drolí ten korek, to je celkem jedno, že stélka je z kůže.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 19. května 2026 17:04
Reakce na RoSa:

barbucha naopak! tim se to celý kompenzuje!

Online continuity
42335 příspěvků moje polička 19. května 2026 17:22

Tak nic, no. 

Měla bych jít do vlákna, co jste si dnes... 

Online continuity
42335 příspěvků moje polička 19. května 2026 17:28

Evaeva korek se mi vydrolil po třech letech téměř celodenního nošení (byl covid). Loni mi asi tříleté praskly, ale tahala jsem je celé léto, včetně dovolených v plážovém písku, mnohokrát se namočily slanou vodou. To mi přijde naprosto přiměřené.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2026 17:30

continuity no je to nesrovnatelné s těmi předchozími, ty vydržely dýl. Tahám je přes léto taky prakticky denně.

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 19. května 2026 17:33

RoSa Tak oni všichni alternativci tvrdí, že stav pokožky souvisí s játry. Žeby měli nakonec pravdu?

Offline jerry
11040 příspěvků moje polička 19. května 2026 17:59

Evaeva 

A Birkenstock Kumba by se ti nelíbily?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2026 18:10

jerry koukala jsem na ně. Ty Bayton se mi líbí víc, i ta cena, že jo, ale asi teda zkusím tyhle.

Offline stes
9030 příspěvků moje polička 19. května 2026 18:32

barbucha o kůži nejde, s jinejma ani nemám zkušenost,ale loni jsem si koupila mayari a na patě se droli. Ze Zalanda. Ale spis jsem reagovala na to, co psala Lilly Ku...ze trochu polevili v kvalitě .

Offline jerry
11040 příspěvků moje polička 19. května 2026 18:55

Evaeva 

Pokud máš velikost 39 a menší, můžeš zkusit i Birkenstock Rio. Jsou sice dětské/dívčí, ale cena je dost sympatická.

Offline jerry
11040 příspěvků moje polička 19. května 2026 19:01
Reakce na stes:

barbucha o kůži nejde, s jinejma ani nemám zkušenost,ale loni jsem si koupila mayari a na patě se droli. Ze Zalanda. Ale spis jsem reagovala na to, co psala Lilly Ku...ze trochu polevili v kvalitě .

​Taky se nedá vyloučit, že výroba je v různých zemích a to se může na kvalitě podepsat.

Osobně nosím výhradně Mayari a nikde se nic nedrolí ani jinou neplechu nedělají - jenže ono to může být i tím, že jich mám 14 párů (jsem si vědoma, že toto patří spíš do vlákna Přiznání) a střídám je podle oblečení. A pro případné šťouraly: to není úchylka, to je SBÍRKA