Janulik03 jasně, na plenky a osušky ideální, krasne saje
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
rozarka i dnes se museliny prodávají v ruzny gramáži, existuje i tlustej trivrstvej, ve kterym je vedro, i fakt tenouckej
Potrefenáhusa myslim, ze ten stary muselin mel s tim dnesnim spolecne jen jmeno. Co si pamatuju ty satky, byla to urcite umelina, spis ridky sifon nebo jak to popsat. Ani to nemelo tu zvrasnenou strukturu.
Bože, fáčovina! Na tu jsem úplně zapomněla, hit mého mládí! Košile z fáčoviny, šaty z fáčoviny... no a kde je sehnat, že jo. Maďarsko to jistilo. A pak jsem si v souvislosti s tím ještě vzpomněla na "papírové" bundičky, to byl taky hit jedné krátké doby.
já si pod muselinem představím tohle. Šila jsem si z toho kdysi takové jednoduše střižené šaty, kde spodní vrstva byla tmavší a neprosvítala.

Včera jsem teda viděla v kramě nějakou košili z toho, co se tady popisuje a teda si neumím představit to nosit v létě a už vůbec ne do práce. Přijde mi to i na oblečení takové jako uválené.
Takže zpátky k původnímu dotazu..pokud je to kvalitní nekolikavrstva látky dnes nazývané muselin, ručníky by měly dobre sát a povlečení hřát.
continuity tohle mi nepřijde jako mušelín, nemá tu dvojvrstvost
Včera jsem šla se psem kolem místních polí. Na jednom bodláčí, to jsem nakonec identifikovala jako ostropestřec. Ale na druhém afrikány. K čemu je to tak dobré? Jenom jako hnojivo na zaorání?
Google neporadil a majitele pole potkávám jednou za uherský rok, to se nezeptám.
brrr dodavatel pro farma-průmysl? někdo ten ostropestřec do pilulí vypěstovat musí...
RoSa Jo, ten ostropestřec chápu. Nechápu pole afrikánů.
brrr odpuzujou škůdce
brrr Pole afrikánů? ![]()
continuity neco se taky jmenuje ramie, takova polopruhledna latka, celkem prijemna, neco mezi bavlnou a lnem. Tu "plenkovinu" si neumim predstavit ani na obleceni, ani na necem jinem, ale nikdy jsem to vlastne nazivo nevidela.
Potrefenáhusa Ale tam není od čeho odpuzovat. Je to normální louka a uprostřed je pás s afrikány. Kolem je tráva. Ani to není tak, že by byly ty afrikány po obvodu něčeho, ne. Prostě pás (velikosti středního pole) Nevzpomenu si, co tam měl loni.
brrr Třeba to má normálně na semeno afrikánů? Na prodej? Někde se to množit musí, tak třeba u vás?
Potrefenáhusano právě před dvaceti lety, když jsem ještě občas něco ušila, mušelin rozhodně nebyl dvouvrstva gáza, ale to, co je na obrázku.
Jsem dinosaurus. ![]()
Kokoska ramie je druh vlákna, jako bavlna nebo bambus. Jak se pak tká je další věc.
Mne by spíš zajímalo jak se teď nazývá to, co kdysi bylo mušelínem, voál?
continuity asi to uz neexistuje :) ty šátky nemely snad ani pravidelnou vazbu, bylo to takove ridke, tenoucke nic.
continuity My tomu říkali organza. Mám na to dokonce školy![]()
Řvousenka organza je dost tuha, ne?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.