"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline dorota
1226 příspěvků moje polička 17. června 2026 20:18

continuity Viem, že na splav nepotrebujem vedieť plávať. Limituje ma skôr to, že nepoznám nikoho, kto sa venuje vodactvu a robí splavy.

Offline Janulik03
20112 příspěvků moje polička 17. června 2026 20:42

Kokoska na sklenenú podlahu by som nestupila

Offline Garfie
28399 příspěvků moje polička 18. června 2026 01:17

Já se teda bojím výšek a padák, nebo nedej bože bungee jumping bych nedala ani náhodou. I když jednou jsem byla na takové té megahoupačce a bylo to super.

Na vodu jsem jezdila, ale už je to dávno, dávno...ale přijde mi, že na to nepotřebujete umět plavat, rozhodně ne nějak perfektně, mluvím teda o sjíždění českých řek. Plavat neumím nijak skvěle, hlavně můj hendikap je, že nedokážu potopit hlavu bez ucpaného nosu. Dokonce uvažuju o nějakém kurzu, protože je to fakt dost omezující. Zkouším to a když se hodně soustředím, tak to zvládnu, ale musím to dělat vědomě a ne že skočim do vody, nebo tak...i při šnorchlování nesnesu, aby se mi dostala třeba voda do nosu. :-(

Offline Garfie
28399 příspěvků moje polička 18. června 2026 01:18

Jo, sakra úplně jsem zapomněla, že jsem se přišla zeptat, jak je to s klínovými řetězy, u toho vracení COS byly nějaké zvláštní podmínky, že jo? Nevíte jak poznám tu pobočku, co odebírá balíky? Už si to vůbec nepamatuju! 

Offline viktorka_od splavu
49168 příspěvků moje polička 18. června 2026 06:41

Garfie voda v nose

Offline Friga
2078 příspěvků moje polička 18. června 2026 08:54

Karja Sweet Potato on ten strach souvisi i velikosti plavidla a vlnama. Ta kanoe na obrim rybniku byla proste hruza. I u nas na chate na pramici zacinam chytat paniku, jakmile se jezero zacne vic otevirat do "hrbetu" (cesky se tomu asi tak nerika?). Ve vetsim motovym clunu jsem se tolik nebala, pokud moc nefoukalo. Plovaci vestu si samozrejme beru vzdycky. A ty vodni busy na zdejsi souostrovi jsou v pohode, asi v nejakym silnejsim vetru bych se bala, ale to bych se bala i na trajektu. Zvlast na Baltu pote, co jsem cetla o Estonii, tak bych nikdy nesla do kajuty pod parkovacim patrem. 
Jako mala jsem si ani nechtela namocit hlavu, jen jsem se brodila tak do pasu. A skolni plavani me plavat moc nenaucilo. Nejakou techniku trochu jo, ale ja mam celkove spatnou koordinaci pohybu a v kombinaci strachu z vody a te koordinace jsem se nikdy nenaucila spravne dychat. Dycham povrchne, lehce panicky a to se blbe kombinuje s tempama. Horko tezko uplavu 200 m. Pokud chci trochu plavat, plavu u brehu 10 m tam a zpet nebo mam nejake plavatko. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. června 2026 08:56

Při normálním skoku do vody se voda do nosu moc nedostane To až když člověk hodně blbne, dělá kotrmelce a tak. To se mi nestalo od dětství.

Offline Friga
2078 příspěvků moje polička 18. června 2026 09:14

A teda na ceske chate na Sazave jsem jako skolacka jezdila na matracce cca 1 km dolu a pak jsem sla proti proudu nahoru a tak porad dokolecka. Ale voda tam je vetsinou dost melka a spis hrozilo, ze se clovek prasti o sutr, nez ze by zacal topit. Navic jsem casto jela s brachou, ze byl pobliz. Pak jako starsi uz i sama. 

Offline barbucha blogger
35581 příspěvků moje polička 18. června 2026 09:16

Friga 

Asi před dvěma lety jsem donutila zřítelnici jet na Birku (ostrov v Mälarenu) kvůli Vikingům... byla to poslední jízda v sezóně, v říjnu a příšerný počasí, vichr, loď skákala jak pominutá... no doteď na ten výbornej nápad vzpomínáme

Offline Friga
2078 příspěvků moje polička 18. června 2026 09:26

barbucha ty mas teda napady. Na pozdim ty boure na mori byvaji nejhorsi. Ja zase vzpominam na cestu ze svatby svagrovych, meli ji v Estonsku a zaplatili nam nejakou mensi rychlou lod, sice to bylo v srpnu, ale foukalo tak, ze se na lodi nedalo skoro chodit. Nas zoufalcu snazicich se nejak skoro po ctyrech dostat na zachod a nepoblit tam chodby bylo vic. 

49168 příspěvků moje polička 18. června 2026 09:36
Reakce na Evaeva:

Při normálním skoku do vody se voda do nosu moc nedostane To až když člověk hodně blbne, dělá kotrmelce a tak. To se mi nestalo od dětství.

​vtipalku

Offline Potrefenáhusa
38661 příspěvků moje polička 18. června 2026 10:31

Garfie já se vysek nikdy nebala, ale co se mi narodily děti, mam úplně brutální závrate, hlavně kdyz tam jsou děti se mnou, nesnasim, kdyz je treba tatínek vezme na ruku k zábradlí...loni v létě jsme byli na věži v kromerizi...no to ksem oblejzala skoro po čtyřech, dřív to byla pohoda, ale ted mi vadi i nízká rozhledna 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. června 2026 10:48

Potrefenáhusa já mám po dětech taky větší závratě a větší klaustrofobii. Není to nepřekonatelné, ale vadí mi to. Hlavně ty staré věže, nové podle norem EU jsou v pohodě A ty děti na rukou, to normálně odcházím, nemůžu to vidět. Přitom sama to klidně udělám.

Offline Potrefenáhusa
38661 příspěvků moje polička 18. června 2026 11:06

Evaeva no mozek je fakt zvláštní věc! 

Offline černá káva
2114 příspěvků moje polička 18. června 2026 11:20

Stalo se vám někdy, že jste někomu poslali SZ a ta dotyčná osoba ji týden neotevřela? Přitom do různých vláken přispívala. Nakonec jsem to vyresila jinak, a dobře. A svoji SZ té osobě smazala.?

49168 příspěvků moje polička 18. června 2026 11:42

černá káva jee to jsem ja!no ja na ta upozorneni neklikam, mam jich tam hafo. co cekas od cloveka s 21805 neprectenymi maily v gmailu

kadernici doporucit muzu, ale az za Prahou, zrovna zitra tam jedu. kdybys sehnala tak dobrou bliz, rada se nachytrim:-)

Offline Mulen
4978 příspěvků moje polička 18. června 2026 11:46

Sweet Potato vím, že ten výzkum existuje, ale stránku neznám

Offline Mulen
4978 příspěvků moje polička 18. června 2026 11:47

viktorka_od splavu G-mail - 3409 nepřečtených mailů

Offline Sweet Potato
40075 příspěvků moje polička 18. června 2026 12:14

Mulen Vůbec nevím, jak se k tomu dcera přinachomejtla, ale slíbila jsem jí podporu.