"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Friga
2078 příspěvků moje polička 17. června 2026 15:30

Janulik03 s tou vodou te chapu! Ja byla jednou jedinkrat s gymplem na Luznici a uz me nikdo nikdy na vodu nedostane. Nejhorsi byla plavba pres Rozumberk, ta velika vodni plocha, hruza. Ja se vody docela bojim, plavat moc neumim. Skakani s padakem jsem nezkousela, ale dovedu si to predstavit. 

Offline Sweet Potato
40073 příspěvků moje polička 17. června 2026 15:52

Mám kamarádku, která má vysloveně fóbii z vody (jako dítě se topila). Na to žádné "neboj, vždyť na tom nic není" fakt nefunguje.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. června 2026 16:01

Sweet Potato jo, to je jasný! Jen mně to ta preference pobavila, nenapadlo by mně to 

Online Karja
44402 příspěvků moje polička 17. června 2026 16:11

Friga To je hrozně zajímavý, vzhledem k tomu, kde žiješ! Mně právě voda hrozně uklidňuje, i ti to Finsko hrozně závidím z pohledu toho, že je tam určitě moc možností jakou vodní plochu navštívit. Jako na lodích, když to houpe, tak se mi dělá bohužel hodně blbě, takže tu svojí vodomilnost zas tak moc nevyužiji:D.

Moje mamka neumí plavat, protože nebydlela nikde, ke by byla v dosahu možnost koupání a tak se to prostě nenaučila v tom správném věku, kdy to jde snadno. Beru to jako poměrně hendicap a vlastně to pak bylo takové omezující i pro nás pro děti, museli jsme se s těmi letními radovankami spoléhat jen na tátu, mamka by nás v životě nevzala sama k vodě. A vlastně celkově je to hrozně nebezpečné, jsem ráda, jak je ted u nás v ČR nastaveno to povinné plavání, že snad každej bude mít tu šanci se naučit;)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. června 2026 16:26

Karja já myslela, že to povinné plavání měli i naši rodiče. Ale vlastně mně nikdy nenapadlo se zeptat. Ani mně nikdy nenapadlo, že je to vlastně takhle omezující, když máš děti, to je vlastně pravda. 

Offline Sweet Potato
40073 příspěvků moje polička 17. června 2026 16:35

Friga A s námi si statečně objížděla ostrůvky.

Online Karja
44402 příspěvků moje polička 17. června 2026 16:37

Evaeva Vzhledem k tomu, že moje máma ještě chodila do školy pěšky 7 km, protože tam nejezdil autobus, pochybuju, že by jezdila na plavání, to by tam od nich jeli ty jo někam do bazénu celej den:D. Je to omezující i třeba ted s vnoučaty že, nejen na koupání, ale i jiné aktivity jakoby u vody. To není jen o tom, že je nevezmeš na koupaliště, ale prostě jim i jinde u vody případně nepomůžeš. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. června 2026 16:45

Karja jojo, věřím. Já znám akorát jednoho člověka, co neumí plavat, a to je mužova babička, tak mně to nikdy nenapadlo.

Moji rodiče jezdili na vodácké tábory a tak, ti by se to naučili, i kdyby nechtěli. Na to plavání se jich musím zeptat. Oni jsou teda krapet mladší než tvoji, to taky může hrát roli samozřejmě. Zajímavé.

Online Karja
44402 příspěvků moje polička 17. června 2026 17:23

Evaeva Spíš než věkem je to tím bydlištěm a životním stylem te rodiny. Ještě jedna maminka moji kamarádky se učila plavat, když jsme byly malé, to si pamatuju, ale nevím jak to dopadlo, jestli to dohnala;)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. června 2026 17:29

Karja jo, to taky 

Offline 999
19680 příspěvků moje polička 17. června 2026 17:32

Janulik03 Já tě obdivuju za ten padák :-). U nás to bylo naprosto daný, že všichni musí umět plavat už v přeškolním věku. Děda žil u Bečvy, prostě nás tam naházel a zachraň se, jak umíš :-). Ale na nikom to nezanechalo stopy, všichni plaveme dobře :-).

Offline barbucha blogger
35579 příspěvků moje polička 17. června 2026 17:43

Plavat umím a řekla bych že i docela slušně (od malička nás házeli do vody a ještě jsme museli chodit na plavání, tehdy s těma šílenejma bachařkama co nás mlátily tyčí přes prstíčky), ale strašně mi vadí pocit hloubky pode mnou. Ve skokanským bazénu otáčím ihned před tou prohlubní... a hroznou sodu mi dávala zřítelnice, rozená obojživelnice, která už tak od tří let vždycky zdrhla aspoň k bójkám... Nedávám ani filmy nebo dokumenty s podvodníma záběrama, to se mi dělá hrůzou úplně mdlo 

Offline Vari
2206 příspěvků moje polička 17. června 2026 17:44

Moje teta je ročník 1965, vyrůstala ve městě, kde je obrovské termální koupaliště a plavat neumí. Taky jsem z toho byla v šoku, můj táta plavat normálně umí. A její syn se líni přihlásil na kurzy plavání, trenér se ho furt ptal, jaký má trauma z vody a nemohl pochopit, že žádný trauma nemá, jen ho to nikdy nikdo pořádně nenaučil.

Offline Janulik03
20110 příspěvků moje polička 17. června 2026 18:30

Tak plávanie, tu v okolí aj  moji rovesníci všetci plávať vedia. Chodili sme na priehradu celá banda, len ja proste to nedám. To je taký strach, že aj keď som sa veľmi snažila, proste to nejde. Deti chodili s nami k vode, muž to mal v merku, chodil s nimi vlastne veľa aj sám na všetky možné podujatia. Platila som si aj súkromné kurzy už v dospelosti, ale ani náhodou. Proste to neprekonam, je kopa iných vecí ktoré viem a dokážem, tak sa necítim, že by to bolo niečo zlé 

Online Karja
44402 příspěvků moje polička 17. června 2026 18:35

Janulik03 jj tak zkoušela jsi to a nejde to. Já mám jednu kamarádku vylozene letní typ, je rada u vody a ta prostě nepotopi nikdy hlavu, taky ji to nejde nějak překonat...

Offline Janulik03
20110 příspěvků moje polička 17. června 2026 18:41

Karja vadí mi aj prsknutie vody do tváre , úplne ju chápem 

Offline dorota
1226 příspěvků moje polička 17. června 2026 18:52

Evaeva Ja teda neviem plávať. Na ZŠ som síce krátky kurz absolvovala,  dokázala som preplávať pár metrov,  ale vody sa bojím a nikdy som sa nenaučila poriadne plávať.  Plávať nevedia ani moje sestry, ani mama (a myslím,  že ani niektoré moje tety). Keď sme boli deti, naši s nami občas chodili k vode, ale plávať nás neučili (otec plávať vedel), plávali sme maximálne s kolesom. Dve sesternice si zaplatili kurz a učili sa plávať po tridsiatke. Iná sesternica a bratranec boli vodné živly už ako deti, nebolo ich možné dostať z vody. Ja som typ, ktorému plávanie nič nehovorí. Mne sa leto spája s inými aktivitami ako pobyt pri vode na kúpalisku, pri mori či priehrade. Takýto typ dovolenky je pre mňa skôr za trest. Mne stačí prechádzka popri jazere, rieke, po pláži, mám rada pohľad na vodné plochy, ale nie pobyt vo vode. Zasa na druhej strane by som si niekedy v živote chcela vyskúšať splav rieky.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. června 2026 19:21

dorota já u vody vůbec nevylehávám, my se koupeme akorát po výletě plavu teda ráda, to jo. Ale nějak automaticky počítám s tím, že plavat umí skoro každý, nikdy mně nenapadlo, že by to mohlo být jinak.

Offline continuity
42604 příspěvků moje polička 17. června 2026 19:38

dorota zrovna na ten splav plavat fakt nepotřebuješ, správne by mali mat vsetci vesty a v takovém silnějšom prude ta to poodnesie plavec-neplavec. Raz som sa plavila s kamaratom mojho muza, ktorý dokonce jazdil divoku vodu a plavat vedel tak na čubičku, aby sa nepovedalo. 

Offline Kokoska
34614 příspěvků moje polička 17. června 2026 19:47

Janulik03 padak bych asi nezvladla ani v tandemu. Z vysek strach nemam, ale je neco jinyho drzet se zabradli a nebo vrhnout se dolu! Mela jse dost problem vkrocit na sklenenou podlahu na vyhlidce.